2013

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Miért lehet veszélyes egy megfázás?

 

Ha az időjárás engedi, minden hétvégén beiktatok magamnak egy bicikli túrát megszokott útvonalon, ami kb. 70 percig tart. Az elmúlt hétvégén is ez történt. Szépen sütött a nap, igazi bicikli idő volt! De volt egy faktor, amit nem vettem figyelembe. Fújt a szél és a levegő hőmérséklete 5-10 fokkal hidegebb volt a szokásosnál. Ennek ellenére ugyanúgy öltöztem fel, mint szoktam. A következő 70 percben alaposan lehűlt a mell- és hasfalam. Minél jobban tekertem, ahelyett, hogy melegedtem volna, annál jobban hűtött a hideg levegő. Ez délelőtt történt és estére már nem éreztem magam jól. Nagyon régen voltam már beteg, már elszoktam a betegség tudattól. A Mikrorostos Gélem hatásainak tanulmányozásánál használok egy biofizikai mérőműszert az immunrendszer működésének mérésére. (Mivel a gél legnagyobb hatással a bélflórára van, a bélflóra állapota pedig az immunrendszer állapotára van legnagyobb hatással, ezért használom ezt a műszert. Ezzel a méréssel tudom igazolni a gél hatását az immunrendszerre.)

Rátettem magamra este a mérőműszert, hogy megmérjem az immunrendszerem működését. Csaknem nulla volt az immunrendszerem, illetve a bélflórám működése. Megrendültem. Ennyire védtelen vagyok? Nosza, neki láttam felmelegíteni magam. Forró fürdő, forró zöld tea, meleg vizes flaska a hasamra. Gondoltam, hogy majd begerjesztem a meleggel pillanatok alatt a leállt életjelenségeket a hasamban. Ezután, mint aki jól végezte dolgát lefeküdtem azzal a tudattal, hogy reggelre kutyabajom! Nem ez lett. Reggelre ezerrel folyt az orrom és nem éreztem magam jól. A műszeremet megint felhelyeztem magamra, de az immunrendszerem még mindig nulla körüli állapotban volt. Kétségbeesésem fokozódott, mi lesz velem? Ilyen védtelen állapotban ilyen sokáig? Bármi kór elkaphat ez idő alatt. A lényeg az, hogy sok folyadékot ittam, melegen tartottam magam, többet aludtam és pihentem a szokásosnál, már éreztem, hogy jobban vagyok, de az immunrendszerem működésének jelei nagyon lassan kezdtek éledezni.

A mérőműszerrel a bennünk keletkezett elektromos jeleket mérjük, de nem a jelek nagyságát értékeli ki a jeleket analizáló számítógépes program, hanem a különféle belőlünk származó elektromos jelek ismétlődésének törvényszerűségeit számolja és értékeli.

Mit kell tudnunk az immunrendszer bioelektromos aktivitásáról?

A bélbolyhok nyirok kapillárisaiban áramlanak az immunrendszerünk ellenanyagai. A bél mikro flórájának mikrobáit ezek az ellenanyagok nem támadják, mikor kijutnak a béltartalomba. A bélflóra mikrobái által termelt anyagok, pl. vitaminok, szerves kötésben lévő ásványi anyagok és mikroelemek, enzimek stb. viszont a bélbolyhok artériás kapillárisaiba jutnak be. A bélbolyhok vénás kapillárisaiból viszont megint ellenkező irányú áramlással a szervezetünkben termelődött salakanyagok mennek a bélcsatornába. Tehát normális, egészséges állapotában az emésztőrendszerünk milliónyi bélbolyhában nagy forgalom van minden irányban. Minden nedv, akár sejtszinten vagy szöveti szinten, akár váladék, vér vagy nyiroknedve legyen mindegyikben ionok sokasága található. Az ionok, lehetnek pozitív vagy negatív töltésűek, de a lényeg, hogy elektromosan töltöttek. Tehát minden áramlás akár mikro szinten is, elektromos áramnak felel meg, amelyek feszültségváltozásokat okoznak bennünk, vagyis egy jó elektromos mérőkészülékkel mérhetőek.

Zárójelbe tettem a tudományos háttér fontosabb momentumait. Ez a rész kihagyható!

(A szervezetünk elektromos és mágneses tulajdonságairól beszélve azt is tudnunk kell, hogy a bennünk lévő legnagyobb számban lévő molekula, a vízmolekula minden megmozdulása elektromos és mágneses jelet bocsát ki. A bennünk lévő valamennyi más molekuláknak is a 99,9% százaléka rendelkezik elektromos töltéssel. Ebből láthatjuk, ha a szervezetünk elektromos viselkedéséről és elektromos jeleiről akarunk képet alkotni, akkor a legjobb szándék mellett is azt láthatjuk, hogy a milliárdnyi elektromos jel számunkra maga a káosz! Képzeljük el, hogy ez nem teljesen így van. A nagy betegeknél és a halál közeli állapotban lévőknél ez csaknem igaz, de az egészségeseknél nagyfokú dinamikus rend uralkodik. Azért írom a dinamikus szót a rend elé, mert a rend hallatán valami statikus, állandóság asszociálódik bennünk, ami a térben realizálódik. Viszont az egészséges élőlényekben állandóan mozgó elektromos töltések jelei az idő vonalán rendeződnek, ritmusukban, megismétlődésükben egymáshoz igazodva nagyon pregnáns szabályozottságot mutat. A rendezettség helyett ez a helyesebb kifejezés. Ez a szabályozottság, ritmusosság matematikai módszerekkel jól kimutatható és számszerűsíthető, ha van egy testünkön mért elektromos jelünk, akkor ezt a jelet matematikailag analizáljuk és számszerűen megkaphatjuk az egészségi állapotunk pillanatnyi helyzetét. Ezt a számot összehasonlíthatjuk saját vagy mások számaihoz.

Régóta vitáznak azon a filozófusok és egyéb tudósok, hogy az agy vagy az érzelem irányítja-e a testünk történéseit. Az agy is, a szív is, a hormonokat termelő szervek, és egyéb szervek is, mind generálnak saját elektromos jelcsomagot. A testünkön mért elektromos jelben mindannyi jelcsomag részt vesz. Ha nem a nagyságuk, hanem a ritmusaik alapján osztjuk szét a jelcsomagokat, akkor minden testünkön mért elektromos jelet öt-hat jelcsomag összegére bonthatunk matematikailag. Hogy ezek a jelcsomagok miként képesek létrehozni egy egységes ritmust, és az mennyi ideig marad fenn, mennyire „koherens” az maga az egészség mérőszáma. A bennünk létrejött elektromos jelek egymásra hatnak, és a milliárdnyi kölcsönhatás végül egy megfogható szabályozottságban nyilvánul meg, az maga a csoda, az maga az „élet csodája”. Minden egészséges élőlényben megtalálható egy közös jel koherencia. Ez a magas szintű önszerveződés csak az élőlényekre jellemző.

A sok-összetevős önszerveződő rendszerekkel a matematika és fizika egy külön ága foglalkozik, az elmúlt tíz évben sokat fejlődött a tudomány ezen ága, melyet kaotikus rendszerek elméleteiként foglalnak egybe a tudománytörténészek. Jómagam is csaknem tíz éve foglalkozom a fraktális élettan és biofizika e területével. Az önszabályozó, sok-összetevős rendszerek fraktális struktúráinak törvényszerűségeinek tanulmányozásánál néhány fontos alapelvet kell szem előtt tartani. Az alapvető mintázat, a visszacsatolás és a laza kölcsönhatás. Ezeken az elvek mentén szerveződik térben az élő rendszer is. Időben pedig a koherencia fennállása és fenntartása az élő rendszer jellegzetessége.)

Térjünk vissza az immunrendszer szabályozottságához. Milliárdnyi mikroba a milliónyi bél bolyhocskában várjuk, hogy kialakuljon valami időbeli szabályozottság. A bélflóra mikrobái kisebb vagy nagyobb telepeket jelentenek a bélnyálkahártyába beágyazódva. Gyorsabban vagy lassabban növekednek, a káoszban „mindegyik a maga feje után szabadon”. A fraktál analízis előtt azt hittük, hogyha a mikrobáknak ideális feltétele van, hőmérséklet, táplálék, pH, rH2, stb. az elég a bélflóra jó működéséhez. Azt hittem én is, hogy a meleg fürdő és meleg tea után gyorsan regenerálódik a bélflórám, így az immunrendszerem is, és pillanatokon belül meggyógyulok. De nem így van, a bélflóra mikrobáinak a milliárdnyi körfolyamatainak is be kell mutatni az együttműködés legmagasabb pozitív jelét, a koherenciát, a szabályozottságot. Ha ez beindul, az immunrendszer milliónyi egyéb körfolyamatával rendbe szerveződik, akkor mondhatjuk csak, hogy helyreállt az egészségünk, mert az immunrendszerünk újra egységesen működik. A sok-összetevős rendszer szabályozottságában van még egy alapelv. Minél több összetevő alakítja ki az időben szabályozott jelet, annál jobb a rendszer adaptációja, alkalmazkodó képessége. Vagyis a bélflóránknak minél több összetevője van, minél több az együttműködésre képes mikroba, és az a sokaság tud időben koherensen viselkedni, akkor annál stabilabb lesz az egészségünk. Tehát, vigyázzunk a bélflóránkra és annak összetettségére!

Mi a megfázásom tanulsága?

Az, hogyha egyszer kilendül az egyensúlyából a bélflóra milliárdnyi mikrobájának működése, akkor a legnagyobb figyelem mellett is néhány nap kell hozzá, míg helyreáll. (Hogy újra 100 % legyen, akár hetek is kellenek!)

Miért fontos ennek tudatában lennünk?

Mert amíg a bélflóra nem működik önszabályozottan, addig az immunrendszerünk sem tud egységesen fellépni, vagyis védtelenek vagyunk! Káosz van az immunrendszerünkben, és megbénul.

A fiam egyik nap azt mondja nekem, hogy az egyik előadójuk azt mondta, hogy nem kell komolyan venni az elektroszmog hatásait ránk nézve, mert ez nem bizonyított. Azért említette nekem a fiam, mert tudta rólam, hogy egy ideig az elektroszmog ellen aktívan harcoltam. Az az előadó valószínűleg nem tudja, hogy mennyire le tud nullázódni az immunrendszerünk jelrendszere. Ebben a nullához közeli állapotban nem javasolnám neki, hogy befeküdjön egy szabályozott jelet kibocsájtó elektromos készülék környezetébe. Nem lehetne tudni, hogy az a külső szabályos jel milyen szabályozást venne át az önszabályozás jelrendszere helyett.

Tanulság: néhány napra tegyünk magunkat el nyugalomba, csak a legfontosabbakat intézzük, együnk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, igyunk meleg citromos zöld teát. Tartsuk a hasunkat melegen és nyugalomban! Ne feküdjünk be az elektroszmogba! (Például kevesebbet telefonáljunk, TV-zzünk, számítógépezzünk!)