2011

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Méregtelenítés: bélflórával

Ennek a kérdésnek a hatására, jöttem rá, hogy nem igazán ismerjük és értjük a bennünk lévő bélflóra jelentőségét.Annyit már tudunk róla, hogy az antibiotikum kúrák után fontos helyrehozni, mert a hiányos bélflóra sok betegség felbukkanásával járhat. Tudjuk, hogy az immunrendszerünk helyes működésének nélkülözhetetlen társa az egészséges bélflóra. Azt már kevesen tudják a bélflóráról, hogy kész vitamingyárként működik bennünk. Azt is kevesen tudják a bélflóráról, hogy az ételeinkben és italainkban található ásványi sók és nyomelemek nagy része felszívhatatlan állapotban számunkra. A bélflóra gyárában történnek olyan átalakulások, amelyek által felszívhatóvá válnak az ásványi sók és nyomelemek. Azt talán sokan tudják, hogy a gyógyszergyárakban például a C-vitamint nagy tömegű baktériumokkal állítják el, majd megtisztítják tőlük és utána tablettázzák. Ezt hívják biotechnológiának. A vastagbelünkben székelő bélflóra egy igazi biotechnológiai üzem, annyiféle erjesztéses feldolgozása történik a béltartalomnak, ahányféle mikroba alkotja a bélflóránkat.

Az elmúlt nyáron egy véletlen mikrobiológiai kísérletnek voltam a részese. A maradék zöldségragú levest egy edényben félretettem egy félreeső helyre, hogy majd ha kihűl, beteszem a hűtőszekrénybe. Véletlenül, hosszabb ideig ott maradt érintetlenül. Csodás látvány fogadott mikor levettem a fedőt.  Többféle színben pompázott a maradék étel. Hírtelen a nyár elején virágokban tobzódó rét jutott eszembe. A kalarábé, a zeller, a sárgarépa, a gyökérzöldség, és valamennyi résztvevője a levesnek külön színekben mutatta magát. Az tudatosult bennem, hogy a nyári meleg levegőben lévő összes mikrobának megvan a saját kedvenc étele. Másfajta mikroorganizmusok szaporodnak el a sárgarépán és másfajta a karfiolon, stb. Ugyanígy lehet a vastagbelünkben, mindegyik mikrobánknak megvan a saját kedvenc ételösszetevője, amelyet elfogyaszt a vastagbél béltartalmából. Ezeken az összetevőkön egy órán belül elszaporodnak, kolonizálódnak és felfalják az illető ételösszetevőt, miközben nekünk vitaminokat és felszívható ásványi sókat termelnek belőlük. A múlt bejegyzésemben említettem egy hasonlatként a madarak szaporodását. A madarak szaporodásához kell egy fészek, melyet ágakból építenek. A mikrobák szaporodásához, kolonizációjához is kell fészek, amelyet a rostok között találnak meg a mikrobák. Az élelmi rostok között. Ezek a rostfészkek csak egy-egy óráig élnek, míg fel el nem hagynak bennünket, de ennyi idő alatt a kis egysejtűek elvégzik munkájukat. De hogyan élik túl a bélflóra egysejtűi az ételmentes időszakot. A bélnyálkahártyában. A nagy víztartalmú bélnyálkát a mucin rostjai alkotják és köztük vészelik át a bélflóra mikrobái a táplálékmentes időszakot. Hasonló nagy víztartalmú nyálkát képez az általam felfedezett mikrorostos gél is, ezt is szervezetbarát mikrobák hozták létre. A gélem is tartalmaz prebiotikumokat, amely a túléléshez szükséges minimális táplálék. A gélem tehát mindenképpen segít a bélflóra ínséges időszakjainak átélésében.

Biotechnológiákat nemcsak a vitamingyártásban használják. A szennyvíz újrahasznosításában és a szeméttelepek mérgező anyagainak feldolgozásában szintén segítenek a mikroorganizmusok. A szeméthez és a szennyvízhez mikrobiológiai oltóanyagokat kevernek és megvárják a fermentációs idők végét, mikor már lebontották a számunkra kedvezőtlen mérgeket a mikrobák számunkra ártalmatlan molekulákká. A szemétből készült fermentátumokat ezután pihentetik, majd később a termőföld feljavításánál újra hasznosul. Nagyapáink trágyadombjai hasonló újrahasznosuló fermentátumok voltak.

Mi történik a bennünk a számunkra mérgező anyagokkal. Ha egészséges a bélflóránk, akkor a vastagbelünkben legalább 600 féle jótékony mikroba él és várja a számára kedvező pillanatot, mikor számára kedvező ételösszetevő érkezik a vastagbélbe. A nyálka elkeveredik az ételeinkkel, minden ételösszetevőhöz közelre kerül, majd abból a számára kedvezőt elkezdi fogyasztani és szaporodik, és megemésztve az eredeti összetevőt, nekünk kedvező és felszívható vitaminokat és egyéb anyagokat nyújt át, amelyeket mi a saját hasznunkra felhasználunk. Ugyanez történik a méreganyagok feldolgozásánál is. A számunkra kedvezőtlent számunkra kedvezővé alakítja. Hogyan lehet, hogy a számunkra kedvező esetek fordulnak elő bennünk? Ez a több millióéves evolúció hozadéka. Azok az egyedek maradtak fenn, azok lettek túlélők, akikben a számukra jótékony mikrobákkal felhalmozott bélflóra telepedett meg. Akikben nem kedvező mikroorganizmusok szaporodtak el azok nem kerültek a túlélők közé. Ma is így működik, akiben nem jótékony mikrobák szaporodnak el, azok betegekké válnak, és, ha az immunrendszerük nem győzi le a támadást, akkor nem lesznek túlélők.

Tehát hasonlóan működik a bélflóra méregtelenítése, mint a szennyvíz- és szeméttelep méregtelenítése: jótékony mikroorganizmusok fermentációjával, biotechnológiával.