2012

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Az „örök fiatalság” három alappillére

Az egyébként csak néhány évig élő baromfi szíve bármeddig életben tartható, ha állandó cirkulációt tartunk fenn a szív sejtjei körül. Tehát a sejtek önmagukban nem öregszenek! A körülötte lévő, salakanyagokkal telítődő folyadék nem tudja sejteknek odaszállítani a táplálékot és oxigént, valamint onnan elszállítani a keletkezett salakanyagokat. Ha a környező folyadékot állandóan cseréljük és tápanyagokkal ellátjuk, a sejtek rendkívül sokáig élhetnek. Tehát az örök élet titka a rendszeres és alapos salaktalanítás (divatos szóval: méregtelenítés). Mi az salakosodás? A sejt közötti járatok salakanyagokkal való eltömődése! Ha ezt tisztántartással megakadályozzuk, hosszú egészséges életet élhetünk!  Most már csak a helyes módszert kell megtalálni.

Az öregedésünknek egyetlen oka van: a salakosodás, a mikro-cirkulációs csatornák elszennyeződése! Úgy látszik a géneknek közvetlen szerepe nincs az öregedési folyamatoknál. (Lehet, hogy a telomerek rövidülése is egy következmény, nem pedig a fő ok.)

Mennyi vizet igyunk naponta?

Először nézzük meg, hogy a víz mennyiségének növelésével növelhető-e a salaktalanítás foka? Mostanában sokszor halljuk, hogy hány liter vizet igyunk meg naponta, mert különben nem tisztulunk meg! Ha a sejt közötti járatok bedugultak a salakanyagoktól, akkor ezek a salakanyagok nem fognak eljutni a véredényrendszerbe sem, vagyis nem fogunk tőlük semmi módon megszabadulni. Képzeljük el, hogy a szűk utcákban dugók keletkeznek és autóval szeretnénk onnan kijönni, nem fog sikerülni addig, míg a dugókat meg nem szüntetjük, a főutcán hiába zavartalan a közlekedés. Tehát nincs nagyon értelme sok vizet innunk, míg meg nem szüntetjük a sejt közötti járatokban a „salak dugókat”. Az emberi testben összesen mintegy 15 liter a sejt közötti folyadék mennyisége, és 5 liter a vér mennyisége, ezt a mennyiséget a vese tartja fenn, ha növekedne ez a mennyiség, akkor a vese több vizeletet választana ki. Ha többet iszunk, többet járunk vécére! Ennyi lesz az eredmény!

Milyen vizet igyunk, ha salaktalanítani akarunk?

Mivel a sejt közötti járatokban vizes alapú folyadék kering, ezért a salak anyagot is csak vízben oldott állapotban tudjuk a sejt környékéről elszállítani. Vagyis, ha salaktalanítás helyes módszerét akarjuk megtalálni, akkor azzal kell foglalkoznunk, hogy milyen vizet igyunk, ha salaktalanítani akarunk?

Minél kevesebb az oldott anyag van a vízben, annál jobb oldószer a víz és annál nagyobb az úgynevezett gőztenziója, vagyis annál jobban befér a szűkebb helyekre, hogy ott oldószerként viselkedjék. Ha tehát a szűk sejt közötti járatokba vizet szeretnénk eljuttatni a salakanyagok oldása miatt, akkor olyan vízzel kell táplálni a véredényrendszert, ami kevés oldott anyagot tartalmaz.

Milyen vízben van a legkevesebb oldott anyag? A desztillált vízben (vagy ioncserélt vízben)!

Desztillált vizet igyunk, ha salaktalanítunk? Elméletileg, igen! De a gyakorlatban nem ez a legjobb megoldás. Miért? Mert a gyakorlatban a desztillált víz nem tartalmaz semmiféle oldott iont sem. A salakanyagot viszont nem elég feloldani, de el i s kell szállítani a „helyszínről”. Ehhez viszont kellenek az ionok! De miért?

Salaktalanítás (Méregtelenítés) a vékonybélen keresztül

A vékonybélben történik a zsírok és a fehérje tartalmú ételek emésztése. Ide ömlenek be a bázikus epesavak, amelyek a zsírokat emulgeálják, vagyis sok szappan, micellákba burkolt zsírszemcse keletkezik. A szappanokat ismerjük, mint felületaktív anyagokat, a ruhák mosásánál, „salaktalanításánál”, évszázadok óta használták nagyanyáink-szépanyáink. Ők úgy készítették a szappant, hogy a disznóölésnél megmaradt zsiradékokat hamuval (ami sok bázikus káliumot tartalmaz) összefőzték, majd hozzáadtak sót, így a szappan kicsapódott és leülepedett az üst aljára. Hogy szappanok keletkezzenek, kellenek az alkáli ionok, nátrium vagy kálium.

A szappanoknak a vékonybélben kettős szerepük van. Egyrészt a szappanokból készült micellák át tudnak jutni a bélfalon, így segítenek a tápanyagok felszívódásában. Másrészt a bélbolyhok kapillárisaiból, a vérből, képesek kivinni a micellákba burkolt salakanyagokat. A salakanyagok bélen keresztül történő eltávolításának mechanizmusa tehát a következő. A salakanyagok közelébe férkőző víz feloldja a salakot, az a véráramba kerül, a vékonybél bélbolyhaiban lévő kapillárisokból a szappanok átviszik a bélbe, dehogy ne kerüljenek vissza újra a vérbe, kell valami a bélben, ami megköti a szappanokba burkolt salakot. Ezek a valamik a nagy abszorpciós képességű rostok! Vagyis a rostok kihagyhatatlan elemei a salaktalanításnak! A salakanyagok tehát a rostokhoz kötve, a székletünkkel hagyják el a testünket.

A pozitív töltésű fémionok nemcsak a szappanokhoz kellenek

Kísérleteket végezve a Mikrorostos Géllel a következőkre jöttem rá. A gélben lévő rostok, hogy összefüggő rosthálózatot alkossanak, pozitív töltésű fémionokat igényelnek. Ha csak desztillált vizet használtam a gél hígítására, akkor a gélben megszűntek a rostok közötti keresztkötések és nem alkotott térhálós gélt. A gél abszorpciós képessége nagyon lecsökkent. Nem tudta az anyagokat úgy magában tartani.

Tehát, ha csak desztillált vizet használunk a salaktalanítás folyamán, akkor az előbbi fejezetben tárgyalt salakanyag megkötése a vékonybélben lévő rostoknak is lecsökken, és így majd visszaszívódhatnak a véráramba a bélből.

A desztillált víz, mint ideális salaktalanító kiesett, mert nem jó a szappan készítésében és nem jó a rostok abszorpciójának a növelésében.

Nézzük meg, hogy jók-e az ásványvizek a salaktalanításra?

Minél több a vízben az oldott anyag, annál rosszabb oldószer. A vízmolekulák annál kevésbé tudnak kiszabadulni az oldatból minél több az oldott anyag benne. Vagyis a szűk sejt közötti járatokba jóval kevesebb vízmolekula fog bejutni, hogy ott a salakból készült blokkokat feloldja és továbbszállítsa. A vékonybélbeli szappankészítéshez kellenek az ionok, de túl sok nem jó, mert akkor kicsapja, vagyis tömör plakkot képez, ahelyett, hogy szappanmicellákként oldanák a salakanyagokat.

Mivel az ásványvizekben általában magas ásványi anyag mennyiség van oldva, ezért a salaktalanítás céljára nem igazán felel meg. Sem abból a szempontból, hogy jó oldószere a salaklerakódásoknak, se nem jó szappanképző.

Újra visszatérünk az eredeti kérdésünkhöz, hogy milyen vizet igyunk, ha salaktalanítással hosszú egészséges életet szeretnénk élni?

A fő követelmény: ne legyen sok és ne legyen kevés ásványi anyag tartalma a salaktalanításra szánt ivóvíznek. Ezeknek a követelményeknek megfelel a gleccservíz, a betonciszternában összegyűjtött esővíz, a hatóságilag megvizsgált kútvíz és a fordított ozmózissal szűrt víz. Hogy miért kell betonciszternában összegyűjteni az esővizet? Az esővíz savas, ez a savasság a betonban megszűnik, mert abból kalciumot old ki. Tehát a betonnak kettős a szerepe: megszűnteti a savasságot és kalcium iont visz a vízbe.

Milyen más módszerekkel növelhetjük a salaktalanítás mértékét?

Minden olyan módszer, amelyik növeli a sejtek között állományban a keringést, szokták ezt mikro-cirkulációnak is nevezni. Hogy növekszik a testünkben a mikro-cirkuláció, arról vesszük észre, hogy például melegebbek lesznek a végtagjaink.

Jómagam kétféle mikro-cirkulációt növelő módszert alkalmazok.

  1. Az egyik: a rendszeres intenzív testmozgás. Ekkor kétféle dolog zajlik, mindkettő fiatalít. Az izomsejtek, ha izommunkát végzünk, sok energiát használnak, akkor az izomsejtekben víz és széndioxid keletkezik. A keletkezett víz növeli a sejtek víztartalmát, vagyis fiatalít. (Minél fiatalabb egy sejt annál magasabb a víztartalma, feszesebb!) Ugyanakkor növekszik a vérkeringés intenzitása és a mikro-cirkuláció, ami javítja a salaktalanítást, tehát ezért fiatalít.
  2. A másik: a rendszeres fogyasztása a MIkrorostos Gélnek. Hát ez, hogy jön ide? Ez nagyon érdekes, mert először magamon vettem észre, hogy mikor Mikrorostos Gélt fogyasztottam utána nem sokkal melegebb lettek a kezeim és lábaim. Később mások is megvizsgálták és arra jutottak, hogy csökkenti a gél a vér viszkozitását, hígabb lesz. Ezek után, mindenkinek, aki vérhígító gyógyszert szed, azt ajánlottam, hogy csak orvosi felügyelet mellett fogyassza a Mikrorostos Gélt. A gélnek is, így a rostos táplálkozásnak is szintén kettős a szerepe, mert a salakanyagok megkötése és eltávolítása a szervezetből sem képzelhető el rostok nélkül.

Láthatjuk milyen egyszerű az örök fiatalság titka, csak három dologra kell odafigyelnünk:

  • igyunk „tiszta forrásból”alacsony ásványi só tartalmú vizet (ne ásványvizet),
  • rendszeresen eddzük a testünket és
  • együnk rostos ételeket!