2014

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Milyen étrend az, ami jó az elhízás és a rák ellen is?

 

Először az Dr.Atkins diétáját gondoltam a megoldásnak, aki a szénhidrát csökkentését ajánlotta. Aztán olvastam a Paleolit diétáról. Ezt a diétát követők is a szénhidrátokban látták az egészségünk fő ellenségét. Mind a két étrendben csökkentett szénhidrát fogyasztását ajánlották, de egyikben sem találták meg a zsírok és olajok helyét az étrendben. A zsírokat és az olajokat csak a „szükséges rossz” kategóriájába sorolták.  A zsírokra és olajokra nem mint energiaforrásra tekintettek, hanem mint esszenciális, szükséges, táplálék kiegészítőkre.

Több mint egy fél éve rájöttem, hogy a zsírok és olajok nélkülözhetetlenek energiaforrásként is. Ekkor növeltem a zsírok arányát az étkezéseimben. A kenhető állagú zsírt viszont nem tudtam elképzelni úgy, hogy ne kenjem rá valamire. Ezért kitaláltam, hogy kenyérre kenem, és zsíros kenyeret fogok enni többször, mint gyerekkoromban. Már két éve nem ettem kenyeret, mert kiiktattam az étrendemből a magas keményítőtartalma miatt. Nagyon hamar rászoktam a zsíros kenyérre, mert nagyon finom kenyereket tudnak már a pékek készíteni. A zsíros étrend hatására megint fogytam két kilót, de még mindig nem hozta a várt eredményt a hasüregi zsírom csökkentésében. Ha minden nap legalább két órás edzéseket tudtam volna beiktatni az életembe, akkor talán jó lett volna a zsíros kenyér megoldásom is. De nekem nem volt napi két órám edzésre. Meg különben is nem igazán vagyok oda az edzésekért, mert azok is, valami módon önkínzások.

Koplalni sem akartam!

Ekkor elhatároztam, hogy nagyon radikális leszek: tényleg a lehető legminimálisabbra csökkentem a könnyen felszívódó szénhidrátokat (kenyér, tészta, burgonya, rizs és a cukor tartalmú édességeket is). Reggelente a teámba egy kanál mézet tettem édesítés miatt. Arról is lemondtam, a méz magas fruktóz tartalma miatt. Elhatároztam, hogy gyümölcsöt is keveset eszek, csak az alacsony cukor tartalmú almát és bogyósokat.  A szőlőt a magas cukortartalma miatt tilalmi listára helyeztem.

Ami a legfontosabb, a zsírt helyeztem a legelső helyre: a napi kalória szükségletem több mint felét zsírokkal és olajos magvakkal biztosítom. Második helyen a fehérjék állnak (hús, tojás, írótlanított vaj, sajt), rengeteg rostos zöldség, zsírban pirítva, saláták bő olajjal leöntve. Ami az édességet illeti: néhány kocka étcsokoládé.

Mielőtt komplett marhának tartanál, megjegyzem, hogy nem vagyok egyedül a modern világban, aki ezt az étrendet követi. Néhány évvel ezelőtt ezt az étrendet öngyilkosnak titulálták volna. De több állatkísérlet után, melyben bebizonyosodott, hogy azok az állatok, amelyek zsíros étrenden voltak tartva 25 %-al tovább éltek, nem híztak el, egészségesebbek voltak, jobban ellenálltak a rákos szövetek beültetése után a rákos burjánzásnak, mint a hagyományos étrenden tartott állatok. Azok a kutatók, akik ezeket a kísérleteket folytatták, magukon is kipróbálták a zsíros étrendet. Arról számoltak be, hogy a hasi zsírlerakódásuk csökkent, az inzulin érzékenységük nőtt, a vérnyomásuk és a vércukorszintjük normális lett, és az energiájuk is nőtt. Az ő bátorításukra kezdtem el a radikális szénhidrátmegvonást és helyette növelve a zsírbevitelt.

Kialakítottam egy napi menetrendet a cukor- és keményítőmentes, zsírban gazdag diétára alapozva. Keményítőben gazdagok: kenyér, tészta, burgonya, rizs, liszt. Figyelembe vettem az előző cikkeimben leírt időben korlátozott étkezést (IKÉ), és a rövid intenzív edzéseket. Eszerint most az általam ideálisnak tartott napi táplálkozási és edzési menetrendem a következő:

 1. A reggeli felkelés után iszom egy pohár szűrőkancsóban szűrt csapvizet, vagy egy pohár citromos édesítővel édesített hagyományos teát.
 2. Edzés: 7-14 perc az izzadás és a lihegési küszöb eléréséig.
 3. Fürdőszoba.
 4. Munka.
 5. 10 órakor első étkezés: 3 darab hagymás sült tojás, de lehet főtt tojás is. Zöldségekkel: paprika, paradicsom stb. 1 bögre tea.
 6. Munka.
 7. 1 és 2 óra között ebéd: főzelék kevés-lisztes habarással, feltéttel. Vagy húsétel párolt- vagy serpenyőben-zsírban, vagy vajban pirított zöldség körettel. Vagy olajjal és ecettel leöntött friss salátával. vagy hagyományos savanyúsággal.
 8. Munka.
 9. Délután 5 óra körül edzés: 7-14 perc az izzadás és a lihegési küszöb eléréséig.
 10. Vacsora: 5 deka szalonna (főtt vagy füstölt) vagy tepertő, 5 deka szalámi, néhány szelet sajt, sok friss zöldséggel, salátával (hagyma, zöldhagyma, paprika, paradicsom). De lehet az ebédnél említett saláta vagy savanyúság is.
 11. Szabad program, majd alvás.

Ez az én programom, ettől el lehet térni tetszőlegesen, mind időben, mind mennyiségben és tartalomban is. A lényeg: minél kevesebb cukor és keményítő legyen az ételeinkben. Az étkezéseinket napi nyolc órás intervallumba zsúfoljuk be! Naponta tegyünk 20-30 perc intenzív edzést. A kivitelezés életkorfüggő. De érjük el, hogy kicsit izzadunk vagy a lihegés határán vagyunk, de csak az orrunkon keresztül vegyül a levegőt.

A programot nem én találtam ki, több külföldi forrásban olvastam róla. Akik írtak róla, mind állították, hogy sikeresek voltak az egészségük megőrzésében.

Miért jó a cukor- és keményítőmentes, magas zsírtartalmú étrend a metabolikus betegségekben szenvedőknek (elhízás, magas koleszterinszint, szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás, magas vércukorszint) és ugyanakkor a rákos megbetegedésben szenvedőknek is? Mert az étkezésekkel nem váltunk ki vércukorszint-emelkedést, ezáltal nem lesz inzulin-emelkedés sem. Nem alakulnak ki gyulladások. Mivel a rákos sejtek egyetlen tápanyagához a cukorhoz nem tudnak hozzájutni, ezért a növekedésük is akadályozva van.

Valamit ebben a pillanatban be kell vallanom. Meg vagyok győződve, hogy jó elhízás ellenes és rákellenes a fenti program, de jómagamnak nem volt még elég bátorságom, hogy elkezdjem. Rájöttem, hogy egy gyáva alak vagyok, mert félek attól, hogy miként fog reagálni a magas zsírbevitelre az epém, és hogy reagál majd a hasnyálmirigyem.

De arra gondoltam, hogy biztos vannak nálam bátrabbak, akik szintén egyetértenek velem, elméletileg helyesnek tartják a programot, és bele mernek vágni, nemcsak elmélkednének róla.

Ezért kérlek, kedves bátor olvasóm, ha kedvet érzel magadban elindítani az általam pontokba szedett programot, akár egyéni változtatásokkal, akkor a következő adatokat rögzítsd egy jegyzetben vagy táblázatban:

 1. Életkorod.
 2. Testsúlyod.
 3. Derékméreted (mérőszalaggal mérd meg cm-ben a hasad fölötti kerületet).
 4. Ha van vérnyomásmérőd, a vérnyomásodat mérd meg minden nap ugyanabban az időben. Ezt is jegyezd le.

Az első, kiindulási nap adatai mindenképpen fontosak. Az első héten minden nap rögzítsd az adatokat, majd csak hetente egyszer, lehetőleg ugyanazon a napon mérve. Egy hónap elteltével küld el nekem a mért adataidat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Ha néhány napi próbálkozás után valami okból abbahagytad a programot, írd meg nekem az okát.

Ha elég feldolgozható adatok fogok kapni, ígérem, hogy statisztikailag feldolgozom az adatokat és egy értékelést fogok végezni.

Kérem a bátrabbakat, hogy segítsenek nekünk, gyáváknak!

Ígérem, hogy az adatokat bizalmasan fogom kezelni, semmilyen üzleti célra nem fogom felhasználni.