2014

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

A belső hidratáció királya

 

E jótékony baktérium olyan cellulóz szálakat fejleszt ki a saját testéből, hasonlóan, mint mi a hajunkat a fejbőrünkből, amely szálak szalagszerűek, és olyan erősek, hogy szinte szétszakíthatatlanok, saját súlyuknak akár az ezerszeresét is magukba tudják zárni és képesek azt megtartani is. A növényekben és az állatokban található egyéb rostok maximum saját súlyuk 8-9-szeresét képesek megkötni. Régebben magam sem gondoltam, hogy ilyen erős vízkötők e rostok, félénken írtam le, hogy saját súlyuk százszorosát képesek magukhoz kötni, de egy újabb tanulmányban olvastam ezt a meghökkentő adatot, hogy 1000-szeres a hidratációs képességük a mikrobiális cellulóz rostoknak.

A legtöbb nő ismeri a bőrhidratáció jelentőségét. Legtöbben naponta használják. Miért? Hogy feszesebb, fiatalosabb legyen a bőrük. Minél fiatalabb egy sejt annál több vizet köt meg. Fordítva is igaz: minél öregebbek vagyunk annál kevesebb vizet kötnek a sejtjeink, nemcsak a bőrsejtek. Minél kevesebb vizet kötnek a bőrsejtjeink annál ráncosabbak. Fontos: ez a biológiai alapelv nemcsak a bőrsejtekre igaz, hanem valamennyi élő sejtünkre is. Még van egy alapigazság a sejtbiológiában. Minél fiatalabb egy sejt annál ellenállóbb a betegségekkel szemben. Vagyis egy sejt víztartalma és az ellenálló képessége szoros összefüggésben van. A bőrünkre rákenjük a magas víztartalmú hidratálókrémet, de mi legyen testünk belsejében élő sejtjeinkkel?
Sokan azt javasolják, hogy igyunk naponta legalább két és fél liter vizet és akkor kellően hidratálva leszünk. Ha ásványvizet, vagy egyéb folyadékot iszunk, akkor az nagyon gyorsan felszívódik, a véráramba kerül, növeli a vér térfogatát, ezt a vese nem engedheti, mert ártalmas, ezért kiválasztja gyorsan a fölös folyadékot. Gyakran mehetünk a mellékhelyiségbe! Arra viszont nincs idő, hogy a testünk belsejében lévő sejtekhez is eljusson. Ha viszont vizet megkötő rostokat eszünk, akkor a rostok által megkötött víz az emésztőrendszerünkben hosszú ideig tartózkodhat, onnan lassan, “apró cseppenként” szívódhat fel hidratálva a bélfal sejtjeit és a bélcsatornában lévő jótékony bélflóra milliárdnyi mikrobáit. Az immunrendszer “működési területe” 70%-ban a bélfalhoz és a környezetében lévő bélflórához kapcsolódik. Ha az immunrendszerünk jó formában van, akkor egészségesek vagyunk és annak is érezzük magunkat.
Mi ebből a legfontosabb tanulság? Hogy sok vizet megkötő rostos táplálékot együnk, ezzel fiatalon és egészségben tarthatjuk az immunrendszerünket.
Mivel mindennek az alapja a jó vízellátás, a rostok által bélben tartott víz, ezért kijelenthetjük, hogy ezt a feladatot legjobban a vízmegkötés világbajnoka, a mikrobiális cellulóz láthatja el. A világon először jómagam, Dr.Hummel Zoltán, találtam meg a mikrobiális cellulóz ehető formáját a Mikrorostos Gélt. Több jó tulajdonsága van még e természetes rostpótlónak, de valószínűleg mind-között leginkább a hidratáló képessége hozza neki a sikert.
Egyiptomban jártam legutoljára és a SZAHARA EXPÓ-n tartott előadásomban úgy jellemeztem a mikrobiális cellulózt, mint a belső hidratáció királyát.