2016

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

„Az öregedésünknek egyetlen oka van: a salakosodás, a mikro-cirkulációs csatornák elszennyeződése!

Úgy látszik a géneknek közvetlen szerepe nincs az öregedési folyamatoknál. (Lehet, hogy a telomerek rövidülése is egy következmény, nem pedig a fő ok.)” Ezt a megállapítást egy 2012-ben írt blog bejegyzésemben írtam.

Alexis Carrel kísérletei inspiráltak erre a kijelentésre.  30 évig tartotta életben a csirkeszívet fiziológiás oldattal való állandó mesterséges cirkulációval. Az öregedést az idézi elő, hogy a sejtjeink körüli áramlást valami elkezdi akadályozni. Ami az áramlást akadályozza, azt salakosodásnak neveztem akkor, a bejegyzés írásakor.

Dr HummelMagát a salakosodás folyamatát és összetételét akkor nem elemeztem, csak találtam ezt az akkor divatos szóhasználatot, és ráhúztam az esetre.

Négy év elteltével kezd tisztulni és lebomlani a “salakosodás” fogalma.

Akkor, négy évvel ezelőtt, csak az öregedés okaként láttam a mikro-cirkulációs csatornák elszennyeződését. Ma már úgy gondolom, hogy nemcsak az öregedés, de a betegségek kiindulópontjai is ezek a cirkulációs akadályok kiépülése.

A tartós betegségek azt jelentik, hogy tartós gyulladások állnak fenn. Tartós gyulladások akkor alakulnak ki, ha az immunrendszer alkotó elemei nem tudják eltakarítani a kialakult gócokat. A salak helyett tehát sokkal helytállóbbnak tartom a góc szóhasználatát. A góc tehát az immunanyagok számára egy nehezen megoldható feladat, míg a cirkuláció számára egy nehezen kikerülhető akadály. 

Hogyan alakulnak ki az említett gócok?

Az eddigi vizsgálataim azt sugallják, hogy először létrejön egy áramláslassulás a hajszálerek vagy a sejt közötti állomány valamely szakaszán. A lelassulás okai lehetnek: a lehűlés, a stressz miatti tartós izomfeszültségek, lehet még a tartós mozgáshiány is, például ülő foglalkozás miatt. Ha a lelassult szakaszban a szérumnak magas a cukortartalma, akkor az élősködők számára ez ideális “táptalaj” lesz a szaporodáshoz.

Beszéljünk magukról az élősködőinkről!Dr Hummel Zoltán

Ne legyenek illúzióink! Az életünk folyamán egyre több élősködővel találkozunk, és egyre több találja meg bennünk a maga helyét. Minden szervünknek megvan a saját élősködője. Lehetnek ezek a többsejtű férgektől kezdve azok egysejtű petéjéig.  Aztán különféle gombák, baktériumok és vírusok.

Mindnek megvannak a velük együtt élő társaik. Ahogy a mi szervezetünknek is megvannak a velünk együtt élő jótékony mikro flórái, ugyanúgy az élősködőknek is megvannak a saját mikro flórái. Az élősködőink mikrobái a mi mikroba közösségeinkkel ellenséges viszonyban vannak, az immunrendszerünk megtámadja, és a faló sejtjeinkkel eltávolítatjuk őket, ha tudjuk! Akkor van a baj, a betegség, ha nem tudjuk!

Mi történik ekkor a gócokkal elzárt területen élő sejtekben?

Az oxigénnel telített hemoglobin nem éri el e sejteket. Tehát beindul bennük a fermentáció, vagyis oxigénmentes erjesztéssel jutnak energiához. Akár alkoholos, akár tejsavas erjedéssel.

Mint tudjuk a sejtjeink mitokondriumai bakteriális eredetűek, valamikor átvettük a baktériumoktól ezen energiagyártó sejt organellumokat. Hasonló membránokból, hasonló enzimekből és hasonló makro- és mikroelemekből állnak a baktériumok és a mi saját mitokondriumaink. A gócokban található baktériumok és gombák milliárdnyi mitokondriumait fel kell tölteni a vérszérumból a speciális aminosavakkal, a makro- és mikroelemekkel. A mitokondriumok két legfontosabb makroeleme a foszfor és a magnézium. A gócok megszívják magukat ezen elemekkel, és nem jut elég a közelben élő gazda sejteknek.

 

Mi jellemzi az öregedő, a beteg és a rákos sejtjeinket?

A nagyon nagy mitokondrium hiány!

Elsorvadnak e sejtekben a mitokondriumok, mert nem jutnak hozzá a nekik fontos alkotóelemeikhez. Elszívják előlük a gócokban élő élősködők!

Dr HummelA növények zöld levelei tele vannak a fotoszintézishez is nélkülözhetetlen foszforral és magnéziummal. Emellett még nagyon sok enzim is van a kloroplasztokban, amelyek hasonlóan működnek, mint a másik energiatermelő, a mitokondrium.

A legújabb találmányomban azt használom ki, hogy egy oxidatív erjedést folytató baktériummal “feldolgoztatom” a zöld levélben lévő kloroplasztokat. A bakteriumokba  beépülnek a zöld levél aminosavai, makro- és mikroelemei, amelyekre a mi mitokondriumainknak is szintén szükségük van. Bakteriális kivonatoknak hívom e produktumokat. A bakteriális kivonatban ideális összetételben vannak a  mitokondriumokat tápláló aminisavak, makro- és mikroelemek. Ha ezeket a kivonatokat fogyasztjuk, megelőzhetjük a mitokondrium- hiányos beteg sejtek kialakulását.

Nem emeltem ki, hogy a bennünk lévő mitokondriumok valamikor baktériumok voltak. A baktériumban magukban vannak azok az elemek, amelyek a mi mitokondriumainknak kellenek. A baktériumoknak nincs mitokondriumaik, ők egy az egyben a sejtjeinkbe épültek.

Jegyezzük meg, a mesterséges makro- és mikroelem-pótló, multivitaminos tablettákban soha nem érhetjük el az ideális arányokat az elemek között. A fölösleges elemek pedig inkább ártalmasak, mint hasznosak.

A legelső bakteriális kivonatomat a teafűvel végeztem. A legújabb géljeimbe már beleteszem ezzel a technológiával készült kivonatomat.

Azokat a termékeimet, amelyet ezekkel a bakteriális kivonatokkal készülnek, a “mitokomplex” védjeggyel fogom jelölni.