2013

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Miért javítja a közérzetünket a Mikrorostos Gél fogyasztása?

 

A bélcsatornánkon belül milliárdnyi mikroorganizmus él és dolgozik azon, hogy mind nekik és mind nekünk jobb legyen. Hosszú evolúciós törzsfejlődés és egyéni életünk folyamán alakult ki a mikroorganizmusok azon közössége melyekkel mi barátságban élünk és egymást tápláljuk. Ezt a milliárdnyi egysejtűkből álló közösséget magyarul bélflórának nevezzük, angolul, gut microbiota, vagy microflora. Ezek a mikrobák támogatják a mi immunrendszerünket, segítenek megemészteni a táplálékainkat, úgyhogy vitaminokat állítanak elő, az ásványi anyagokat és mikroelemeket számunkra felszívható, szerves formába alakítják. Vagyis nélkülük nem is élhetnénk, mert alapvető nélkülözhetetlen anyagokhoz nem juthatnánk hozzá. Ha ezek az anyagok hiányoznának, rosszabbul éreznénk magunkat, betegebbek lennénk.

A jótékony bélflóra mikroorganizmusait nevezik még probiotikumoknak is. Bár ezt az elnevezést inkább termékek esetében használják. Vannak olyan termékek, amelyekbe olyan mikroorganizmusokat, főleg tejből kitenyésztett, tejcukrot erjesztő baktériumokat raknak, amelyek barátságban vannak az egyéb, bélben élő, jótékony mikrobákkal.

A mi immunrendszerünkkel közvetlen kölcsönhatásban vannak a jótékony bélflóránk mikroorganizmusai. Több százezer év alatt kötöttek barátságot az immunrendszerünk immunanyagai és a jótékony bélbaktériumaink. Szinte együtt nőttek fel az evolúció során.  Kölcsönös előnyökkel járt az együttélésük. Az immunrendszerünk ellenanyagai a velünk szimbiózisban élő mikrobákat nem bántották, csak a velünk ellenséges patogén mikrobákat. A velünk jótékony mikrobák viszont nem ették el előlünk a mi táplálékainkat (igaz, mi sem az övéket). Tehát az immunrendszerünk úgy alakult az evolúció során, hogy a jótékony bélflórával erősítették egymást szinergiában.  Ha baj éri a bélflóránkat, akkor baj éri az immunrendszerünket, és így baj éri az egész testünket is. Érezni fogjuk, hogy rossz a közérzetünk. Vagyis a bélflóránkkal mi „együtt sírunk, és együtt nevetünk” kapcsolatban állunk.

Hogy mennyire komolyan veszi a tudomány a közös evolúciós fejlődést, az is mutatja, hogy a világ számos pontján indítottak „human microbiome” kutatási programokat. A „microbiome” szóösszetételt arra találták ki, hogy kollektív genomként vizsgálják a mi és a velünk életközösségben élő mikroorganizmusok örökítő anyagait, a génállományokat és azokban fellelhető kölcsönhatásokat.

Hogyan óvjuk a bélflóránkat?

Minél kevesebbszer forduljunk antibiotikumokhoz, mint a kezdődő betegségeink gyors elfojtójához! Minél kevesebbszer együnk tartósított élelmiszereket! Minél kevesebbszer együnk mesterséges élelmiszereket! (Nincs az az íz, az a konzisztencia, az az illat, az a szín, nincs az az élelmiszer, amelyet nem tudnának előállítani laboratóriumban, mesterségesen, mesterséges anyagokból!)

Fogyasszunk több rostos táplálékot. A rostos zöldségekben, gyümölcsökben több a vízmegtartó rost, több a prebiotikum, jobban támogatjuk a bélflórát.

Mit tegyünk, ha regenerálni akarjuk a bélflóránkat?

Együnk több nyers zöldséget és gyümölcsöt! Nemcsak a rosttartalmuk miatt, de olyan pH és redoxpotenciálja, rH2-je van, olyan kémiai háttere van, amely főleg a jótékony bélflórát támogatja.

Miért nem jó, ha csak probiotikumokkal próbáljuk helyrehozni a bélflóránkat?

Nem elég hatékony, mert nincs táptalaj a bélben, amiből táperőt meríthetne. olyan, mintha a magot száraz homokra vagy sziklára szórnánk. Biztosan nem fog megeredni! Rostok nélkül se vízhez, se prebiotikumokhoz nem juthatnak hozzá a lenyelt probiotikumok.

A bélflóra regenerálásánál, amit még szem előtt kell tartanunk, hogy „virágozzék száz virág”. Vagyis a bélflórának minél összetettebbnek kell lennie. A rétet nem elég néhány fajta virágmaggal beszórni, mert el is nyomhatja a zsengébbeket. Az egészséges bélflóra több száz mikrobából áll!

Tehát probiotikumot csak úgy érdemes kúraszerűen alkalmazni, hogy legyen a bélcsatornában elég rost, hozzákötött vízzel és prebiotikumokkal. Ha jó a talaj és van (vagy lesz) benne víz, akkor elég egyszer elhinteni a vetőmagot, az meg fog kötni. A probiotikumok alkalmazásánál ugyanez a helyzet egy vagy két napig elég szedni. De feltétlen együnk közben rostos zöldséget, gyümölcsöt, főzelékeket, (a fiatalabb korosztály aludttejet, joghurtot és kefirt). A Mikrorostos Gélt mindenkinek ajánlom, ebben az időszakban feltétlen!

Miért a legjobb a Mikrorostos Gél a bélflóra regenerálására?

A Mikrorostos Gél egy jótékony, ennivaló gél. Egy jótékony, természetes mikrobiológiai közösség „terméke”. Ez a termék tisztít, rostot pótol, és ideális táptalajt nyújt a bélflórának. Ebben a jótékony gélben a patogén kórokozók nem szaporodnak, mert nekik nem kedvező a gél pH-ja, redoxpotenciálja, rH2-je. Több mikrobiológus úgy is megközelíti a patogén mikrobák kizárását, hogy a jótékony mikrobák olyan toxinokat, bacteroicineket, vagy szűkebb spektrumú antibiotikumokat bocsátanak ki magukból, amelyek gátlóak a patogén kórokozókkal szemben.

A Mikrorostos Gél:

Nemcsak tisztítja a bélcsatornát a rostokhoz kötött vízével,

Nemcsak rostpótló,

Nemcsak ideális táptalaja a bélflórának,

Hanem mindez egyben!

Bátran ki merem jelenteni, hogy a bélflóra regenerálására és egészséges állapotban tartására nincs jobb a Mikrorostos Gélnél. Ez a termék nem az én produktumom, ez a természet, vagy Teremtő, legnagyobb ajándéka a bélflóránk számára. Az én szerepem csak annyi volt, hogy ezt a természetes produktumot ehető formába öntöttem.

Most már csak a népszerűsítés maradt számomra.