2012

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Lapogatom a hasamat és érzem, az ünnepi finom étrendek hatását az „úszógumim” növekedésében. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel az észrevétellel, valószínűleg nemcsak én „bűnöztem” egyedül. Pedig már többször elmondtam, magamnak is, hogy vigyázz az édességgel és a szénhidrátokkal, Zoli! De ezekben az ünnepnapokban kicsit eleresztjük magunkat. Mit csináljunk most, ezekkel a plusz zsíros kilókkal?

Egy barátom küldött egy linket, melyben a Hunzákról volt szó, de leginkább a titkukról, hogy miért élnek olyan sokáig.

A Himalája tövében él a Dunántúlnyi méretű völgyben egy nép nagyon elszigetelten a világtól, akik arról híresek, hogy magas az átlag-életkoruk. Sok kutató vizsgálta már a titkukat, jómagam is olvastam néhányat. Emlékezetem szerint legtöbben azzal magyarázták a magas életkort, hogy sok kajszibarackot esznek, és a kajszibarackban olyan molekulák vannak, amelyek miatt sokáig élnek azok, akik fogyasztják.

Azt el kell mondanom, mint biofizikuskutató, miért vetettem magam az élő gélek tanulmányozásába? Az élő gélekben csaknem duplája a hidrogénkötéseknek, amelyek a vízmolekulákat összetartja, mint a folyékony vízben. Ha két molekulát egy kötés összeköt, akkor egymáshoz képest rezegni (és forogni) tudnak, ha nem köti össze őket semmi kötés, akkor ütköznek egymással, így közvetítik egymásnak az energiájukat.

1. rész. A rákos sejtekben nagyobb a rendezetlenség, mint az egészségesekben

Tegnap este a YouTube-ra kerültem és két videót néztem! Az egyiken, https://www.youtube.com/watch?v=-LYDbmdXC9Q , az volt látható Greeg Bradentől, hogy egy kínai kórházban egy hölgy majdnem öklömnyi daganattal a húgyvezetékében, három terapeuta segítségével két perc negyven másodperc alatt megszabadult a daganatától. Döbbenetes volt a látvány. Egy monitoron végig követhetőek voltak az események, amint a rákos daganat visszafejlődik.  Lehet, hogy beugratás volt és trükk felvételekkel szédítettek bennünket, de mindenesetre arra jó volt, hogy elindítson bennem egy gondolatsort, hogy egyáltalán, a fizikai tudományok mai állása szerint lehetséges-e egy ilyen gyógyulás?

A méregtelenítés alapkérdése

Alexis Carrel 1912-ben kapott Nobel díjat, a szervek transzplantációja érdekelte és egy érdekes felfedezést tett. Állati szerveket helyezett fiziológiás oldatba, az oldatot kellőképpen áramoltatta a szervben és a szervet körülvevő közegben, például csirkeszívvel kísérletezve, azt kapta, hogy a szív bármennyi ideig életben tartható. A csirkeszívet több mint 30 évig tartotta életben.

Jönnek a hidegebb idők, jönnek a megfázások, ezért aztán jönnek a gyógyszeres kezelések. A bélflórára nézve különösen az antibiotikumos kezelések veszélyesek. Megtizedelik a bélflóránk mikroorganizmusait. Ezért sokan ellenzik az antibiotikumos kezeléseket, inkább alternatív megoldásokat keresnek. De sajnos vannak olyan súlyosabb fertőzések, amikor nem használnak az alternatív megoldások, hogy egy súlyosabb esetet elkerüljenek, nincs mese, be kell vetni valamilyen antibiotikumot.

Lépten-nyomon halljuk, hogy táplálkozz rostosan, mert akkor nem lesz koleszterin problémád, nem lesz magas a vércukorszinted, nem fogsz elhízni, a bélrendszeredben nem alakulnak ki gyulladások, így többféle betegséget megelőzhetsz, nem utolsósorban kevesebb szennyeződés rakódik le a bélrendszeredben és egészségesebb lesz a bélflórád, így az immunrendszered is rendben lesz! Ha már a töredéke is igaz a felsoroltakból, már érdemes odafigyelnünk az étkezéseink rosttartalmára.

Többen kérdezték tőlem, hogy nem olvastam-e a Thomas M. Campbell-től a Kina-tanulmányt (The China Study)? Ha nem, akkor le vagyok maradva, ott ugyanis feketén fehéren kimutatták, hogy az állati fehérjék fogyasztása komoly rákkockázatot jelent. Hát milyen ember vagyok én, aki nem ismeri a legújabb kutatásokat, és a húsevést támogatja, miközben a legújabb tudomány éppen azt hirdeti, hogy csak a Vegán táplálkozás lehet egészséges? Nem volt mit tennem, át kellett gondolnom a Kina-tanulmány állításait.

Hogyan halhat meg egy vegetáriánus szívinfarktusban?

Meghalt a napokban az Oscarra jelölt híres színész, Michael Clarke Duncan. Többen kérdezték tőlem, hogyan lehetséges ez, hiszen ő vegetáriánus volt?

Legtöbben azt kérdezték tőlem, hogy mi a véleményem a Himalája sóról, és hogy hol lehet kapni Parajdi sót? Nem akartam, és nem is szeretnék márka vitát nyitni, hogy melyik márkájú só a legjobb. A Parajdi sót azért említettem, mert azt jól ismerem és használom. Személyes kapcsolatok útján jutok hozzá. Tudom, többen árulják, az interneten biztos mindenki megtalálja a beszerzési forrást.

Több olvasóm kérdezte tőlem, hogy akkor milyen sót ajánlok?

Szeretném, mindenekelőtt kihangsúlyozni, hogy nem kell a patikába rohanni 100%-os NaCl-ot venni! Egyrészt drága is lenne és még kevesebbet is ér a sóbányákból származó sóknál. Ugyanis semmiféle nyomelemet nem tartalmaz.

Tegnap egy boltban kutakodva felfigyeltem egy feltűnő csomagolású sóra. A doboz felirata is azt sugallta, hogy az összetevői is különlegesek. Nosza, mondom magamban, vajon mi újat tudnak kitalálni só ügyben, ami ilyen sajátos megjelenést követel? Elkezdtem olvasni az összetételét, hát mit mondjak – nagy meglepetés ért. A normál sóban lévő nátrium nagy részét káliumra cserélték.

Már több alkalommal próbáltam óva inteni mindenkit, hogy miért tartózkodjunk a cukor- és a keményítőtartalmú ételek fogyasztásától.

Röviden megismételném a korábban is hangoztatott álláspontom lényegét. A cukor gyorsan felszívódik (már a szánkban elkezdődik ez a folyamat), nagyon gyorsan megemeli a vércukorszintet, így az inzulinszint is gyorsan emelkedik.

Ártalmas-e a só, vagy szükséges?
A régebbi időkben háborúkat vívtak a só lelőhelyiért. Most meg sok helyen hallani és olvasni, hogy ártalmas a só, mert magas vérnyomást okoz! (Azt, hogy a magas vérnyomásra önmagában a só fogyasztása nincs hatással, azt sok jelenkori vizsgálat bizonyította.)

Sok hírlevelemben leírtam már, hogy mennyire fontos az egészségünk szempontjából a helyes táplálkozás. Maradok ezután is a helyes táplálkozás részletezéseinél, és leginkább a táplálkozásról fogok írni. De most egy kis kiruccanást hajtok végre a fizikai testünk karbantartására is.

Kedves Olvasóim!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy megjelent az első könyvem. Számomra azért is nagy öröm, mert soha nem gondoltam, hogy én könyvet fogok írni. Ugyanis soha nem voltam jó fogalmazó, az iskolában legalábbis ezt verték belém, mert fogalmazásból voltak a legrosszabb jegyeim. Valószínűleg igazuk volt a tanáraimnak, mert később a tudományos pályámon is észrevettem, hogy a kommunikáció az egyik legnagyobb gyengeségem.

Tisztelt Professzor Úr!

Én a Primbiotic gélt fogyasztom, ha elfogyott a Mikrorostos géllel folytatom.

Nagyon tetszenek a cikkei. Sok kérdésemre választ kaptam.

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon örülök, hogy hónapokkal ezelőtt rátaláltam weboldalára. Rengeteg hasznos információt tartalmaznak, melyek sokszor megerősítették a más forrásokból származó ismereteimet, vagy  azok átgondolására késztettek.

Jó tanács a fogyókúrázóknak és a böjtölőknek
 

Élettanilag egyetlen helyes útja van a fogyásnak!

A feleségem kilószámra veszi a vitaminokat, az étrend-kiegészítőket, már szinte az összest kipróbáltuk, mégis beteg a gyerek, betegek vagyunk mi, mit rontottunk el? – Egyre többen kérdezik tőlem. Ha nagyon beleásnánk magunkat, mindenkinél lehetne találni többféle okot, amelyek okozhatják az egészség hiányát, a betegségeket.

A konkrét feltett kérdésre nem fogok tudni válaszolni, de elmondom a gondolataimat a betegségekről.

Néhány évvel ezelőtt elhatároztam, hogy az egészséges táplálkozással fogok ezután foglalkozni. Miért döntöttem így? Mert olvastam néhány meggyőző tanulmányt arról, hogy milyen sok betegséget okozhat a rosszul megválasztott étrend. A szív és érrendszeri betegségek valamint a rák okozza hazánkban a legtöbb bajt. Azt már hallottam, hogy a rákos sejtek cukorral élnek, azt is tudtam, hogy a szív és érrendszeri betegségek legnagyobb rizikófaktora az elhízás.

Valószínűleg észrevettétek, hogy nem foglalkoztam idáig a húsok és zsírok fogyasztásának kockázataival. Most viszont úgy érzem, hogy nem halogathatom tovább ennek a kérdésnek a tárgyalását sem.

Többen kérdezték, hogy ők miért híznak? Pedig nem esznek édességeket, nem esznek fehér lisztből készült kenyeret, tésztát, járnak rendszeresen edzésre és mégsem tudják maradéktalanul leadni a zsírpárnáikat!