2015

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Egy ismerősöm dicsekedett azzal, hogy ő ismer egy olyan cukor fajtát, amelyet fogyaszthatnak a cukorbetegek is, mert nem viszi fel a vércukor-szintet.

Igaza van, létezik egy olyan fajta cukor, mégpedig gyümölcscukornak, más néven fruktóznak hívják.

Mikor szénhidrát tartalmú ételt eszük, akkor az emésztő rendszerünk azt cukorra bontja, a cukor pedig a vérbe jut.

  • Amint a vérben emelkedik a cukor szintje, a hasnyálmirigy inzulint termel, ami egy hormon, arra készteti a sejtjeinket, hogy a vérből vegyenek fel cukrot energia nyerésére vagy raktározásra.
  • Amint a sejtek cukrot vesznek fel, a vércukor-szint csökken.
  • Mikor ez történik, a hasnyálmirigy glükagont termel, ez is egy hormon, amely a májat mozgósítja, hogy engedjen ki a raktáron lévő cukorból a vérbe.
  • A két hormon, az inzulin és a glükagon, együttműködik abban, hogy a testünk minden sejtje állandó cukor ellátásban részesüljön.

A nedvesítő rostok és a mikrobák szerepe a túlélésünkben.

Nagyon régen nem voltam már úgy felvillanyozva egy videó megnézése után, mint amit most kaptam egy kedves olvasómtól.

A videóban Allan Savory Dél-Afrikai ökológus professzor beszélt az sivatagosodás megállításáról.

Egy olvasóm kérdezte, hogy van-e a Mikrorostos gélemben probiotikum? Ha van, akkor hány milliárd?

Nagyon jó kérdés, tehát válaszolnom kellett rá.

Mielőtt leírnám a válaszomat, tisztázni kell azt, hogy mit nevezünk probiotikumoknak?

Ez a kérdés a napokban merült fel egy WHO jelentés kapcsán. Ez a jelentés azt állítja, hogy a húsevés okozhat rákot.

Mint a ketogén diéta híve reagálnom kell erre az állításra. Mivel a ketogén diétának éppen az a lényege, hogy növeljük a húsok és zsírok fogyasztását a szénhidrátok, főleg a lisztből készült termékek (tészták, kenyerek), a rizs, a burgonya, de különösen a cukrot tartalmazó ételek kárára.

 Az új szenzációs termékem: a primPROTEIN, az elsődleges regenerátor

Az élő és az élettelen anyag közötti egyik különbség, hogy az élő állandóan újjáépíti önmagát. Mivel az élő sejtek alap építőelemei a fehérjék, ezért a sejtjeink fehérjéi egész életünk során újjáépülnek. Többféle típusú sejt létezik, pl. izom-, ideg-, csont-, májsejt, stb. A különféle szövetek sejtjeiben a különbséget elsősorban a bennük kiépült fehérjék adják. Egy sejten belül is nagyon sokféle szerkezetű fehérje létezik. Állandóan születnek új sejtek és állandóan halnak el az elhasználódott, öreg sejtek. A fehérjék építőelemei az aminosavak. Minden fehérje az esszenciális aminosavakból épül fel, az aminosavakat pedig a fehérje tartalmú táplálékainkkal pótoljuk.

Szeretnék én is tiltakozni a klímaváltozással szemben, de kiszámoltam és könnyűnek találtattam, egyelőre nincs erkölcsi alapom a tiltakozáshoz.

Kiszámoltam, hogy mennyi szenet égetek el széndioxiddá csak az éves autóhasználatommal, mennyi szenet égetek el széndioxiddá ahhoz, hogy a hidegben ne fázzak. Kissé meglepődtem, magamba kellene szállnom, és meg kellene reformálnom az életvitelemet, nem jó az egyenlegem a Földanyával szemben. Sőt, kimondottan ártok neki. Sokkal több szenet égetek el, vagy égetnek el miattam, mint amennyi általam visszajut a Földre.

A legutóbbi blogbejegyzésemben megemlítettem a bolygónk klímáját. Mondtam, hogy a Föld legnagyobb problémája a szénegyensúly felborulása.  A szén állandó körforgásban van a bolygónk felszíne és a légkör között. A bolygónk felszínén a szén szerves formában van megkötve: az élő rendszerekben a vízen kívül a szén van legnagyobb arányban jelen. A légkörben viszont széndioxid formájában található a szén.

Nagyon különös párhuzamot fedeztem fel az egészségünk és a bolygónk egészségének fenntartása között.

Magamat a rostos táplálkozás védelmezőjének tekintem, meggyőződésem, az egészséges táplálkozásban ugyanolyan helye van a jó rostoknak, mint a vitaminoknak: egyik nélkül sincs egészség.

2011-ben írtam két cikket (2) is a refluxról, újra elolvasva érzékeltem, hogy milyen lelkes voltam a kérdésben. Megpróbáltam nagyon részletekbe menően elemezni, hogy mi történhet a gyomorban fizikailag és kémiailag. De most utólag vizsgálva a kérdést, meg kell állapítanom, hogy az emésztőrendszer egy nagyon fontos eleme kimaradt az értekezésemből, a mikrobiológiai környezet elemzése. Az első cikkem utolsó bekezdésében említettem, hogy a kérdés kutatásában a fő motivációm az volt, hogy megfejtsem a refluxos gél-fogyasztóim azon tapasztalatát, hogy a gélem segít a refluxosoknak. Hiába a részletes biofizikai elemzése a gyomor működésének, hogy a savas kémhatású gélem miért enyhíti a refluxosok fájdalmait, annak a megoldásában kudarcot vallottam.

Sokan vannak, akik mindenféle tanácsot megfogadnak, csakhogy lefogyhassanak, de nem tudnak lejjebb adni a súlyukból.

Megkérdezte tőlem egy ismerősöm, hogy lelki tényezők nem befolyásolhatják a testsúly növekedését? De igen! - volt a válaszom. De hogyan? – tettem fel magamnak is a kérdést.

Nagyon sokszor, sok helyen olvasom, hogy a rákos megbetegedésért csupán a rákkeltő anyagok a felelősek. Ha ezeket kiiktatjuk, akkor megoldott a rákkérdés. Ugyanígy gyakran hangoztatott szlogen, az e-betűs adalékok a felelősek valamennyi betegségünkért. Ha ezeket kiiktatjuk az étrendünkből, nem lehetünk betegek.

A következő sorok azoknak szólnak, akik megelőzni szeretnék a betegségeket, mielőtt szenvednének tőlük.

Miért szedünk vitaminokat?

Egy kedves olvasóm azt kérdezte tőlem, hogy ismerem-e dr. William Davis könyvét? A könyv eredeti címe: „”Wheat Belly”, magyarul „Búza nélkül” a fordítása. Nem olvastam el a könyvet, de sokat olvastam róla, elég nagy port vert fel az USA-ban.  A könyv lényegi mondanivalója, hogy ki kellene iktatnunk mindenféle búzából eredő táplálékunkat, és akkor egészségesek lennénk.

A legutóbbi cikkem egy kicsit tudományosabbra sikerült.
A jelen bejegyzésemmel megpróbálom, kicsit közérthetőbben leírni a legutolsó bejegyzésemet.
Az élet egy örökös alkalmazkodás a környezethez, ugyanakkor egy harc a környezetben felbukkanó ellenségekkel szemben.

Számtalanszor leírtam, hogy a betegségek a gyulladásokból alakulnak ki. Ha megtaláljuk magunkban azokat az összetevőket, melyek megakadályozzák a gyulladások kialakulását és azt is megismerjük, hogy ezekhez az összetevőkhöz miként juthatunk, akkor a betegségeket megelőzhetjük.

Az idei év úgy látszik a „fogyás” jegyében történik nálam. Az elmúlt 5 cikkemet a fogyás témakörének szenteltem. Úgy érzem, most már illene valami összefoglalót adnom, és valami megoldást is találni kifejezetten a fogyni vágyóknak.

A legelső fogyásról szóló cikkemet még novemberben írtam, a „Fogyás nagy titka” címmel.

A blogomban elkezdtem egy cikksorozatot a fogyás titkairól. Sok embert foglalkoztat ez a kérdés. Azt olvastam és le is írtam, hogy a legegyszerűbb és legtermészetesebb úgy fogyni, hogy naponta csak nagyon korlátozott időtartam alatt eszünk.

Megvan a gyulladások, így a tartós gyulladások, a betegségek, beindítója!

Több mint négy év kellett hozzá, hogy rájöjjek!

Túlélés sejti-, szöveti szinten.

A legutóbbi blog bejegyzésemben a fogyás legnagyobb titkáról írtam.

Az írásom következtetése az volt, hogy az evéssel csak a hízást állíthatjuk meg, de a fogyást nem. A fogyás csak fokozott mozgás által elért fokozott széndioxid kileheléssel érhető el. Azoknak a túlsúlyosoknak, akiknek éppen a túlsúlyuk miatt nehéz az intenzív mozgás, ez nagyon rossz hír volt.

Fogyni akarsz? Csak a légzés gyorsításával szabadulhatsz zsírpárnáidtól!

(A zsírégetés tudományos háttere)

A feltalálói életemnek egyik legnagyobb felfedezése, hogy meghatároztam a vastagbélben egy helyzetet, mely szerint a vastagbélben lévő bélflóra életfeltételének egyik legfontosabb követelménye a vízhez való jutás. A bélrendszerben nem található folyó víz, mert az felszívódik a vérbe. A béltartalomban csak kolloidálisan kötött víz található. Ahhoz, hogy a bélflóra mikrobái szaporodhassanak, vízre van szükségük, mint minden egyéb élőlénynek. A gömbszerű, globuláris óriásmolekulák által kötött víz a hidrát víz, erősen kötött, ezért nehezen hozzáférhető. Viszont van egy másik típusú kolloidális víz, amit a rostok, a rostok hálózatai kötnek meg, tartanak magukban, ez a típusú kötött víz már a bélflóra mikrobái által is hozzáférhetőek. A rostok által alkotott hálózat belső terei vízzel telítettek. Ilyen belső víztereket csak azok a rostok képesek létrehozni, amelyek hidrofilek, vagyis vonzzák a vizet, nem pedig taszítják.