2015

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Mikor kell a rákkeltőkkel és az e-betűs adalékokkal foglalkozni?

 

Ezekkel a kijelentésekkel nem értek egyet!

Naponta több ezer rákos sejt keletkezik bennünk, de ha jól működik az immunrendszerünk, akkor ezek könnyedén kiiktatódnak. Tehát azt állítom, hogy a rákkeltő jelenléte önmagában nem okozhat rákot. A rákos megbetegedés csak akkor terebélyesedhet el, ha azt táplálják a körülmények. Mindközül a legfontosabb „körülmény” a táplálék. A rákos szövetben oxigénhiány van, vagyis fermentációval nyerik az energiájukat a ráksejtek. A fermentációhoz cukor kell. Ha tehát bőségesen eszünk cukrozott édességeket, vagy keményítőben gazdag az étrendünk. akkor táplálékkal jól ellátjuk a ráksejteket. (A keményítőből könnyen és hamar cukor lesz bennünk.)

A cukrokkal más fronton is bajunk van. Több inzulin kell, ha magas a vérünkben a cukor. Az állandó magas inzulinszint gyulladásnövelő faktor. A gyulladások az érrendszerben lecsökkentik az áramlást, ezért a szövetek oxigénellátása is csökken, ami szintén jó a ráknak. A hatások csak fokozódnak a könnyen felszívódó szénhidrátok (cukor, liszt, burgonya) fogyasztása esetén.

Az energianyerésünk biokémiai útvonalát megváltoztathatjuk, ha a szénhidrátokat mind nagyobb részben kiiktatjuk az étrendünkből és áttérünk a ketogén diétára. A ketogén diéta esetében az energiát nem a szénhidrátok biztosítják, hanem a zsírok, olajok és fehérjék. Ezek önmagukban nem igazán jól emészthetők. Ezért azt ajánlom, hogy sok salátát, zöldséget, párolt zöldséget, főzeléket fogyasszunk a hús és tojásételek mellé. A rostbevitelre mindenképpen oda kell figyelni a bélflóránk, és rajta keresztül az immunrendszerünk jó karban tartására.

Hasonló a mondandóm az e-betűs adalékok vonatkozásában is. Az adalékok és édesítők ellen nagy kampányt érzek. Jómagam nem fogyasztok például cukrot, de az édes ízt kívánom. Ezért a teában, kávémban édesítőket használok. Meggyőződésem, hogy olyan minimális mennyiségben, amiben már édesít, olyan kis mennyiségben önmagában nem okoz kárt. Ha bármilyen cukrot vagy cukrot helyettesítő növényi kivonatot használnék, akkor nagyobb bajt okoznék az egészségemnek. Amint említettem, még ha kimutatnák egyes édesítőkről, hogy az rákkeltő, még akkor sem okozhatna kárt, ha helyes, cukormentes, diétán élek.

Hogy újra itt a nyár, még egy téves nézettel kell foglalkoznom, a „savas” és a „mentes” ásványvíz fogyasztásával. A lúgosítás kampánynak van egy utóhatása, óvakodnak sokan a szénsavval dúsított víz fogyasztásától. Már leírtam, de újra le kell írnom, a szénsavval dúsított ivóvíz vagy ásványvíz nem káros az egészségre, sőt, a nagy melegben kimondottan frissítő.

A szénsav ténylegesen savas kémhatású, de ha széndioxiddal dúsítjuk a vizet, akkor a szénsavon kívül keletkezik még egy másik molekula is a bikarbonát. Ez a molekula savat képes lekötni, és akkor víz és széndioxid keletkezik, amelyet kilehelünk. Tehát a legjobb és leghatékonyabb lúgosító molekula a szervezetünkben.

Azt például tudjuk, hogy a rákos szövetekben a fermentáció alatt sok sav keletkezik. Ezt legjobban a bikarbonáttal lehet közömbösíteni. Vannak olyan gyógyítók, akik esküsznek a szódabikarbóna (ami nátriumból és bikarbonátból áll) gyógyító hatásáról a rákos szöveteknél.

Az acidózisban szenvedő betegeknél elsősorban a bikarbonát hiányzik a vérből.

Ha magasabb a széndioxid- (illetve a bikarbonát) szint a vérünkben, akkor jobban kitágulnak az ereink, például a bőrünk alatt. Tehát a bőrünkön keresztül több hőt tudunk leadni, ha növeljük a széndioxidtartalmát a vérünknek, például széndioxiddal dúsított ivóvízzel. Tehát a széndioxiddal dúsított italaink fogyasztása nyáron előnyös, mert hűsít. Nem véletlenül fogy sok sör, fröccs és szóda nyáron. A kólát például nem azért nem ajánlom, mert sok benne a széndioxid, hanem magas benne a foszforsav, ami ténylegesen elsavasít.

Kaptam egy kedves olvasómtól egy kérdést, közzéteszem:

Tisztelt Doktor Úr!

 Sok helyen olvastam már,hogy a szénsavval dúsított ásványvíz káros a szervezetre -főként a nőknél ,mert csontritkulást okoz.Ez valóban így van?
Egy laikus már összezavarodik a sokféle információ között.
A válaszom:
Kedves Anita!
Ez is egy tévhit. A bikarbonátot használja a szervezetünk a sav közömbösítésére, nem a kalciumot. A csontritkulást a D-vitamin hiánya okozza. A D-vitamin segíti a kalciumot a csontba való beépüléshez, hiánya esetében nincs kalcium beépülés, így jön létre a csontritkulás.