2013

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Miért lassítja az öregedést az „energia vitamin”?

 

Tudni kell, hogy a B12 vitamin kémiailag a legbonyolultabb vitaminunk, és a felszívódása is nagyon bonyolult. A tökéletes felszívódáshoz, jó gyomorműködés kell, kellő mennyiségű gyomorsav, egészséges patkóbél, egészséges máj, hasnyálmirigy, egészséges bélcsatorna és egészséges bélflóra. Ha ez mind tökéletes, akkor tökéletes a B12 felszívódása is. Az emésztőrendszerünkön végighaladva minden szakaszon más fehérjéhez kapcsolódik a B12, ezért ez a bonyolultság a felszívódásnál.

A legnagyobb veszélye a B12 vitaminhiánynak abban van, hogy nehezen diagnosztizálható. Legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy 45 év felett minden negyedik ember, míg nyolcvan év felett minden második ember érintett B12 vitaminhiányban. Ahogy idősödünk, hozzászoktatnak bennünket, hogy az agyi tevékenységünk, így a memóriánk is, csökken, az „időnek” tulajdonítjuk, hogy kevesebb az erőnk, alvási és emésztési problémáink vannak, gyengül az immunrendszerünk, több betegségben van részünk, néha szédülünk, és gyakran változik a kedélyállapotunk. Mi is és orvosaink is elkönyvelik ezeket a tüneteket az öregedésnek. Pedig gyakran ezek a tünetek nem jelentkeznének, ha nem szenvednénk B12-hiányban.

Ahogy öregszünk, egyre kevesebb energiánk lesz, de sok embernél nem feltétlenül kellene így lennie, mert ha pótolnánk a B12-hiányt, akkor energikusabbnak éreznék magukat. Sokan nevezik a B12-t „energia vitaminnak”. Az öregedésnél lassítja az agy tömegének csökkenését, lassítja az idegrendszer leépülését. Ugyanakkor kutatások kimutatták, hogy fontos szerepe van az érelmeszesedés és a vérkeringés egészségének fenntartásában, mivel csökkenti a stressz hormon, a homocisztein szintjét.

Táplálkozási szokásokkal hogyan javíthatjuk a B12 felszívódását?

Sokan óvnak bennünket a vörös húsok és a só fogyasztásától. Ez helyes is lenne, ha annyit mondanának, hogy mértékkel fogyasszunk állati termékeket. De nem, sokan egyáltalán nem ajánlják fogyasztásra az állati termékeket. Szerintem helytelenül.

A májban és a füvet legelő, kérődző állatok vörös húsában van a legtöbb B12. A növények, de az állatok és az emberek sem képesek B12-t előállítani. Csak a baktériumok képesek erre. A bélflóra baktériumai termelik a B12-t és a májban tárolódik az egyik fele a készletnek, míg a másik fele fehérjékhez kötődve találhatók a szervezet minden részén, így az izomszövetben, a húsban is.

A só fogyasztásától is tiltanának sokan. Itt is a mértéket kellene inkább emlegetni. A magas fehérjetartalmú állati eredetű ételeknél, kötelező a sózás. A fehérje emésztéséhez, aminosavakra történő „feldaraboláshoz”, sok sósav szükséges. A sósavat sóból, nátrium kloridból állítja elő a szervezetünk. A só kell, hogy legyen elég gyomorsavunk, sósavunk.

Sokszor mondtam már, hogy sokan azt hiszik, hogy sok a gyomorsavuk, pedig éppen az ellenkezője igaz, mert azért ég a gyomruk és büfögnek fel savat, mert kevés a gyomorsavuk. Ugyanis, ha nincs elég savunk, akkor tovább marad a gyomorban az étel. A sav hiányában ugyanakkor más erjesztő mikroorganizmusok elkezdik erjeszteni az ételt, gázok képződnek, puffadunk, böfögünk, miközben többször megfordul az emésztetlen étel a gyomrunkban és még mindig nem tudja elhagyni azt, mert nem elég savas, és addig nem nyit ki a gyomor alsó szelepe, míg elég savassá nem válik a gyomortartalom. Eközben az a sav, ami a gyomortartalomban van elég arra, hogy marja a nyelőcsövünket és savas visszaböfögést érezzünk a szánkban. Mielőtt savlekötőket használnék, megnézném, hogy például a gyomorsav növelő Betacin alkalmazása segítene-e?

A legtöbb B12 felszívódási probléma már itt jelentkezik, hogy nincs elég gyomorsavunk, vagy ami van is, azt savlekötőkkel kezeljük. Ha nincs elég gyomorsav, akkor nem tud lekapcsolódni az izomfehérjékhez kötött B12, így nem juthatunk hozzá.

Még egyszer térjünk vissza a só fogyasztásához. Ha nem sózzuk meg eléggé a húst, akkor nem lesz elég gyomorsavunk, melynek következtében nem lesz elég B12 vitaminunk, ami megakadályozhatná a homocisztein-szint növekedését, így az érelmeszesedés és a magas vérnyomás kialakulását. Ezzel mellélőtt néhány orvos kutató, aki a magas vérnyomás okául a magas só fogyasztást jelölte meg. Ha úgy teszünk nagy kijelentéseket, hogy közben a mértékeket nem figyeljük, melléfoghatunk. A kevés só fogyasztása sok esetben okozhat vérnyomás növekedést és érelmeszesedést, ha a kevés gyomorsav miatt nem lesz elég B12, ami a homocisztein vérnyomásnövelő hatását megakadályozhatná.

A cikkem elején említettem, hogy a vérképzésben is fontos szerepe van a B12 vitaminnak. Jómagam már fiatalabb koromban is érzékeny voltam a B12 szintemre. Mint mondottam, a B12-őt csak baktériumok tudják szintetizálni, az általam előállított Mikrorostos Gélben is több baktérium található, a Gél több baktérium terméke és maga is tartalmaz B12-őt. Ezt azon vettem észre, hogy kevesebb hús fogyasztása mellett is jól éreztem magam, ha Gélt fogyasztottam. Így nem csoda, hogy beleszerettem a Gélem fogyasztásába. A „szeretet” maga egy rezonancia. Rezonálunk a szeretet tárgyával. Azt is mondogatom, hogy a szervezetünk egy sok-összetevős rendszer, amelyben az információ rezonanciákon keresztül terjed. Így vezetett el a B12-hiánybetegségem, egy olyan bakteriális termék felfedezéséhez, amely segít a B12 hiányom enyhítésében. Ezért szokták mondani, hogy nincsenek véletlenek az életben, mert a rezonanciák irányítják az élőket. Ez nem tudatos!