2016

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

4 különbség a probiotikumok és a Mikrorostos Gélem között

 

A vastagbél vízellátása különleges, egyedi. Ha sok vizet veszünk magunkhoz, akár az ételeinkkel, akár az italainkkal a folyékony víz mind felszívódik a gyomor és vékonybél szakaszban. A vastagbélben csak egyetlen fajta víz tartózkodik: a rostok által kötött víz!

A gyümölcseink, zöldségeink sok, emészthetetlen, cellulóz rostokat tartalmaznak. E rostok felületei hidrofilek, vagyis tapadnak hozzájuk a vízmolekulák, nedvesítő felületnek is hívják. E nedvesítő rostszálak sok vízmolekulát képesek maguk közé zárni.

Ha nincsenek ezek a nedvesítő rostok elegen a vastagbél tartalmában, akkor nem tudnak szaporodni sem a saját mikrobáink, sem a probiotikus gyógyszerrel bevett mikrobák.

Az orvosi tankönyvekben az olvasható, hogy a rostok szerepe elsősorban az, hogy tömeget adjanak a vastagbél tartalmához. A megnövekedett tömeg feszülést idéz elő a bélfalban, amelyet receptorok érzékelnek, majd ingerületet indítanak, ezek indítják el a bélmozgást, majd a székletet. Ez idáig rendben is lenne, de az emésztetlen, nedvesítő rostoknak van még egy nagyon fontos élettani szerepük: táplálják a bélflórát!

Az emésztetlen nedvesítő rostok, nem csak hosszú szénláncú cellulózból állnak, hanem rövidebb szénláncú, oligoszaharidokból is, ezekkel a rostokkal táplálkoznak a jótékony bélflóránk mikrobái.

De a jótékony mikrobák növekedéséhez és szaporodásához vízre is szükség van, mégpedig elegendő vízre! A szükséges vízmennyiséget a vastagbél jótékony mikrobái az emésztetlen rostok közé zárt vízben találják.

Az állati eredetű ételeinkben is vannak rostok ilyen például a zselatin, a kollagén. De ezek emészthetőek, mire a vastagbélbe ér a béltartalom, megemésztődnek. A növényekben is vannak emészthető, jó vízkötő, kocsonyásító rostok, mint például a pektin. Ezek sem jutnak le a vastagbélig. Egyetlen típusú rost van, ami még a vastagbél emésztését is túléli, és emellett jó vízmegkötő, az a cellulóz.

A növényekben a cellulóz szálak a növény „csontvázát” jelentik, tartják a növényt. A nagyobb fákat, hogy megtartsák, több cellulóz szálnak kell összetapadnia, hogy elég erősek legyenek együtt. A fásabb, vastagabb cellulóz szálak viszont nem tudnak annyi vizet megkötni, mint a vékonyabbak.  Különböző növények cellulóz szálai különböznek a vízmegkötő képességükben.

Az kijelenthető, hogy minél kevesebb cellulóz molekula kapcsolódik egymáshoz, minél vékonyabbak a szálak, annál jobb a vízmegkötő képességük.

Van viszont egy mikrobioális eredetű cellulózfajta, amelyet egy ecetsav baktérium gyárt, az általa gyártott cellulózrost a világon a legjobb vízmegkötő tulajdonságokkal bír.

Az általam feltalált Mikrorostos Gél ilyen mikrobiális eredetű rostokat tartalmaz. E rostok ezerszer több vizet tudnak megkötni, mint a saját tömegük. Ilyen cellulózrost a növényvilágban nem található.

Mióta rájöttem, hogy a rostok által kötött víz milyen fontos a bélflóra regenerálásánál, azóta gyártom és forgalmazom a gélemet, mely a világon egyedülálló vízmegkötéssel rendelkezik.

Ha magot ültetsz, öntöznöd kell, hogy a mag megeredjen!
Ha probiotikumot szedsz, vízzel kell ellátnod a vastagbelet!
A vastagbél vízellátására nincs jobb, mint a Mikrorostos Gél!
Ha azt akarod, hogy a bélflórád élettel legyen teli, „öntözd” a Mikrorostos Gél egyedülálló víztárolójából!
Probiotikumot soha ne végy be Dr.Hummel Mikrorostos Gél nélkül!

Ezt mondd el az orvosodnak és gyógyszerészednek is.

Most azért vagyok ilyen rámenős, mert saját hibámnak tartom, hogy tizenöt éve gyártom a gélemet, és még mindig sokan nem ismerik, ugyanakkor a probiotikumról már mindenki hallott, aki a bélflóráját akarja rendbe tenni.

Szerény kutatónak születtem, nem pedig egy nagy dumájú kereskedőnek. Öt éve írom a blog bejegyzéseimet a helyes életmódról, a helyes táplálkozásról, amelyet esetleg sokan elolvasnak, még bólogatnak is talán, aztán néhány nap múlva elfelejtik, élnek és esznek az eddig megszokott módjukon.

Most arra gondolok, ha nem foglalkoztam volna semmi mással, mint a saját felfedezésemmel a bélflóra vízellátásáról, akkor sokkal nagyobb hasznára lettem volna az olvasóimnak. Hogy miért? Mert szilárd meggyőződésem, hogy az egészségünket legjobban a bélflóránk állapota alapozza meg. Ha a bennünk élő több milliárdnyi mikroba jól együttműködve teszi a dolgát, akkor az egészségünk szinte megingathatatlan! Jöhetnek a rákkeltő anyagok, egyéb kémiai mérgek kis adagokban, ezeket a behatásokat könnyedén kivédi a jó bélflórával együttműködő immunrendszer!

A bélflóránk legalapvetőbb karbantartásához hozzátartozik a jó vízellátás és az antibiotikum kúrák utáni probiotikum kúra.

A probiotikum és a mikrorostos gél közötti 4 legfontosabb különbség:

  1. A mikrorostos gél önmagában is hatékony a bélflóra vízellátásában    
  2. A probiotikum önmagában nem hatékony, ha a vastagbélben nincs víz, hatástalan    
  3. A probiotikumot csak alkalmanként, a lábadozás idején kell szedni    
  4. Mikrorostos gélt rendszeresen kell fogyasztani az állandó vízellátás miatt.

Az ide vonatkozó hasonlatom:

Ha a hiányos gyepre fűmagot ültetünk eső vagy öntözés nélkül, semmi eredmény sem lesz!

Ha nem ültetünk fűmagot, de rendszeresen öntözünk, akkor a gyephiányos területek eltűnnek és az egész gyep zölden virul.

Még egy mondatot a sok összetevős bélflóráról. Rengeteg jótékony vírust (bakteriofágot) is tartalmaz a bélflóránk, mely vírusok irtják a káros baktériumokat. Nekik csak víz kell a szaporodásukhoz, mert az „ennivalójukat” a baktériumok testében találják.