2015

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

PROBIOTIKUMOK. Miért kell milliárdnyi mikroba belőlük, hogy hassanak?

 

Valószínűleg sokan azt hiszik, hogy probiotikumoknak nevezik azokat a mikrobákat, amelyek jótékony hatással vannak ránk. Tehát a béltartalmat feldolgozva, olyan anyagokat termelnek az életük folyamán, amihez mi nélkülük nem jutnánk hozzá, pedig számunkra létszükséglet. Vitaminok (K-, U-vitamin), makro- (kalcium, magnézium, vas) és mikro-elemek sokasága csak úgy szívódhat fel bennünk, ha előtte az „illetékes” mikrobák már megemésztették számunkra.

Az, hogy egy mikroba jótékony hatással van az életünkre önmagában nem elég, hogy probiotikumnak nevezzük. Probiotikum csak az a mikroba lehet, amelyiket egy Bizottság lajstromba vett egy brüsszeli irodában.

A probiotikumok színtiszta tenyészetek, csak mikrobák, mégpedig jobbára tejcukrot emésztő mikrobák. Ez két ok miatt jött létre. Egyrészt tejcukrot a gyermekek fogyasztanak sokat a tejjel és náluk az első években ténylegesen nagyon fontos, hogy a bifidusz- és a tejsav baktériumok törzsei elszaporodjanak a bélnyálkán, mert ez fogja megalapozni a bélflóra további egészséges fejlődését.

Másrészről azért is uralkodott el a probiotikum kifejezés a tejcukrot emésztő mikrobáknál, mert a legnagyobb tőkével, ami a törzskönyvezéshez szükséges, a tejkutató centrumok rendelkeztek. Nekik volt elég erős lobbi erejük.

Miért kell mennyiségileg meghatározni, milliárdokban kifejezni a probiotikumokat?

A gyomorsavnak az egyik legfontosabb feladata, hogy megvédjen bennünket a mikrobák sokaságától. Sokan elpusztulnak a gyomorsav nagyon erős savas hatása miatt. Viszont a probiotikumoknak a vastagbélbe, ahol a bélflóra több mint 90%-a található, le kell jutni. Ha több milliárdot veszünk be a szánkon, akkor a legellenállóbbak lejutnak a vastagbélbe. E tejcukrot emésztő mikrobák körül nincs semmi olyan védő közeg, amelyik hatékonyan megvédené őket a gyomorsavtól.

Most áttérhetünk a Mikrorostos Gélhez.  A gél mikrobák áldásos tevékenysége közepette jött létre. Tehát tartalmaznak mikrobákat, sőt jótékony mikrobákat. Cukrokkal és alkohollal táplálkoznak, de nem tejcukorral! Tehát nincsenek lajstromozva a hivatalos probiotikumok között. Nem is csak önmagukat tartalmazó tenyészetek! Kevesen vannak ugyan a milliárdnyi számokhoz képest. De! Van egy nagy előnyük, van körülöttük egy védelmi közeg, ami megvédi a gyomorsavtól. A gél mikrobái sűrűn hálózott finom rostok által közrefogott piciny helyeken bújnak meg, ami ráadásul tele van vízzel. Kiváló közeg egy mikrobának! Sőt, ennivaló is van számukra a rövidebb szénláncú oligoszaharidokkal, ami megtalálható a cellulózt termelő baktériumok jóvoltából. Ugyanis ezek az oligoszaharidok a cellulóztermelés kezdeményei. A gélek mikrobái lejutnak a vastagbélig és ott segíthetnek a bélflóra újraélesztésében. Sajnos nekem nincs arra erőforrásom, hogy a gélben lévő mikroorganizmusokat törzskönyveztessem. Így csak marad a gélem egy mezítlábas magyar kutató mezítlábas manufaktúrájának kézműves terméke.

Szerencsére egyre többen tapasztalják a Mikrorostos Gél jótékony hatását, csak a gél saját „nyers” erejéből. És, a gélben, ökoszisztémában élő, egymást támogató mikrobákból nem kell milliárdnyi, hogy hassanak, mert a rostok hálózatának a védelme alatt állnak, és lejutnak a vastagbélig.