2014

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Jó-e nekünk oxigénnel vagy hidrogénnel dúsított vizeket inni?

 

Valamit tisztázzunk: ha hidrogén gázt vezetünk a vízbe, az reduktívvé teszi a vizet. Ez igaz!

Ha pedig oxigént vezetünk a vízbe, akkor oxidálóvá tesszük a vizet.

Ha oxigénnel telítjük az ivóvizünket, akkor az hamar bejut a vérünkbe. Azt hinnénk, hogy az nagyon jó nekünk, mert több oxigénhez jutunk általa. De van egy nagyon hasznos tulajdonsága a szervezetünknek: mindig kompenzál, ha a megszokott egyensúlytól valami miatt elcsúszás történik bennünk. Ha sok az oxigén a vérünkben, akkor kevésbé tudja leadni az oxigént a hemoglobinunk. Pedig a hemoglobin van „arra tervezve”,hogy oxigénnel lássa el a sejtjeinket.

Nem minden a megszokott, hétköznapi logika szerint működik bennünk. Sajnos ezeket meg kell tanulni, magunktól nem fogunk rájönni a szervezetünk „csalafinta” működésére.

Mi van akkor, ha oxigén helyett széndioxiddal telítjük az ivóvizünket? Ezt nevezik szódának magyarul.

Ha szódát iszunk, kitágulnak az ereink, és több véráram halad át az ereinken ugyanannyi idő alatt. Nagy melegben ez nagyon hasznos, mert frissítő. Ugyanis ha a bőrünkben kitágulnak az ereink, akkor több meleg vér áramlik ott át, és több hőt tud leadni a bőrünk. Vagyis a nagy melegben, ha hőt tudunk leadni, úgy érezzük, mintha felfrissülnénk. Hátha még azt is tudná sok fogyni vágyó hölgy, hogy a több leadott hő fogyaszt is, akkor biztos, hogy nem „mentes” vizet innának a nagy melegben, hanem buborékos, szénsavval telített vizet kérnének.

Ha oxigénezett vizet iszunk, akkor inkább összehúzódnak az ereink, mint kitágulnának.

Így inkább fázik a lábunk, még talán melegben is.

Mi van,ha oxigén helyett klórgázt vezetünk a vízbe? A klór még oxidálóbb, mint az oxigén. Ilyen klóros vízzel csaknem az összes mikroorganizmust, akár jó, akár nem, ki lehet irtani. Ez az igazi fertőtlenítő! Abból a szempontból jó, hogy kiírtja a kórokozó mikrobákat, de abból a szempontból rossz, hogy kiírtja a bélflóra szervezetbarát mikrobáit, ami viszont az immunrendszerünket erősíti.

De térjünk vissza a víz szerkezetet minősítő rH2-értékre.

Az rH2-érték magáról a vízszerkezetről ad némi információt. Kétféle vízszerkezet úszkál a vizünkben. Az egyik fajta a hidroxónium ion-szerkezet, ahol egy pozitív hidrogén ion bekapcsolódik egy molekula vízhez, vagyis H2O-hoz, és lesz belőle H3O+. A másik vízszerkezetről nem tudjuk, hogy hány vízmolekulából áll, azt sem, hogy milyen alakzatot vesz fel. De azt tudjuk, hogy elektront fogad magába.

Nem a negatív töltésű OH- ról, vagyis a lúgosságért felelős ionról van szó, mert az képtelen leadni elektront, annak ellenére, hogy negatív töltésű. Ez az ion csak a pozitív töltésű hidrogén iont képes felvenni. Ezért képtelen ötlet a „lúgosítsunk”, mert a lúgosításnál, illetve savasodásnál csak a hidrogén ionoknak van mozgástere. Az elektronnak semmi! Pedig elektronok nélkül nem beszélhetünk antioxidáns hatásról. Az elektron felvételt és leadást oxidációs-redukciós folyamatoknak hívják. A proton, illetve pozitív hidrogén ion felvételét és leadását sav-bázis folyamatoknak nevezik. Tisztán látszik, hogy nem szabad összekeverni őket. Szervezetünk és az összes többi élő szervezet is mindkét folyamatot szigorú határok között szabályozza. Ha a szervezetnek nem sikerül a szűkös határértékeket fenntartani, súlyos következmények jöhetnek!

Most jön az a kérdés, hogy mennyire jó az nekünk, ha az ivóvizünk oxidáló vagy redukáló tulajdonsággal bír?

Legyen iránymutató számunkra a vérünk, mint az ideális környezet a sejtjeinknek. Láthatjuk, hogy az egészséges szervezetben a vér nem 28-as értéket vesz fel, hanem 21-et. Vagyis elektronnal jobban ellátott, tehát antioxidáns. Ha tovább növelnénk az antioxidáns hatást, mondjuk, hidrogén gázt vezetnénk be az ivóvizünkbe, az már nem az egészséges régiót jelentené a vérünk számára. Miért?

A válasz magában az immunrendszerünk működésében keresendő.

Az immunrendszerünk nagyon sok oxidáló szabad-gyököt használ fel, mert ezekkel a szabad-gyökökkel öli meg a betolakodó kórokozókat. Vagyis az immunrendszerünknek helyet kell adni, hogy bevethesse a legfőbb fegyverét. A reduktív vér megsemmisítene minden szabad-gyököt, vagyis semlegesítené az immunrendszer egyik fajta védekező mechanizmusának minden töltényét.

Abban az esetben pedig, ha oxidáló oxigén vagy klórgázt vezetünk be az ivóvizünkben, akkor az oxidáció fog elszabadulni és sok lövedék éri saját sejtjeinket is. Ez roncsolás!

Mi ebből a tanulság?

Ha bármilyen gázt vezetünk az ivóvizünkbe, akár oxidáló, akár redukáló fajtát (a széndioxid az egyetlen semleges gáz ebből a szempontból!), az súlyosan veszélyezteti saját immunrendszerünket, saját védekező mechanizmusunkat.

A primWATER vízszűrő nem úgy hat, hogy növeli a vízben akár az oxidáló, akár a redukáló molekulákat, hanem magát a víznek azon szerkezetét erősíti, amely az elektronok felvételére képes. És ez nekünk azért jó, mert ilyen vízszerkezet kell az élő sejtnek! Magát az elektronokat leadni és felvenni képes vízszerkezetet hívom primWATER-nek. Vizes oldatokban, mint amilyen a vérünk is nem működhetnek oxidációs redukciós folyamatok e vízszerkezet nélkül.

Természetesen lehet rövid ideig, kúraszerűen, olyan vizeket is inni, amelyek elmozdítják az egyensúlyából a szervezetünket, azzal a céllal, hogy beindítsanak alvó folyamatokat.  De csak rövid időre ajánlanám az oxigén vagy a hidrogénnel dúsított vizeket. Állandó fogyasztásra nem!