2014

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Hogyan alakulnak ki a tartós betegségek?

Alexis Carrel 1912-ben kapott Nobel díjat, a szervek transzplantációja érdekelte és egy érdekes felfedezést tett. Állati szerveket helyezett fiziológiás oldatba, az oldatot kellőképpen áramoltatta a szervben és a szervet körülvevő közegben, például csirkeszívvel kísérletezve, azt kapta, hogy a szív bármennyi ideig életben tartható. A csirkeszívet több mint 30 évig tartotta életben. Az egyébként csak néhány évig élő baromfi szíve bármeddig életben tartható, ha állandó cirkulációt tartunk fenn a szív sejtjei körül. Tehát a sejtek önmagukban nem öregszenek! A körülötte lévő, salakanyagokkal telítődő folyadék nem tudja sejteknek odaszállítani a táplálékot és oxigént, valamint onnan elszállítani a keletkezett salakanyagokat. Ha a környező folyadékot állandóan cseréljük és tápanyagokkal ellátjuk, a sejtek rendkívül sokáig élhetnek.

Ha azt szeretnénk, hogy egy sejt sokáig működjön, akkor körülötte szabad áramlási útvonalat kell biztosítani, mely útvonalon folyamatos áramlással eljuthatnak a tápanyagok a sejtekhez, a sejtek által termelt salakanyagok pedig folyamatosan elszállításra kerülnek a sejtek környezetéből. Ha a sejtek közötti járatokban az áramlás akadálymentes az egészséges sejtműködés biztosított!

A betegségek kialakulása azzal kezdődik, hogy akadályok keletkeznek a sejtek közötti járatokban, így a folyamatos áramlás nem lesz biztosítva. Most arról szeretnék írni, hogy miképpen alakulnak ki a sejtek közti akadályok.

Az előző néhány blogbejegyzésemben arra próbáltam fényt deríteni, hogy milyen ártalmas a szénhidrátok fogyasztása, ha az nem párosul rendszeres, intenzív testedzéssel. A szénhidrátok lecserélését zsírokra az étrendünkben azért is tartom ajánlatosnak, mert a zsírok fogyasztása nem emeli meg az „igazán rossz” koleszterint, a sűrű LDL-t. Ha elmegyünk a háziorvoshoz, akkor rendszeresen elküld bennünket vérvételre, hogy megnézze a vérképünket. Gyakran hangzik fel az intelem. „A Kedves Páciensnek kissé magas a rossz koleszterinje, sok zsíros ételt tetszett fogyasztani, jó lesz erről leszokni!” Aztán jön a koleszterincsökkentő tabletta.  Mivel a zsír helyett ezután több szénhidrátot fog fogyasztani a kedves beteg, ezért még jobban fog emelkedni a ténylegesen rossz koleszterin képződmény, vagyis a sűrű LDL. A zsír fogyasztása a laza szerkezetű, „pelyhes” LDL-t, szaporítja, ami nem ártalmas. Nézzük meg miért!

AZ LDL koleszterinekből felépült képződmények elsősorban a sejtek összetapasztásáért felelősek. A többsejtű szervezetekben a sejtek összetapadnak szövetekké, majd a szövetek szervekké. A lényeg az, hogy a sejtek nem különállóan tevékenykednek, hanem a szövetekben és szervekben összetapadtan és összehangoltan. A sűrű LDL szerkezet lemezeket alkot és vaskos plakkon alakulnak ki a sejtek között, míg a laza, pelyhes LDL szerkezetek a vékony pelyheivel, mint vékony pányvakötelekkel köti össze a sejteket. A laza LDL pányvakötelei zsírszerkezetűek, vagyis nem kötik meg a vizet, ezért szabad áramlást biztosít a sejtek közötti járatokban a vizes alapú testfolyadékoknak.

Mi történik akkor, mikor elzáródások alakulnak ki a sejtek között?

Kevesebb tápanyaghoz juthatnak azok a sejtek, melyek „elzárt területen” vannak. Ugyanakkor a salakanyagok is jobban felhalmozódnak körülöttük, mivel az elszállításuk akadozik.  A rák kialakulásának tanulmányozásánál feltűnt az, hogy a rákos szövetek elszeparáltan, körülzárva, oxigénmentes környezetben fermentáláson alapuló anyagcserére vannak kényszerítve. Akkor kiderült, hogy a Candida albicans nevű gombaféleség veszi körül valamennyi rákos burjánzásban lévő sejtcsoportosulást. A kórboncnokok tapasztalata, hogy a rákos szövetdarabok fehérek, ez a fehér színű Candida albicans gombának tulajdonítható.

A keringéstől elzárt területeken, tehát jobban megtelepedhetnek a fonalakat termelő káros gombák és egyéb kórokozók. Mivel a csökkentett keringés miatt a nyirok nedvek immunanyagai is korlátozva jutnak el az elzárt sejtekhez, ezért egy hosszan fennmaradó gyulladásos állapot veheti körül ezeket a sejteket. Máris megérkeztünk a tartós betegségekhez, a tartós gyulladási gócokon keresztül.

A tartós betegséggócok kialakulása tehát két lépcsőben történik: az első lépésként a sűrű koleszterin által kiépített plakkok alakulnak ki, majd második lépésként a kórokozó gombák telepednek meg és még jobban elzárják az amúgy is korlátozott keringés alatt lévő sejteket. A Bemutatkozásomban kifejtettem, hogy a gyulladások esküdt ellensége vagyok, ezért a további munkáimban is a gyulladások kialakulásának megakadályozására fokuszálok. A táplálkozási tanácsaimban és az újabb termékek kifejlesztésében számomra a gyulladások megelőzése lesz a legfontosabb cél, mert ez által a betegségek is megelőzhetőek lesznek!