2015

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Rostvitamin

 

Hogy megelőzzük a betegségeket!

Minden vitaminhiányról tudjuk, hogy milyen betegségeket okozhat.

Ugyanezek érvényesek az ásványi anyagokra és nyomelemekre is.

Aki tudatosan meg akarja előzni a betegségeket, az szed vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket.

De nemcsak a vitaminok, ásványi sók és nyomelemek hiánya okozhat betegségeket.

A rostos táplálkozás hiánya is sok betegség okozója lehet.

A rostos táplálkozással:

  • erősítjük az immunrendszerünket
  • javítjuk a bélflóránkat
  • tisztítjuk az emésztőrendszerünket
  • normalizálja a székletünket
  • segít beállítani a vércukorszintünket
  • megelőzi az időskori cukorbetegséget, az elhízást, a metabolikus szindrómát
  • gátolja a rákos betegségek kialakulását

Több betegség megelőzésére alkalmasabb, mint bármely más vitamin!

Azért is szedünk vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket, mert tudjuk, hogy a mai táplálékainkban kevesebb van belőlük a műtrágyás, intenzív agrárgazdálkodás miatt, mint nagyszüleink idejében (több mint 70 évvel ezelőtt) mikor csak biogazdálkodás folyt a földeken.

A rostok pótlására azért van szükség, mert a mai étrendünkben kevesebb rostos táplálék van.

Pótolni kell a hiányzó rostokat! Rostpótlásra a legjobb a világon egyedülálló Mikrorostos Gél.

A fentiek miatt, a kategorizálás kedvéért, ezt a gélt rostvitaminnak is elneveztem.

Ami a vitaminok szedésénél furcsa jelenség, hogy az egészséges ember úgy szedi folyamatosan, hogy nem érez semmi változást. A furcsaság az benne, hogy annak ellenére szedünk valamit, hogy nem érzünk semmi változást tőle! Sokan megkérdezik: miért szedünk valamit, ami nem hoz változást?  Egy egészséges embernél a változás azt jelenti, hogy beteg lett! Ezt akarjuk elkerülni.  Tehát a vitaminok szedésénél nagy előrelátás és megfontoltság munkálkodik. Aki már egyszer volt beteg, csak az tudja milyen szörnyű érzés „betegnek lenni”.

A Mikrorostos Gélt miért neveztem el „mikrorostosnak”?

Két oka van:

  1. A Mikrorostos Gél rostjait nem növényekből nyertem, hanem mikrobák készítették. Néhány mikronnyi, parányi, velünk jótékony baktérium növeszti ki saját magából a rostokat, mint mi a hajunkat.
  2. A másik ok: ezek a rostok tízezerszer vékonyabbak, mint a mi hajszálaink és a növények rostjai. Szalagszerű a formájuk és relatíve nagyon nehéz őket elszakítani.  E rostocskák olyan szövedéket alkotnak, amely rengeteg folyadékot képes magába szívni. Képzeljünk el egy olyan szivacsot, amely szinte csak lyukakból áll. A szivacs anyagát csak nagyon vékony, a szemnek láthatatlan huzalok tartják össze. Ezek a huzalok, inkább szalagocskák, saját súlyuknak akár az ezerszeresének megfelelő vizes folyadék súlyát is képesek megtartani.

Ha kevesebb folyadék van a környezetében, akkor csak (mondjuk) 10-szeres mennyiségűt, ha bőségesebb a környezet folyadékellátása, akkor akár 1000-szeres folyadék mennyiséget zárhat magába a mikrorost-köteg, anélkül, hogy szétszakadna.

Például ezért használható a széklet víztartalmának a szabályozására. Ha kevés a víz a székletben székrekedés esetében, akkor vizet visz a székletbe a mikrorost-köteg, ezáltal képlékenyebbé válik.

Ha viszont sok a folyadék a székletben a hasmenés esetében, akkor képes megfogni, magába zárni sok folyadékot, ezáltal megszüntetve a széklet folyósságát.

Az általam feltalált Mikrorostos Gélt elneveztem a Belső Hidratáció Királyának, egy külföldi előadásomon grafikusan így szemléltettem:

 

Dr Hummel
A belső hidratáció királya

A folyadék a mikrorost-kötegben csak annyira van megkötve, hogy ne folyjék szét. A rostok közül könnyen kiszippantható és a rostok közé könnyen beszippantható a folyadék. Egy feltétele van, hogy mind a be- és mind a kiszippantás működjön,  a be- és  a kiszippantó rostoknak is „nedvesítőknek” kell lenniük. A fizikában a kapillárisok jelenségénél ismerhettük meg a nedvesítő és nem nedvesítő felületek fogalmát. Kapillárisoknak nevezzük a hajszálvékony csöveket, melyek milliméternél kisebb átmérővel rendelkeznek. Ugyanaz a fizikai erő szippantja be a folyadékot a mikrorostos szövedék közé, mint a nedvesítő felületű kapillárisokba, ezt úgy hívják, hogy felületi feszültség!

A kapilláris jelenség nemcsak csövekben található, hanem egymáshoz közel lévő nedvesítő felületek között is. Tegyünk vízbe egymáshoz fogott két fapálcika egyik végét! A két fapálcika között felkúszik a víz. Minél szűkebb a kapilláris átmérője, annál magasabbra kúszik fel benne a folyadék. A mikrorostok szövedékénél, mikronnál is közelebb kerülnek egymáshoz a szalagszerű szálacskák, ezek szívják a vizet maguk közé, ha van kellő vízellátásuk. Sőt, mivel a mikrorostok 10 nm vastagságúak (a szalagok vastagsága), ezért molekuláris távolságba kerülnek egymáshoz. Innen származik a nagy szívó erejük! Gondolatban menjünk tovább. A sejteken belül szintén hasonló távolságok vannak a fehérje molekulák nedvesítő felületei között. Innen származik az izomsejtek 80%-os és az agysejtek 90%-os víztartalma! Elneveztem ezt a jelenséget sejten belüli molekuláris kapillaritásnak. Senki sem közölte előttem ezt a jelenséget, ez a saját felfedezésem. A mikrorostoknak köszönhetem, hogy erre rájöttem!

A lényeg az, hogy bármilyen élőlény ebből a rostszövedékből könnyen nyerhet vizet. A mikrobák számára például ideális „”terep””, az élethez szükséges vizet és tápanyagot ebben a közegben megkapják. A bélrendszerünkben élő több milliárd mikrobának létszükséglete ez a nyálkás közeg.

Úgy fogalmaztam, hogy a bennünk élő bélflórának olyan a Mikrorostos Gél , mint a növényeknek a hajszálgyökérzetük, a nyálkás közeg nélkül nem juthatnának vízhez és tápanyagokhoz.

[video width="1920" height="1080" mp4="http://drhummel.hu/wp-content/uploads/2015/06/drhummel.mp4"][/video]

Az egészséges bélrendszerben a bélnyálkahártya béleli a belek belső falát. Ebben a nyálkában élnek és szaporodnak a bélflórát alkotó mikrobáink.

Tartós gyógyszerezés, antibiotikum kúra és kevés rostos étel fogyasztása lecsökkenti a nyálkás bélést a bélcsatornában. Ez a helyzet a bélgyulladások elburjánzásához vezet, majd a gyulladások bélből való tovaterjedéséhez, aztán súlyos betegségekhez.

Igazzá válik az az ősi mondás, hogy „a halál a belekben lakozik!”