2015

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Néhány őszinte gondolat a Mikrorostos Gél feltalálójától

 

A vastagbélben a vízellátást csak a vizes, hidrofil, rostokhoz kötött víz biztosíthatja. Ezt a rostokhoz kötött vizet elneveztem Primbiotikumnak, abból a megfontolásból, hogy az élet elsődleges, primer, feltétele a víz, a bélflóra mikrobái (biotikum) számára. Víz pedig csak a rostoktól kapható a vastagbélben.

Sok helyen úgy mutatom be magamat, mint a Primbiotikum felfedezőjét.

Nem fedezhettem volna fel a rostok által kötött víznek a szerepét a bélflóra vízellátásában, ha nem találtam volna meg  egy baktériumot, amely olyan cellulóz szálakat képes növeszteni, amelynek a vízmegkötő tulajdonsága egyedülálló a természetben. Ez a baktérium termeli a mikrobiális cellulózt, ami az alapanyaga lett az általam kifejlesztett Mikrorostos Gélnek. A mikrobiális cellulóznak, azon kívül, hogy egyedülállóan sok vizet képes magában tartani, a cellulózon kívül sok oligoszaharidot is tartalmaz. Az oligoszaharidok viszont a szaharolízist folytató mikrobák tápláléka. Tudnunk kell, hogy a vastagbélben a számunkra jótékony bélflóra mikrobái szaharolízis típusú anyagcserét folytatnak, vagyis a cukorszerű oligoszaharidokat fermentálják. Ezeket az oligoszaharidokat, melyekkel táplálkoznak a baráti mikrobáink, prebiotikumoknak hívják.

A bélflóra baráti mikrobáinak az a szerencséjük a mikrobiális cellulóz vizes rostjaival, hogy a vizes belső terekben nemcsak elférnek és vízhez jutva szaporodni is képesek, de megtalálják a szaporodásukhoz szükséges táplálékot is. A bélflóra táplálásának egyedülállóan fontos táptalaja a mikrobiális cellulóz, ahol az “innivaló” víz és az “ennivaló” prebiotikum is megtalálható. A mikrobiális cellulóz a természet ajándéka a mi vastagbelünkben élő jótékony mikrobáknak!

A Mikrorostos Gél viszont az én produktumom. De nekem csak annyi volt a szerepem, hogy ehető formába hoztam a mikrobiális cellulózt.

Sokan feltették azt a kérdést, hogyha a kötött, zselés állapotú víz ilyen hasznos a számunkra, akkor az egyéb zselésítő anyagokkal készült gélek, lekvárok, miért nem hasznosak ugyanebből a célból? Például, ha egy gyógynövényteába belefőzném a zselésítő zselatint, akkor ugyanolyan hasznos gélt kapnánk, mint a Mikrorostos Gél?

A zselatin egy állati eredetű zselésítő anyag, amely az emésztőrendszerünk felső szakaszán megemésztődik, mire a vastagbélhez érne, már eltűnt és nincs, ami kötné a vizet. Ugyanez a helyzet a pektinnel is, ami egy növényi eredetű zselésítő anyag, de szintén eltűnik a vastagbélhez érve.

Az évek során, mióta a Mikrorostos Gélt gyártom, több hamisító megjelent és hamisította a Mikrorostos Gélt az imént említett módon, zselatinnal vagy pektinnel. Az olvasóimtól szerencsére kapok visszajelzéseket, leírják, hogy semmi hatást nem tapasztaltak és sokkal hígabb a gél, mint amit eddig kaptak. A Mikrorostos Gél legfontosabb hatóanyaga a mikrobiális cellulóz, ami még a vastagbélben is emésztetlen marad. Van egy nagy szerencsém vele, nagyon nehéz nagy mennyiségben előállítani. Talán ez az oka annak, hogy még egyedül vagyok vele a piacon. Még ha tudja valaki a receptet, akkor is vannak olyan finomságok, amire kevesen jönnek rá.

Életem egyik legnagyobb öröme, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapok, és tudomásomra jut, hogy vannak olyanok, akiknek csak a gélem segített. Oktatói és kutatói pályámon soha nem kaptam ennyi dicséretet, mint a Mikrorostos Gél feltalálójaként.

Nagyon hálás vagyok ezért!