2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Hogyan győzzük le az ásványi sók hiányát

 

Most mi a helyzet? Mikor a növények nem tartalmaznak elég ásványt?

Étrend kiegészítőkkel pótolni kell az étrendünkből hiányzó ásványokat.

Akkor minden rendben lesz, ha elég étrend kiegészítőt eszünk, bennük kellő mennyiségű és számú ásvánnyal? Sajnos, azt kell mondanom, hogy nem!

Miért nem elég, ha sok ásványt megeszünk? A felszívódás miatt!

Ha nagy kalcium és magnézium tartalmú ásványvizet iszunk naponta, az miért nem elég, például?  Az ásványvízben ionok formájában vannak feloldva az ásványok. Ionok formájában bejuthat bizonyos mennyiségű ásvány a sejtjeinkbe, de az nagyon kevés. A sejtjeinknek ennél többre van szükségük! Az ionokat valami struktúrához oda kell kötni, le kell lassítani a hő mozgásukat, hogy a sejtjeinkbe bejuthassanak. Erre a feladatra vagy a növények, vagy a bennünk élő mikroorganizmusok sokasága képes. Mivel az előbb említettem, hogy a növényekben nincs elég megkötött ásványi anyag, akkor maradnak a mikrobák.

Tehát, ha eszünk magas kalciumtartalmú étrend-kiegészítőt, az önmagában nem elég, ha az kalciumlaktát, vagy hasonló molekula, mert például a kalciumnak egy laktát ionnál nagyobb struktúrához kell kötődnie, hogy felszívódjon. Ha viszont a bélflóránk jól működik, kellő számú és mennyiségű mikroorganizmus „lakik bennünk” akkor ezek a szövedékeikben befogják és megemésztik és saját szerves stuktúráikhoz kötik a nekünk szükséges ásványi ionokat, amely struktúrákat mi már meg tudjuk emészteni és a bennük lévő kötött ionokat képesek leszünk hasznosítani.

Mi hát a teendőnk, hogy kellő mennyiségű makro- és mikroelem felszívódhasson bennünk?

Együnk kellő számú étrend-kiegészítőt, melyekben kellő mennyiségű ásványi só és nyomelem található. De ez önmagában nem elég: tartsuk karban a bélflóránkat! Mert csak jó bélflóra „birtokában” tudjuk felszívni az étrend-kiegészítők ásványi anyag és nyomelem tartalmát.

Hogyan kell a bélflóránkat karban tartani? Kellő mennyiségű rostos táplálékot fogyasszunk. A rostok kötik meg a vizet a béltartalmunkban és ebben a nyálkás géles közegben képesek a bélflóránk baktériumai és egyéb jótékony egysejtűi szaporodni, vagyis erőtől duzzadó egészséges bélflóránk csak így lehet. De! Mivel a rostos táplálkozásban is hiányt szenvedünk, az étrendi rostokat is pótolni kell. A rostpótlásban és a rosthoz kötött vízmennyiségben viszont egyedülálló a mikrorostos gél. Ennél a gélnél nincs jobb alap a bélflóra szaporodásához. Olvassatok bővebben a honlapomon a mikrorostos gél bélflóra regeneráló képességéről.