2013

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Inditványozok egy új magyar szó bevezetését: alkalizálj!


Ha megakadályozzuk az elsavasodást, az nem azt jelenti, hogy lúgosítunk!
A Leonard Coldwell-el készült videót ha figyelmesen megnézzük, akkor ő a szövetek alkalizálásáról beszél. Csak a magyar fordítás fordítja az alkalizálást lúgosításnak. Az angolban a sav = acid, a lúg = base.

Az angolban a lúgosságot alkalinity-nek hívják. Azt, hogy lúgosíts," alkalize" szóval illetik. A magyarban nincs olyan szó a "lúgosíts" helyett, hogy"alkalizálj". Pedig ha lenne, talán sohasem szólaltam volna fel a "lúgosítás" ellen.

Az előző cikkem: "Miért veszélyes a lúgosítás" a lúgos kémhatású folyadékok és ételek fogyasztása ellen szólt, mert az akadályozza a gyomor normális emésztését.
Nem az ellen szólaltam fel, hogy nyers ételeteket és italokat fogyasszunk, ami megakadályozza a szöveteink elsavasodását, vagyis relatíve, lúgosítanak!
Egyszerűen, magyarul: a nyers ételek nagy mennyiségű,a sejtek vázfehérjéihez lazán  kötött káliumot tartalmaznak, amikor megemésztjük a nyers ételeket,(a gyomor után véglegesen) akkor felszabadul a kálium és kiszorítja a hidrogén ionokat a szöveteinkből, vagyis "alkalizálnak"!
Sajnos, be kell vezetni a magyar szóhasználatba ezt a szót.
(Ha megfőzzük a nyers ételeket, akkor a kálium már felszabadult, szabad ionként, vízben oldott állapotban található a főtt ételben. Erről is írtam a doktori dolgozatomban 1985-ben.)

A lúgosításról, nekem, és a hozzám hasonlóan idősebb embereknek a "Bakaruhában" című magyar film jut eszébe. Régen a cselédlányok szerelmi csalódásukban, mivel nem jött el a szeretett bakájuk a randevúra, lúgot ittak, hogy meghaljanak! (Ha a hamut megfőzzük, lúgot kapunk, ezt állati zsiradékkal összekeverve szappant eredményez. A szappanfőzés a cselédlányok feladata volt.)