2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Miért van annyi rák? (1.rész)

 

A víz elektromos tulajdonságai

A vizes oldatok biológiai tulajdonságait az elektromos részecskék egyensúlya határozza meg, ez mérhető az oldatba tett elektródákkal. Ilyen elektródákkal mérhető a pH (a savasság mértéke), a redox potenciál (a közeg elektronleadó képessége), és a vezetőképesség (az oldatban oldott ionok számát mutatja). Ezen három mérhető paraméterrel behatárolható a vízben élő élőlények ideális környezete, vize, és a szárazon élő élőlények ideális biológiai tulajdonsággal rendelkező vére, vizelete, nyála és béltartalma, a magunkba zárt környezetünk.

A lúgosságról és savasságról

A vizes oldatban néha a vízmolekulák, a H2O-k, szétválnak H+-ra, hidrogén ionra, és OH- -ra, hidroxid ionra. Semleges esetben (ha a pH=7) minden tízmilliomodik vízmolekula ionizálódik egy pozitívan töltött hidrogén ionra, és egy negatívan töltött hidroxid ionra. Ha a pH=6, akkor egymillió (106) vízmolekula tartalmaz egyetlen hidrogén iont, ha a pH=5, akkor 100 000 (=105) vízmolekulánként találunk egy H+ iont az oldatban. Ha lúgos az oldat (pl.:pH=8) akkor csak minden 100 millió (108) vízmolekula tartalmaz egyetlen hidrogén iont. Ezeket a nagy számokat csak azért érzékeltettem, hogy érezzük, milyen érzékenyek vagyunk, mi élőlények az igen aprónak tűnő változásra is. A vér pH-ja 7,35 – 7.45 között változhat. Vagyis minden 23-milliomodik vagy minden 28 milliomodik vízmolekula után lehet egyetlen hidrogén ion. Ha ennél gyakoribb vagy ritkább a H+-ion, akkor belehalunk, ha sokáig fennáll ez az állapot.

A bioelektronokról

De van olyan mérhető paramétere a víznek, amelyre még érzékenyebbek vagyunk. Az a vizes közeg elektronleadó, vagy –felvevő képessége.

Ha akváriumot szeretnénk aranyhalakkal, tudnunk kell, hogy nem lehet klórozott csapi vízzel feltölteni az akváriumot. Miért? Mert a klór oxidál, és így a vizes közeget oxidálóvá teszi a klórozás. Ez azt jelenti, hogy a klórozott víz oxidál, vagyis elektront von el. Louis-Claude Vincent, mint vízügyi mérnök dolgozott Libanonban, ahol a franciák városi vízelosztó rendszert helyeztek el. A lakosság körében sok volt a fertőző betegség ezért klórozták, fertőtlenítették, a vizet. A fertőző betegségek lecsökkentek. De helyettük lassan más betegségek kezdtek szaporodni. Kitört a gyermekbénulás járvány. Megfigyelték azt is, hogy a leukémia, a trombózis és a rákos megbetegedések is egyre gyakoribbá váltak, ott ahol azelőtt ezekkel a betegségekkel alig találkoztak. A helyszínre hívott orvosakkal Vincent arra a következtetésre jutott, hogy valami összefüggés lehet a vízben lévő klór és az új betegségek között. Vincent a klór oxidáló tulajdonságaiban kereste és találta meg az okot.

Az ivóvíz oxidációs képessége és savassága meghatározza, hogy milyen típusú betegséget kaphatunk

Elektródokkal mérhető a víz és a biológiai oldatok proton aktivitása (pH-ja), elektron aktivitása (ORP=oxidációs redukciós potenciálja), és vezetőképessége. Megmérték a beteg emberek nyálát, vizeletét és vérét, mint biológiai oldatokat, megmérték a csapvizeket és eredményeiket összefoglalták egy diagramban. A diagram egyik tengelyére a pH-értékeket, a másik tengelyre a pH-tól független oxidációs-redukciós értéket, az 1920-ban Clark által bevezetett rH2-értéket (sokan csak rH-nak nevezik). Ez az rH2-érték a pH-tól függetlenül megmondja, hogy a vizes közeg elektront felvesz vagy lead, oxidál vagy redukál. Az ORP, oxidációs-redukciós potenciál méri közvetlenül az elektronleadó vagy –felvevő képességet, de ez pH-tól függ. A vizes oldat elektródákkal mérhető elektromos tulajdonságai alapján Vincent felosztotta a pH-rH2-diagramját négy nagy negyedre, és mérései alapján bejelölte a különböző betegségek mért adatait a diagramba. Kapott egy gyakorisági diagramot a mért adatok alapján. Azt látta, hogy bizonyos betegségek esetén a mért adatok egy szűkebb tartományban helyezkedtek el. Ez nagyon fellelkesítette, mert úgy érezte, hogy az emberek vérének elektromos mérései alapján diagnózist lehet felállítani. Az egészséges emberek vérének adatai a pH7 és az rH2=21 közelében szóródtak.

A rák a lúgos és elektronhiányos környezetben van!

Ami különösen érdekes ebben a diagramban, hogy a rákos betegeknél az rH2-érték 28 feletti, sőt a menthetetlen rákosoknál ez az érték meghaladja a 30-at, vagyis oxidáló tulajdonságú közeg veszi körül a rákos szövetet. Ugyanakkor a rákos betegség ideális „territóriuma”a pH8-9 között található.

A halak számára a halastó vizének paraméterei a mérvadóak, számunkra viszont a vérünkön kívül, a mi „belső külvilágunk”, a béltartalom mérhető paraméterei a fontosak. A jó bélflóránk a több milliárd egysejtűvel a savas pH-át és az enyhén redukáló közeget tartja a jó életterének. A rossz bélflóra”territóriuma” kissé bázikus és kissé oxidáns. Miért veszélyes ez? Mert a ráknak is hasonló a „kedvenc területe”.

Miért támogatja az én mikrobiológiai eredetű gélem a jó bélflórát?

Nemcsak azért már állandó vízellátást biztosít a vastagbélben a rostok által kötött víz (primbiotikus hatás) hanem azért is, mert nem egy mesterségesen létrehozott „termék”, hanem egy természetes, élő mikrobiológiai teremtmények által létrehozott élő közeg, melynek az rH2-értéke 21, pH=4,5 , vagyis enyhén savas és enyhén redukáló közeget ad a béltartalomnak. A „jó bélflóránknak” is ez az ideális közege.

Miért van annyi rák?

Nagyon sok rákos megbetegedés a vastagbélből indul ki!

Ha a vastagbelünket egy egészséges bélflóra tölti ki masszívan, akkor a vastagbélben nem alakulhat ki kedvező környezet a ráknak! Van-e jobb védekezés a vastagbélből kiinduló rák ellen, mint egy kilónyi antioxidáns béltartalom jelenléte? Szerintem a rák egyik legjobb megelőzési „taktikája”, ha ápoljuk a bélflóránkat, mert a jó bélflóra antioxidánssá teszi a béltartalmat!

A nyers ételekről

A nyers ételek nem lúgosak, hanem semlegesek és enyhén redukálnak, a Vincent-diagramon a „területük” közel van az egészséges ember vérének a helyéhez. A nyers hús is ott van! Az állott, rothadó hús viszont lúgos, a felszabaduló ammóniától!