2014

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

„A halál a belekben lakozik” mondásnak van-e alapja?

 

Mert a belek falát átszövő nyirokrendszer, ami az immunanyagokat szállítja, az összes nyirokanyag 70%-át jelenti. Ha a belekben valami nem jól működik, mondjuk rossz a felszívódás, mondjuk rossz az ürítés, ez mind hatással van az immunrendszerre is.

Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok. A bélflóra mikrobáinak a szerves anyagait, fél – kétórás életciklusuk után, a gazdaszervezetünk már szerves anyagként találja és számára feldolgozhatóvá váltan saját enzimrendszerünkbe beépítheti. Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz.

Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak, tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen.

A gyulladások mind az immunrendszer támadásainak következménye, az immunrendszerünk fehérje alapú anyagai rákapcsolódnak az idegen eredetű fehérjékre. Ha már kialakult régebben a védettségünk egy idegen fehérjével szemben, akkor rákapcsolódva a mi immunfehérjénk az idegenre, azt közömbösíti. Más szóval ártalmatlanítja.

(Arról majd egy másik alkalommal fogok írni, hogy egy fehérje szerkezet, hogyan ismer fel egy másik fehérje szerkezetet. A biokémikusok régen kitalálták a „kulcs a zárban” modellt, de ez már idejét múlt. Majd elmondom a biofizikai modellt.)

Ha nincs meg minden aminosav, ásványi só, nyomelem, akkor nem tudjuk felépíteni az immunrendszer valamennyi fehérje alapú szerkezetét, így nem lesz meg a teljes fegyverarzenálunk az idegen fehérjékkel szemben. Ilyenkor kialakulhatnak olyan gyulladások a testünkben, melyet nem tud az immunrendszer lezárni. Ezek a fennmaradó gyulladások jelentik a testünkben a betegségeket.

Mit gondolsz, miért van manapság például, annyi autoimmun betegség?

Ezeknél is a belekből kell kiindulni!

Sokan mondják például, hogy kevés manapság a szelén a táplálékainkban. Ez igaz, de, ami fokozza még ezt a helyzetet, hogy az a kevés szelén sem tud felszívódni, ha nincs meg a bélflóra mikrobái között az, amelyik a szelént feldolgozza saját anyagává, és az átadja nekünk. Ha nincs elég felszívódott szerves szelén a testünkben, akkor nem tudjuk azokat a fehérjeszerkezeteket felépíteni, amelyek képesek majd a nagyon finom különbségeket is észlelni a saját és az idegen fehérjeszerkezetek között.

Ahhoz, hogy a bél oldaláról teljes és jól működő immunrendszer legyen támogatva, magának a bélrendszernek, tisztának, és hidratáltnak kell lennie. A bélflórát is karban kell tartani, kellő vízzel és zöldségekben lévő oligoszaharidokkal kell táplálni, óvni a felesleges antibiotikumoktól, tartósítószerektől és egyéb mérgektől. Biztosítani a béltartalom szabad áramlását, azzal hogy a béltartalomban van elég rost, és a rostok által kötött víz.

A fent említett körülmények fenntartásában, nagyban segít az általam kifejlesztett Mikrorostos Gél.

A gélem még abban is segít, hogy a béltartalomban lévő szaharolízist végző mikrobák életfeltételeit támogatja. A szaharolízist végző mikrobák olyan béltartalmat produkálnak, hogy benne a pH és rH2 értékek ideálisak a vérünk számára is. (A bélbolyhok kapilláris vérerei közvetlen kapcsolatban vannak a béltartalommal.) Professzor Vincent kutatásaiban kimutatta, hogyha a vérünk az ideális pH és rH2 értékek közelében van, akkor a kórokozók számára romlanak az életfeltételek, vagyis kevésbé fertőződünk meg kórokozó vírusok vagy baktériumok által.

Az immunrendszer működésének alapja

A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele. Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg „bezavar”, akkor elindulhat egy betegség bennünk.

Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végigmehetnénk az összes szervünkön.

Egészségünk alapköve az immunrendszer problémamentes működése. De ez csak akkor lehetséges, ha a béltartalomban ott van minden testünknek szükséges beépítendő alapanyag, vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek, ezek viszont csak akkor szívódhatnak fel, ha a bélflóra valamennyi mikrobája egészséges. Így zárul a kör!