2012

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

A Mikrorostos Gél mellé kell-e szedni probiotikumokat?

 

Ez után jönnek a kérdések felém, hogy miként állítsam helyre a bélflórámat? Kell-e szedni valamilyen probiotikumot a Mikrorostos Gél mellé?

Számtalanszor leírtam, hogy a kereskedelemben kapható probiotikumokat csak korlátozottan, nagyon rövid ideig lehet alkalmazni! Miért? Két fontos oka van. Egyrészt a probiotikumokat tartalmazó termékek 99%-a csak tejcukrokat bontó mikroorganizmusokat tartalmaznak. Ez az anyatejet fogyasztó bébik és a sok tejet fogyasztó nagyobb gyerekek és felnőttek esetében segít helyreállítani a tejcukrokat bontó bélflóra-összetevőket. De! A kevés tejet fogyasztó vegyes étrenden élő gyermekeknek és felnőtteknek ez nem sokat segít.

Másodsorban, az egészséges bélflórában több száz mikroorganizmus él. Őket mi segíti abban, hogy megerősödjenek? Minél több mikroba él és virul a bélflóra tagjaként az emésztőrendszerünkben, annál egészségesebbek vagyunk annál jobb az immunrendszerünk. A ”Virágozzon száz virág!” Elvnek kell érvényesülnie a bélflóra esetében is. Ha a réten egyszer sárga gyermekláncfű, máskor csak piros pipacs virágzik, az szép látvány egy hétig, mondjuk, de nem szeretnénk látni tovább azt, hogy a többi virág ne nyíljon ki később.

Most, hogy hosszú szárazság volt a rétek úgy tűntek, mintha meghaltak volna, csak a kiszáradt sárgás-barna fű és kórók látszottak. Szomorú látvány volt, de néhány napos eső után kezdtek újra kizöldülni és eleven élőként mutatkozni. Ugyanaz van a bélflóra esetében is, mint a növényeknél. Először vizet kell kapniuk, hogy feléledjenek. Ne gondoljuk, hogy az antibiotikum kúra teljesen kipusztítja a bélflóra minden mikrobáját. Rengeteg apró redő van a bélcsatorna falában, ahol átvészelik a gyógyszer kúra pusztításait. Ugyanúgy, mint a réten is, a sok apró gödröcskében, meg tudnak bújni a túlélők. Ha Mikrorostos Gélt fogyasztunk az antibiotikum kúra után, akkor ez olyan a bélflórának, mint az eső a kiszáradt rétnek. Látványosan beindul az élet a túlélőkben.

A Mikrorostos Gél vizet ad a megtizedelt bélflóra maradványoknak és kellő mennyiségű táplálékul szolgáló oligoszaharidokkal is ellátja őket. Az összes cukrokat bontó, számunkra „jó bélflórát” alkotó mikrobát (a rét valamennyi virágát) táplálja és ellátja megfelelő mennyiségű vízzel. Vagyis, ha teljes bélflórát akarunk, úgymint száz virágot a réten, akkor nem kell probiotikum a Mikrorostos Gél mellé. Nem kell a gyermekláncfű és a pipacs egyszínű sokasága. Várjunk 4-6 hetet és a Mikrorostos Gél megteszi a hatását, virágozni fog száz virág!

Összefoglalva: a bélflóra helyreállításánál nem szükséges a Mikrorostos Gél mellett probiotikumokat fogyasztani. Csak türelemmel öntözzük a rétünket!