2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Parlagfű, allergia és bélfóra összefüggései

 

Miben hasonlít a parlagfű és a Candida egymáshoz? A Candida akkor kezd elburjánzani a vastagbelünkben, mikor a bélflóránkat egy pusztító kémiai beavatkozás (antibiotikum-kúra) megtizedelte. Az antibiotikum a Candidára veszélytelen, míg a bélflóra többi összetevőjét írtja. Így a Candida szinte egyeduralkodóvá válik a bélcsatorna azon szakaszán ahol, több száz másik egysejtűvel kellene osztozni a táplálékokon. Aztán a Candida telepek a bélcsatorna egyéb szakaszait is ellephetik és akkor már nagy baj van.

A Candidások közt miért van több allergiás is? Először is tisztáznunk kell, mi az az allergia? Allergiás reakciók akkor lépnek fel bennünk, mikor olyan fehérje töredékekkel találkozik az immunrendszerünk, melyeket nem tudtunk megemészteni aminosavakra, ezeket a fehérje töredékeket ellenségnek „minősíti” az immunrendszerünk és gyulladásos folyamatokat indít ellene, így próbálva megsemmisíteni. Ha tökéletes a bélflóránk, akkor sok olyan egysejtű mikroba is található köztük, amelyek a fehérje töredékeket is képes enzimrendszerével lebontani, ezzel feladatoktól menti meg az immunrendszerünket. A Candidásoknál ezek a mikrobák is legyengültek vagy kihaltak és nincs meg a bélflóra e segítsége az immunrendszer felé, és így folyamatos gyulladások vannak a bélcsatornánkban, melyek legyengítnek bennünket, kevésbé ellenállóvá vállunk más betegségekkel szemben.

Kérdeztem egyik előző bejegyzésemben, hogy miért van annyi Candida? Akkor arra jutottam, hogy az antibiotikumos kezelés és ezután a táplálkozásunkban kell keresni az okokat.

Miért van annyi parlagfű? – teszem fel a kérdést. Ahogy a Candida a modern korunk következménye (antibiotikum kúra és sok finomított szénhidrát fogyasztása), ugyanúgy a parlagfű túlburjánzása is a modern korunk mezőgazdasági és településfejlesztési kultúrájának következménye.

Az olyan talajon, ahol kiirtottuk a humuszban és mikro flórában gazdag telepeket ott a parlagfű egyeduralkodóvá válhat és gyors burjánzásával nem i s hagy lehetőséget a többi növénynek a fejlődésre.  Mi a baj a parlagfűvel? Nem a parlagfűvel magával van baj, az egy életképes növény. A baj a környezetében van, amely engedi elhatalmasodni, hogy túl sok legyen belőle. A Candidánál hasonló volt a helyzet, nem a Candidával van a baj, mert ez mindannyiunk bélflórájában megtalálható hasznos összetevő. Nem utólagos pusztításra van szükség sem a Candidánál sem a parlagfűnél. Ahogy a bélflóra regenerálását pre-, pro- és prímbiotikumokkal kell kezdeni, hogy feléledjen a sok összetevős bélflóránk, ugyanúgy a feltört ugart először szerves trágyával kellene dúsítani, hogy elszaporodjanak a talajbaktériumok és kialakuljon a multi kultúrát nevelő feketeföld.

Kanyarodjunk vissza az allergiához! Kik fogékonyabbak az allergiára?  Akikben a multikulturális bélflóra gyengélkedik vagy kipusztult. Akiknek a bélflórájában hiányoznak azok a mikrobák, melyek megemésztenék az allergiát okozó fehérje töredékeket, azoknak az immunrendszere nagy nyomás alatt van, és például a nagy mennyiségű parlagfű nagy mennyiségű pollenjének fehérje töredékeivel sem tud megbirkózni és a nyálkahártyája, amely az immunrendszer támadási felülete, állandó gyulladásban van. Milyen érdekes az összefüggés? Ha ép a bélflóránk, nem leszünk allergiásak, ekkor akár fogyaszthatjuk is a parlagfüvet egészséges zöld ételként. Mert különben a nyers, zöld ételek fogyasztása nagyon egészséges!

Mi ebből a tanulság?

Mi, a bennünk lévő bélflóra, környezetünk, a növényekkel és talajjal, és a talajban lévő mikro flórával egy nagy egységet, egy egysége ökoszisztémát alkot, ennek az ökoszisztémának mindenféle drasztikus megváltoztatása részünkről végzetes lehet.

Használjunk több szerves trágyát a talajban és használjunk több prím- és pro biotikumot a táplálkozásunkban! Kevesebb lesz a parlagfű a trágyában lévő multikulturális talaj flóra miatt, kevesebb a Candida és az allergia a multikulturális bélflóra miatt. Legjobb a bajok megelőzése, nem pedig az utólagos gyógyítása!