2013

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Miért ártalmas a lúgosítás?

 

De ami most történik a „Lúgosítás” zászlaja alatt, az már a „ló másik oldalára” kerülés esete. Lépten-nyomon olyan hirdetésekbe ütközöm, ahol „Lúgos vizet” hirdetnek, úgyhogy „ezt kell innod, mert ez az egészséges”. Ez már merénylet, ez már nélkülözi a legelemibb ismereteket az emésztési folyamatokról.

A lúgosítás hadjárata oda vezetett, hogy már nem merünk enni és inni savanyú ételeket italokat, mert az „elsavasít”. A Mikrorostos Gélem feltalálása óta egyre többen keresnek fel a leveleikkel olyan problémákkal, hogy puffadnak, refluxosak, pang az emésztésük, gázosak a beleik. Ezek és hasonló emésztéssel kapcsolatos panaszok nagyon elszaporodtak a levelezéseimben, annak ellenére, hogy kihangsúlyoztam,  egyéni betegségekre felmerülő kérdésekre nem válaszolok. Mit gondolsz, minek köszönhető ez a rengeteg emésztéssel kapcsolatos panasz: részben a savanyú ételek és italok hiányos fogyasztásának. Félelem az elsavasodástól ide vezetett.

Szüleinktől, nagyszüleinktől megtanultuk, mikor zsíros húsételt eszünk, mindig együnk hozzá savanyúságot! De mióta elijesztettek bennünket a zsíros falatoktól is, azóta azt hisszük, hogy a savanyúság is fölösleg. Csak savasít!

Meddig tart az emésztés a gyomorban?

Mikor bekerül a táplálék a gyomrunkba, a gyomor fala emésztő nedveket bocsát ki, amelyek egyik összetevője a szervetlen sósav. Ismerjük, milyen erős sav, de ez a saverősség felhígul, mikor a gyomor összekeveri a táplálékkal. A gyomor „aljában” van egy szelep, ami továbbengedi a gyomornedvekkel jól összekevert táplálékot a patkóbél felé a továbbemésztésre.

Most jön a kulcskérdés:mi dönti el, hogy mikor nyisson ki a szelep? A szelep nyitásának egyik fő szabályozója a gyomortartalom savassága. Ha az összekeveredett gyomorpép elér egy bizonyos savasságot, akkor nyit ki a szelep.

Ha a gyomorba került táplálék sok sósavat igényel, akkor nagyon sokáig elhúzódhat a gyomor ürülése. Ez azzal a veszéllyel is jár, hogy a kevésbé savas közegben már elindulnak bizonyos erjedési folyamatok, amelyek gázképződéssel járhatnak, így már a gyomorban elkezdődhet a puffadás a gázképződés miatt. Ugyanakkor, ha túl sokáig tartózkodik a gyomorban az étel, akkor büfögések, refluxok is fellépnek. Úgy érezzük, hogy tele vagyunk savval a reflux miatt, ugyanakkor a gyomor alsó szelepe mégsem nyit ki, mert „neki” nem elég savas még a gyomortartalom.

Tehát a gyomor tartalmának el kell érnie egy bizonyos mennyiségű savtartalmat, hogy kinyisson a szelep és a gyomortartalom szép lassan elhagyja a gyomrot. Ha valakinek kevés, vagy híg a gyomorsava, vagy a szokásosnál több ételt fogyasztott, akkor a gyomorban az ideálisnál sokkal tovább fog tartózkodni az emésztetlen étel. A hagyományaink, a tapasztalatok alapján azért is segítették a savanyúságok a gyomorban történő emésztés idejének rövidítését, mert a savanyúságokkal extra savat vittek a gyomorba, így időben segített kinyitni az alsó szelepet.

Mi történik, ha az étkezéshez lúgos kémhatású vizet iszunk?

Az étel gyomorban tartózkodását tovább növeljük, nagyobb esélyt adva az erjedés okozta puffadásnak, a refluxnak, a gyomorégésnek.

A Mikrorostos Gél találmányomat a piacra történő bevezetésénél csak arra szántam, hogy legyen egy természetes rost-tisztítója a bélcsatornának. Nagy szerencsém volt, mert a gélem savas kémhatású, sok gyomorban elkezdődő puffadást is megakadályozott a savassága révén. Ezért sok, puffadástól szenvedő fogyasztónál bizalmat kapott. Azután kiderült a hogy nemcsak rostpótló béltisztítónak, nemcsak puffadáscsökkentőnek, hanem bélflóra regenerálására is igen kiváló. Egy elméleti felfedezés, ami a nagy víztartalmú rostos gélek nagy megkötő kapacitásának köszönhetően a legjobb béltisztítónak mutatkozott elméletileg, a gyakorlatban, a fogyasztás során számos egyéb előny felismeréséhez vezetett.

Ne feledjük! A „Lúgosítás” egy elmélet, azt gondolták, hogy a szöveteink elsavasodásának megakadályozására hasznos lesz. A gyakorlat ezt nem bizonyítja, sőt, a savasságtól való félelem egyre több emésztési panasz okozója. Az egészségtudományban rengeteg elmélet született már, és rengeteg elméletről derült ki, hogy téves. Mind „kukába” kerültek! Így jár a többi is.

Kérlek, ne igyál lúgos vizet! Inkább savasítsd az étkezés mellett elfogyasztott italaidat, például citrommal vagy Mikrorostos Géllel.