2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Candida, rák - gyümölcs

 

A candida mindannyiunk szervezetében egyik alkotó eleme, mikroorganizmusa a bélflóránknak. Az egészséges bélflórát 500-600 fajta mikroorganizmus alkotja. Gyógyszeres, de főleg antibiotikumos kezelések után ez a szám drasztikusan lecsökken. A Candida albicans egy gombafajta, neki nem árt az antibiotikum,miután a gyógyszeres kezelések következtében a bakteriális összetevők jelentősen lecsökkennek, az erjesztő gombáké lesz a bélcsatorna teljes" terepe". Ha változatos, sok összetevős, lenne a bélflóra, akkor a sokféle mikroorganizmus nem hagyna "életteret" a candidának. (Ez van normál esetben.) A hiányos bélflóra miatt növekedik a candida gombatelepek száma. Ekkor már a bélnyálkahártya is hiányos.  Átjárhatóvá válik a bélfal és a  candida gomba a vérbe áramolhat. Ahol cukrot talál, ott elerjeszti és metabolitként alkoholt, termel. Egy candida gombás vérében annyi alkohol is felhalmozódhat, mint egy részeg emberében. Szegény candidás gyerekek ezért már korán, tudtukon kívül,  "alkoholistákká" válnak.

A táplálékainkon és a levegőben sok az élesztőgomba és alkoholt bontó ecetsav baktérium. Ezek bejutva az emésztőrendszerünkbe egy új honfoglalást hajtanak végre. Sok élesztőgomba, candida gomba és ecetsav baktérium szaporodik el az emésztőrendszerünkben a kiadós antibiotikumos kezelések hatására.

Sokan azt hiszik, hogy a candida gomba savasítja el az emésztőrendszerünket. A candida alkoholt termel, az nem savas kémhatású, ellenben az alkoholt az ecetsav baktériumok tovább erjesztik ecetsavvá, ezek miatt savasodunk el. Viszont a candida szereti a savas környezetet.

Itt most ki kell térnem a savasodással kapcsolatban egy másik tévhitre. Sok idősebb ember panaszkodik, hogy "sok a sava". Azt hiszik, hogy sok a gyomorsavuk, pedig pont fordítva van.  Mivel kevés a gyomorsavuk ezért már a gyomrukban sok élesztőgomba és ecetsav baktérium szaporodik el, mivel ha lenne elég gyomorsavuk, akkor a gyomorsav az erjesztő egysejtűeket elpusztítaná.  Ezek az emberek, ha édességet vagy keményítőben gazdag burgonyát fogyasztanak, ég a gyomruk, azt hiszik a sok gyomorsav miatt, pedig csak a cukor és a keményítő erjedéséből származó ecetsav miatt.

Most láttuk, hogy a rák és a candida között van egy közös mozgatóerő: a cukor. A reformtáplálkozásról írt fejezetben az ajánlott étrendnél elsősorban az egészséges emberekre gondoltam, hogy minél kevesebb gyulladásos megbetegedést kapjanak, tehát sokáig egészségesen éljenek. Nem a súlyos betegekre gondoltam, mikor a táplálkozási ajánlataimat megtettem. Az élő gyümölcsöket azért ajánlottam, mert rengeteg „lúgosító”, szerves, élő káliumot tartalmaz. (A kálisóban és az ásványvizekben lévő szervetlen káliumion nem lúgosít, mert teljesen meg van fosztva az elektronjától, ezért nem élő, hanem egy halott anyag.). A gyümölcs sok vitamint és antioxidáns enzimeket tartalmaz. Igaz, hogy sok cukor van bennük, de a bennük lévő cukrok gélbe ágyazottan lassabban szívódnak fel. De felszívódnak és táplálékot adhatnak mind a ráknak és mind a candida gombának. Ezért sajnos a súlyos betegeknek a gyümölcsökről is le kell mondaniuk!

Tonio Simoncininek van egy olyan elmélete, hogy a rák maga a candida gomba. Az onkológusok inkább azt hiszik, hogy a rák candida gombával van felül fertőzve.

Mi a közös a rákban és a candida gombában? 1. Mindketten cukrokkal táplálkoznak! 2. Savas a környezetük! 3. (Dr.Hummel elmélete:) Protonleadó vízszerkezetű a környezetük. (Lásd a Miért van annyi rák? cikkemből a "várból kiszivárgó fekete ingeseket".) Azért gondolom, hogy a savasság nem elég, mert a "jó" bélflóra is savas. (A protonleadó vízszerkezet a bélnyálkahártya jó vízmegkötését.)

Ha a szénhidrátokat, a legjobb energiaforrásokat, „kilőttük”, akkor miből fogunk nyerni energiát? Zsírból, húsból és zöldségekből! (Hűha!) De hát eddig óvtak bennünket a zsírtól és a hústól, mint ördögöt a tömjénfüsttől! (De nem eszik olyan forrón a kását, ezt már az email sorozatomban leírtam: ha nem keverjük a keményítőben dús köretekkel a zsírt és a húst, (és ha nem eszünk túl nagy mennyiségű húst) akkor a húsok jól megemésztődnek. Ha pedig nem jutnak el a vastagbélbe a megemésztetlen fehérjék, akkor nem jelentenek veszélyt a szervezetünknek!) Első számú szabály: húst és zsírt lehetőleg zöld körettel, salátával vagy hidegen eltett savanyúságokkal edd, akkor nem jut a rothasztó baktériumoknak a vastagbeledben rothasztani való, és nem terhelődik a veséd sem!

Ha tudna valaki gliadinmentes és keményítőben szegény kenyeret sütni, akkor visszatérhetnénk őseink „kedvenc” étrendjéhez: a szalonna, hagyma és kenyérhez. (Ha nehéz fizikai munkát végeznénk, akkor a keményítő sem okozna problémát, mert gyorsan elégetnénk a belőle származó cukrot.)

Miért jó a hús és a zsír a vércukor- és inzulin problémák kikerülésére? Mert az alapanyagcserékhez szükséges energia nem a cukor, hanem a fehérjék és a zsír elégetéséből származik, a cukrok kikerülésével. Vagyis a metabolikus szindrómával küzdő túlsúlyosoktól kezdve a rákosoknak és a candidásoknak is van menekvés a cukor elől. Cél: a zsír, a hús és a zöldségek növelése az étrendünkben! (Na ezért kapok majd hideget, meleget!)

Az ecetsav baktériumoknak szerepe van az elsavasodással kapcsolatban, írtam az imént. A találmányomat, a gélemet, szintén ecetsav baktériumok termelik. Felvetődhet a kérdés, hogy nem savasít-e el a mikrorostos gél fogyasztása? A candidásoknak nem ártalmas-e?

Azért nem jó a savasodás-lúgosítás merev kérdésfeltevése, mert az egészséges szervezetünk egyes részeinek savasnak, más részeinek lúgos kémhatásúnak kell lennie.

A számunkra „jó” bélflóra mikrobái a vastagbél felszálló ágában szaporodnak, és a vékonybélből nem felszívódó cukrokat (oligoszaharidokat) fermentálják (eszik), a bél e szakaszán a béltartalomnak savas kémhatásúnak kell lennie. Különben nem tud szaporodni a „jó” bélflóra. (A vastagbél leszálló ágában található mikroorganizmusokat „rossz” bélflórának titulálják, az itt található rothasztó baktériumok lúgos kémhatású béltartalomban szaporodnak.)

A candidásoknál kipusztult a bélflóra, újjá kellene építeni! Hogy fogjunk hozzá? Ha növényeket szeretnénk elszaporítani egy sivár tájon, mit kell létrehoznunk? A növényeknek a sivár tájon homok vagy szikla található. A világ hét csodájának egyike „Szemirámisz függőkertje”. Mi kellett ahhoz, hogy a sivatag közepén létrehozzák ezt a csodálatos kertet? Víz és termőtalaj! A vizet a közeli Eufráteszből szivattyúzták fel, de termőtalajt is kellett valahonnan odaszállítani. Mi a termőföld szerepe? Táplálékot és vizet tudjon tárolni. A homok és kő erre képtelen. A termőtalaj egy sok összetevős, szerves öko-közösség. Jó az abszorpciós képessége, tárolni tudja a tápanyagokat és vizet, valamint a talaj baktériumoknak is jó közeget biztosít. A mikrorostos gél a termőtalajhoz hasonlóan jó abszorpciós képességekkel rendelkezik, a tápanyagokat, vizet és mikroorganizmusokat jól tárolja, és megfelelő kémhatást is biztosít a „jó” bélflóra kialakulásához. Vagyis, igaz, hogy savas kémhatású, de nem árt, sőt, használ! Ahogy a termőtalaj életfontosságú közeget hoz létre a növényeknek, hasonló módon a mikrorostos gél is egy életfontosságú táptalajt hoz létre a „jó” bélflórának a vastagbél felszálló ágában és bélflóra helyreállításánál fontos szereppel bír. A mikrobiális gél olyan kötött vizes közeget alkot, melyben a tápanyagok és a víz utánpótlása egy sokrétű élő mikrobiális közösség kialakulását segíti. A sokrétű bélflóra nem engedi a candida egyeduralmát kifejlődni. (Amellett, még a gél a candida gomba által termelt alkoholt is elfogyasztja, fermentálja.)

A növények a termőtalajban gyökereznek, míg a bélflóra mikroorganizmusai a bélnyálkában és a rostok által kötött vízben, gélben táplálkoznak és  szaporodnak. Ez a primbiotikum, mint amilyen a Mikrorostos Gél is.