2016

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Az elmúlt időszakban belemerültem az elhízás és fogyás témakörébe, de egyszerűen nem tudom abbahagyni, mert egyre újabb és újabb kibeszéletlen elemei merülnek fel ennek a témának.

Viszont úgy érzem, a mai életforma és táplálkozási mód miatt mind többen érintettek vagyunk e kérdéskörben. Ezért folytatom.

Sokan leegyszerűsítik az elhízás tényét. Azt mondják, mérlegre kell tenni a bevitt és az elhasznált energiát (kalóriát) és ha több energiát viszünk a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk, akkor elhízunk.

Energia azért kell a sejtjeinknek, hogy fenntartsák magukat és munkát végezzenek. Az izomsejtek effektíve végeznek munkát a testünk mozgatásával, míg az agyunk a másik fő energianyelő azért fogyaszt sok energiát, mert rengeteg ingerület keletkezik az idegsejtjeinkben, aminek a regenerálása sok energiát igényel. A többi szervünk sejtjei is energiát igényelnek a normál működéshez.

A létfenntartás és munkavégzésen kívül viszont van egy harmadik típusú energiafajta, amivel az elhízással foglalkozók legtöbbje nem számol: ez a hőenergia!

Ha kalória táblázattal számolunk, akkor ezzel az energiafajtával is számolnunk kell!

De hogyan? Mert nem egyszerű! Lehet, hogy ezért is foglalkoznak keveset vele?

Dr. HummelAz világos, hogy ha a bevitt energiának egy része hővé alakul, akkor az a rész nem fog súlytöbbletet eredményezni. A hőenergia egyszerűen kisugárzódik belőlünk.

Táplálékainknak 3 féle alkotója van, ami energiát ad nekünk.

  1. Szénhidrátok
  2. Fehérjék
  3. Zsírok és olajok

A három alkotó közül a szénhidrátok hasznosulnak energiaként legjobban bennünk. Ha 100 kalória szénhidrátot fogyasztunk ételeinkben, abból csak 6-8 % alakul át hővé. Vagyis a bevitt energia 92-94 %-át használják fel a sejtjein és 6-8 %-át sugározza ki a testünk hő formájában.

A fehérjékkel bevitt kalóriákból 25-30 % alakul át hővé.

Míg a zsírok olajok által bevitt energiából ennél is jóval több alakul át bennünk hővé, vagyis „elillan”. A zsírok és olajok fajtáitól nagyon függ, például van olyan zsírfajta, a barnazsír, aminek közel 100 %-a hővé alakul. Ezt a hőszabályozásban a hideg időszakban használja fel a szervezetünk, hogy ne fázzunk!

Azon kívül, hogy inzulinproblémákat okoz a magas szénhidrátbevitel, a súlygyarapodásban, az elhízásban is súlyosabb szerepe van, mint a fehérjéknek vagy a zsíroknak és olajoknak. A bevitt szénhidrátoknak kevés hányada „illan el” hő formájában belőlünk, amit nem hasznosítunk a szénhidrátok energiájából, annak a 92-94 %-a a zsírraktárainkat gyarapítja, vagyis hizlal! A fehérjék és a zsírok esetében a többletenergia nagyobb hányadát „elveszítjük” hő formájában, tehát az a rész nem fogja gyarapítani a súlyunkat!

Dr. HummelTanulság: ha nem akarsz hízni, akkor most még egy szempontot kaptál ahhoz, hogy még kevesebb szénhidrátot (keményítőt és cukrot) fogyassz, és ne csak a kalóriatáblázatot figyeld!

 

Ha fokozottabb hőenergiát adnak le a sejtjeink, akkor felmelegedésnek kellene következnie, ezt diktálja a fizika.

Az élettan szerint ekkor viszont lázas állapot lépne fel. Hogyan oldja meg ezt a szervezet?  Hogyan oldja meg azt, hogy több hőt tudjon leadni, nehogy túlzottan felmelegedjenek a belső szerveink?

A megoldás a szervezet számára az, hogy kitágítja a bőr alatti kapillárisokat, hogy fokozódjon a vérkeringés, a bőr felszíne alatt több vért áramoltat át, ahol a környezetnek leadja a bőrön át a fölös hőt. Ez történik a nagy melegben is velünk.

A fokozott hőtermelést indukáló táplálkozás, például több zsír és olajos ételek fogyasztása, tehát fokozza a vérkeringésünket is.

Dr. Hummel

Előző cikkeimben azt a megállapítást tettem, hogy a fiatalság fenntartásának legbiztosabb módja a fokozott vérkeringés időszakonkénti fokozása. (Ekkor nem savasodunk, mert nem kell fermentálni a sejtjeinknek az oxigén hiány miatt.)

Ezen a helyen meg kell említeni a szaunázást. A szaunában is növeljük a bőr felszíne alatti vérkeringésünket, tehát ennek is van fiatalító és fogyasztó hatása, elvileg. De a gyakorlatban, a szaunában a magas hőmérséklettel szemben kell leadni még több hőt. Ez nagyon megterheli a szív és érrendszert és ez a terhelés viszonylag tartós. A tartós terhelésektől szintén óva intem azokat, akik félnek a savasodástól, mert egy idő után elfogyhat az oxigén a tartós terhelés alatt és akkor beindulhat a fermentáció, és ezzel a savasodás.

A Mikrorostos gélemben található nem hozzáadott K-vitamin, ami szintén növeli a kapilláris vérkeringést, anélkül, hogy a terhelést fokozná.

Hogy van a gélemnek fiatalító hatása, azt a saját esetem bizonyítja, bárki megkérdezi hány éves vagyok, csodálkozik: „Tényleg? Ezt nem gondoltam volna!” Azt szoktam rá válaszolni nevetve: „Már húsz éve fogyasztom a gélemet minden nap!”