2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Ünnepek utáni néhány jó tanács

 

Mi az első teendő?

Azonnal egy fontos és komoly elhatározást kell tenni: EZT a HELYZETET KEZELNI KELL, EZ így NEM MEHET TOVÁBB!

Ha komolyan elhatároztuk a helyzet felszámolását, jönnie kell a konkrétumoknak: MI a MEGOLDÁS?

Hogy a helyes megoldást megtaláljuk, tudnunk kell, hogy pontosan mi is történt, hogyan jutottunk idáig?

Mikor az illatos, nagy libacombot láttam a tányéromon a változatos és igen látványos zöldségkörettel, akkor beleszagolva a levegőbe, majd beleharapva az ínycsiklandozó libacombba, nem gondoltam át a következményeket, csak az egyik ízletes falatot ettem a másik után. A mennyisége miatt már ez is igazi bűnbeesés volt, de, ami ezután következett a visszautasíthatatlan finom édességgel, ami azzal kezdődött, hogy „csak megkóstolom udvariasságból”, ezt már igazi bűnbeesésnek nevezem.

Már beszéltem előzőleg arról, hogy milyen problémákat hoz elő a „nagy evés”. Ha túl sok húst eszünk túl sok hagyományos körettel, krumplival, rizzsel, tésztával, akkor a köretben lévő sok ragacsos keményítő csapdába ejti a gyomorsavat és így a hús emésztetlenül hagyhatja el a gyomrot. A hús fehérjéinek megemésztéséhez rengeteg gyomorsav kell. A húsevésnek nem az a fő veszélye, hogy azért savasodunk el, mert sok sav kell a hús megemésztéséhez, hanem azért, mert ha többet eszünk húsból és keményítőtartalmú köretből, akkor az emésztetlenül tovahaladó húsfehérjék majd a vastagbélben okoznak kellemetlen rothadásos folyamatokat. Ezen folyamatok egyike a húgysav termelése, és ez tényleg kellemetlen savasodást jelent. Amellett a húsfehérjék rothadása sok szabadgyök felszabadulást is jelent a vastagbélben. Mint láttuk a szabadgyökök szerepe a gyulladásos folyamatoknál is fontos. Tehát a vastagbélbe került nagyobb mennyiségű hús a vastagbélben kialakuló gyulladásoknak is kedvez. A gyulladás pedig a rák kialakulásánál a legnagyobb rizikófaktor.  Tehát sok húst sok hagyományos magyar körettel (krumplival, rizzsel, tésztával) mindenképpen rizikós.

De mi van, ha betartjuk az elsődleges szabályunkat és a húst nem hagyományos „garnírunggal”, hanem zöldségekből készült friss salátával vagy párolt zöldségekkel fogyasztjuk? Ha normál mennyiséget fogyasztunk ilyen módon, akkor semmi különös nem fog történni. Az emésztésünk tökéletes lesz! De ha sokat eszünk, abból megint csak baj lehet. Ha több étel kerül a gyomrunkba, akkor több idő kell annak a tökéletes megemésztéséhez, ekkor nem szabadna többet ennünk néhány óráig, de ha közben akár csak egy süteményt elfogyasztunk, a tökéletes emésztés eléréséhez további idő szükséges.

Amint látjuk, az ünnepi étrend könnyen felboríthatja az emésztőrendszerünkben az egyensúlyt. A felborult egyensúly azt is jelenti, hogy sokkal több emésztetlen étel pang a bélcsatornánkban. A belek ilyenkor megfeszülnek, a béltartalom tovahaladása lelassul, puffadunk, nő a hasunk és feszülést érzünk, ami nem akar enyhülni. Ezt a helyzetet a magunk erejéből nem tudjuk megoldani, segítség kell! De nem gyógyszer! Hanem az emésztést továbbfolytató bélflóra mikroorganizmusok emésztése segíthet csak rajtunk. Ha fokozzuk a bélflóra tevékenységét a vastagbélben, akkor ezek az egysejtűek táplálkoznak, szaporodnak és az anyagcsere terméküket ürítik. Egyik ilyen anyagcsere termék a rövid szénláncú zsírsavak, ez a termék a bélmozgás elengedhetetlen „üzemanyaga”. Ezek hatására fokozódik a bél mozgása, elindul a béltartalom és nagy megkönnyebbülés közepette megszabadulhatunk tőle. Nagyobb ünnepi zabálások után akár két és fél kiló béltartalom is panghat a bélrendszerünkben. Ha ilyenkor sikerük a bélflórát aktivizálni, akkor rengeteg puki és székelés következményeként, két-három nap alatt akár két kiló fölöslegtől is megszabadulhatunk.

Hogyan aktivizálhatjuk a bélflóra működését?

Sok rostos étellel és a mikrorostos géllel! A rostok közötti kötött vízzel kitöltött tér a legjobb „kolonizáló”. A bélflóra mikrobáinak ez a tér a legjobb környezet a táplálkozásukhoz és a szaporodásukhoz. Ha valaki szokta fogyasztani a mikrorostos gélt, akkor ebben az ünnepi időszakban fokozottan ajánlom a fogyasztását. Ha szüneteltette, akkor kezdje újra, ha csak napi egy kanállal vett be, vegyen be ebben az időszakba legalább kétszer-háromszor annyit.