2012

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Tisztítja-e a vékonybelet is a Mikrorostos Gél? Hasznos-e a vércsoport szerinti táplálkozás?

 

Miért csak a vastagbél lerakódásairól hallunk? A vékonybélben nincsenek ilyenek? (Itt olvastam erről Ön cikkei között részletesen MC Gél oldalán, erre voltam már régen kíváncsi).
Ha ott nem tudjuk jól megemészteni az ételt, akkor lentebb puffadást okoz, tudom ott termelődnek az enzimek, az is fontos lenne, hogy tiszta legyen. Már sokszor keresgettem a vékonybél tisztításáról, de nem sok mindent találtam.
Ha tisztul, a bélrendszer az enzimhiány csökkenhet?
Laktózérzékeny vagyok.

„Világ életemben” nem szerettem a húst, csak mindig erőltették. 22 éve nem eszem. Kezembe került a vércsoportos könyv és abban magamra ismertem, mint „A” vércsoportú. Megfőzöm a
férjemnek, fiamnak, lányomnak, de nem eszek belőle.
Akik nem szeretik a húst, amit egyenek helyette, elég helyette a sajt?

Ön válaszolt nekem arra a kérdésemre, hogy miért ajánlják a kecsketejet és sajtot, a mozzarellát és a feta sajtot az A vércsoportúnak, a többit (tehén sajtot és tejet) pedig nem.

A cikkeiben olvastam, hogy sok keményítőt tartalmaz a rizs, stb. Többször beáztattam és a fehér levelet leöntöttem és világosabb lett az áztató víz. A búzából készült szejtánt is így készítik, amíg csak a sikér marad.

További sok sikert és cikket kívánok.

.

Köszönettel és tisztelettel:

Gabriella

Kedves Gabriella!

Nagyon sok kérdést tettél fel nekem, de megpróbálok helytállni, és elmondani saját, szerény véleményemet a kérdésekre.
A gél a teljes bélrendszert tisztítja, de a vastagbélben van egy külön funkciója is, a bélflóra "talajául" szolgál: vízzel és prebiotikumokkal táplálja a bélflóra mikroorganizmusait. Ugyanakkor a gélben is vannak probiotikus mikroorganizmusok, amelyek nem sokan vannak, de szimbiózisban együtt élve jobb hatást fejtenek ki, mint a nagyszámú, de nem szimbiózisban élő probiotikumok.
A vékonybélhez még annyit, hogy a bélrendszer e szakaszán enzimes emésztés történik, ott bontjuk le a fehérjéket aminosavakká és a keményítőt pedig szőlőcukorrá enzimek segítségével. A gél sokféle enzimet, a benne lévő mikroorganizmusok enzimeit is tartalmazza. De az emésztésben a vastagbélben élő bélflóra mikroorganizmusai segítenek igazán. A vastagbélben is még rengeteg emészteni való marad, de ezeket nem az enzimek végzik önmaguk, hanem a mikroorganizmusok az ő saját enzimjeiket bevetve. Nem tudom érthető vagyok-e?
A vércsoportos táplálkozásra, őszintén megmondom, nem tudok igazán válaszolni, mert nem ismerem olyan mélységben, hogy felelősen nyilatkozzak. Ha az evolúció felől közelítjük meg a kérdést, akkor mondhatjuk, hogy a különböző vércsoportok más és más evolúciós közösségekben fejlődtek ki a környezeti táplálék felhozatal függvényében. Tehát elvileg nem zárom ki, hogy van létjogosultsága a vércsoport szerinti táplálkozásnak, de ennél többet, információk hiányában, nem állíthatok.
A búza sikértartalma tömény keményítő! Tápláló, de se rostot, se vitaminokat, se elég ásványi anyagokat nem tartalmaz. Inkább erősít vagy hizlal.