2012

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Harmadszor a sóról

 

Két fő csoportra lehet a sóbányákban bányászott sókat osztályozni a jóságuk illetve az ártalmasságuk okán. Vannak a kémiailag kezelt sók úgynevezett finomított sók és a csak mechanikai őrlésnek kitett, eredeti, durvább szemcseméretű kezeletlen sók. Ezen kívül vannak még a tengeri sók, amelyeket általában a legkülönbözőbb módon kezelnek, és finomszemcsések általában.

Mivel az egész „só kérdés” a só káliummal történő dúsításával kapcsolatban jött elő, a káliummal történt dúsítás veszélyességét akartam csak igazán taglalni. Ilyen szempontból állítom fel a veszélyesség mértékét, és azt mondom, hogy minél nagyobb arányban kevernek a sóhoz káliumot, annál veszélyesebb az egészségünkre nézve. A sóról írt cikkeim lényege csak ennyi lett volna. Két szempontból tartom a sóbányákban bányászott őrölt kősót jónak, függetlenül attól, hogy a Himalájában vagy Erdélyben, vagy Lengyelországban bányászták: egyrészt az innen eredő durva szemcséjű kősó tele van hasznos nyomelemekkel (emiatt szürkés árnyalatú a színük, nem pedig hófehérek) akár himalájai akár más eredetű a só. Másrészt pedig ezek a sók biztosan nincsenek káliummal feldúsítva. A durvább szürke árnyalatú sók használhatók főzésre és fürdő sónak is.

Tanulság: ha választhatsz a piszkos színű durva és a finomszemcsés hófehér között, akkor az elsőt válaszd!

Ha mindenképpen a hófehérhez van csak gusztusod, és meg akarsz győződni arról, hogy nem tartalmaz káliumot a fehér só, akkor a következő tesztet ajánlom.

Tégy egy kiskanálba egy csipet sót,tartsd a gázláng fölött a sót tartalmazó kanalat és hevítsd addig, amíg a láng elszíneződik a sótól. De azt is lehet, hogy a gázlángba direkt szórsz sót. Ha élénksárgára festi a só a lángot, akkor jó, ha kékesbe hajlik a láng színe, akkor káliummal kevert sóról van szó.