2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Lehet-e továbbfejleszteni a gélemet?

A Gél fermentáció eredménye, az első gélem a „primbiotic” kétszeres fermentáció eredménye volt. Aztán arra jöttem rá, hogy a gélnek a különböző mikroorganizmusai különböző körülményeket szeretnek. Ha azt szeretném, hogy a gélt alkotó többi mikroorganizmus is jól fejlődjön a gélben, akkor többször kell változtatnom a fermentáció körülményeit és akkor többféle egészséges mikroorganizmus, többféle anyagcsere-termékével fogja „megajándékozni” a Gélt. A jelenlegi Mikrorostos Gél már tízszeres megszakított fermentáció eredménye. A legújabb fejlesztésnél azt tűztem ki célul, hogy azon baktériumok számát növeljem a Gélben, amelyek olyan enzimeket és egyéb anyagokat termelnek, amelyek csökkentik a gyulladást. A gyulladás egyik kellemetlen hatását okozzák a hisztaminok. A hisztamint nagyon egyszerű érzékelni, mert viszketést okoz.

A legújabb gél fejlesztés kipróbálása

Az idei nyáron nagyon sok volt a darázs. Nehéz volt a szabadban darázscsípés nélkül megúszni. Nekem nem sikerült. Nyúltam az autóm kilincséhez, és egyszer csak egy kellemetlen csípést éreztem, odanéztem a „tett színhelyére” és egy darazsat láttam. Volt már darázscsípésben részem, tudtam, milyen kellemetlen „utóélete” van. Csúnyán felduzzad, ég, viszket. A darázscsípés helyén egy súlyos gyulladási góc alakul ki. Az immunrendszerünk itt mindent bevet, hogy megóvjon bennünket a darázs mérgétől.

Na, mondom, itt a nagy lehetőség, hogy azonnal kipróbáljam a legutolsó fejlesztésű gélem gyulladás-csökkentő hatását. Mikor már duzzadt, égetett és viszketett, rákentem a gélemet a duzzadás területére. Nem hittem magamnak, mert két másodperc múlva elmúlott a viszketegség, a legkellemetlenebb gyulladásos tűnet. Heuréka!- kiáltottam fel, mint Archimédesz.

Minden forgalomban lévő gélemben, már ezt a tízszeres fermentációt használom. (A bélgyulladásoknál, nem viszketésnek érezzük a hisztamin jelenlétét, hanem valami másnak, jómagam nem tudom érzékletesen leírni azt az érzést, mert még, szerencsére, nem volt benne részem. De a bélgyulladásban szenvedők mesélték, hogy milyen szörnyű!)