2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Keresem a Magyarországon megvalósítható legegészségesebb étrendet

 

Dr.Atkins diétája azért tetszik, mert rájött, hogy ki lehet kerülni a szénhidrát fogyasztását. Rájött, hogy a könnyen felszívódó szénhidrátok (cukrok, keményítők) okozzák a szív- és érrendszeri betegségeket. Ha megszűnik a magas inzulinszintünk, akkor a rákos megbetegedések is megelőzhetőek.  Rájött arra, ha a szervezetünkben egy másik biokémiai lebontási útvonalat (ketózis/lipolízis) választunk, akkor ugyanolyan magas energiaszintünk lesz, mintha a szénhidrát lebontásából nyernénk az energiánkat. A 70-es években, az volt a divat, hogy akkor fogyunk le, ha zsírszegény diétát folytatunk. Volt bátorsága dr.Atkinsnak, hogy előjöjjön azzal az ötlettel, hogy nem a zsírok okozzák a fő problémát, hanem a könnyen emészthető szénhidrátok. Ezért minden tiszteletem az övé! Annyira bátor azért már nem volt, hogy azt mondja, hogy a barna liszt vagy a teljes kiőrlésű liszt sem ajánlott, a magas keményítőtartalmuk miatt.

A paleolit diétában az tetszik, nem ajánl olyan étrendet, amelynek valamelyik összetevője árthatna. Kiszűri az összes olyan táplálékot, aminek az emésztése bármilyen apró kis gondot okozhatna. Ami viszont nekem nagyon fáj, hogy a rostos táplálkozást nem tartják fontosnak, sőt fölöslegesnek tekintik, abból kiindulva, hogy a gabona rostjai, a korpák, inkább ártalmasak, mint hasznosak. Ezzel én is egyetértek, de én a vizet kötő és a vizet nem kötő rostok között különbséget teszek. A tudományos munkásságom kiinduló pontja, az, hogy a vizet kötő rostok kötött víztartalma nélkülözhetetlen a béltartalomban! Aki szereti a muffinokat, azoknak mindenképpen ajánlom a paleolit recepteket, mert az olajos magvakból kiváló édességeket tudnak kreálni.

A nyers ételek hívőit azért tudom támogatni, mert a vizsgálataim szerint az igazán antioxidáns receptek kell, hogy tartalmazzanak friss zöld levelet valamilyen formában. A zöld levelek és gyümölcsök turmixait tartom a legjobb antioxidáns italnak. A flavonoidokat emlegetik a fő antioxidánsoknak. Kutatásaim szerint a flavonoidok csak akkor jó antioxidánsok, ha redukáló környezetben vannak (oxidáló környezetben: prooxidánsok!).

Az egészséges étrendről lefektettem az elveimet a honlapomon, ahol új táplálkozási reformprogramnak neveztem el az általam egészségesnek vélt táplálkozást.

Nem vagyok jó szakács, ezért segítséget kértem a honlapom olvasóitól, egy olyan étrend összeállításában, amelyik az én elveimet követi. Lehet nyerni is egy jó recepttel!

Ha érdekel a téma, akkor keresd meg a „Nyitott Receptkönyv” menüpontot a honlapomon, és írj egy receptet!