2016

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Nemcsak a helyes táplálkozás, nemcsak a helyes testedzés, hanem a levegővétel helyessége is sokat segít abban, hogy egészségesek maradjunk hosszú életen át!

A jó vérkeringés, a sejtek jó tápanyag- és oxigénellátása, valamint az anyagcseretermékek tökéletes elszállítása tartja egészségben a sejteket.

A jó vérkeringés fenntartásának alfája a savasodás megelőzése. Ezért javasoltam olyan edzéseket, ahol az edzéssel, vagy az intenzívebb mozgással megállunk, mikor úgy érezzük, hogy már kevés a levegőnk. Nem könnyű ennek a pillanatnak a megállapítása mindenféle műszer nélkül. Azt javasoltam, ha úgy érezzük, hogy már a szánkat is ki kell nyitni, ahhoz, hogy levegőhöz jussunk, akkor jött el a megállás pillanata. Ez a javaslat akkor működik, ha feltételezzük, hogy eddig csak az orrunkon keresztül vettük a levegőt. Sokan vannak viszont, akik ha kell, ha nem, a szájukon veszik a levegőt, nem tudni miért, de kímélik az orrukat.

Dr Hummel Zoltán

A vérünkben van két gáznemű anyag, amelyek szabályozzák a hajszálerek kitágulását. Ez a két anyag a széndioxid és a nitrogén-monoxid (NO). Tehát nem a vérben oldott oxigén szabja meg a vérkeringés növelését vagy csökkentését.

Ha a vérerek kitágulnak, akkor növekszik a véráramlás mennyisége, ha összeszűkülnek, akkor csökken a vérkeringés, tehát kevesebb anyagot kapnak a sejtek és kevesebb anyagot szállítanak el tőlük.

Az orrunkon átáramolt levegő mennyisége szabályozza az NO vérbe jutó mennyiségét. A szánkban nincsenek olyan érzékelők, amelyek az NO mennyiségét szabályozhatnák. Ezért kell lehetőleg mindig az orron át venni a levegőt. Kifújni már lehet, sőt, a nagy megterhelésnél nem is lehet máshogy megoldani, minthogy az orrunkon vesszük, és a szájunkon fújjuk ki a levegőt. Az NO tehát a nagy megterheléseknél játszik fontos szabályozó szerepet. De mi van a széndioxid szabályozó szerepével?

A jógik már több ezer éve rájöttek, hogy milyen fontos szerepe van a levegő LASSÚ kifújásának. A levegő lassú kifújásával azt érjük el, hogy növekedik a vérben a széndioxid (CO2) tartalom. Ha magasabb a vérben a CO2, akkor tágulnak az erek. Vagyis javul a vérkeringés, ez főleg az agynak fontos a nyugalmi állapotban. Ha fújtatunk, akkor kifújunk sok CO2-t, ezért összeszűkülnek az ereink, kevesebb lesz a sejtek oxigén- és tápanyagellátása. A szájon át több levegőt fújunk ki, ezért ezt nyugalmi állapotban sohase csináljuk, mármint a szájon át való kilégzést nyugalmi állapotban.!

Sok magas vérnyomású betegnek helyreáll a vérnyomása, ha megtanulja a szájon át való légzés csökkentését. Vannak technikák, amelyekkel megtaníthatjuk a légző rendszerünket a megfelelően magas CO2 elviselésére. Ezáltal kitágítjuk az ereinket és a magas vérnyomás megszűnik.

Az ún. Buteyko módszer megtanulását ajánlom azoknak, akiket ez érdekel.

Dr Hummel ZoltánA fejfájást is sokszor az agyi erek beszűkülése okozza. Ha fáj a fejem, a következőt csinálom:

Egymásután háromszor veszek mély levegőt, először a rekeszizmomat lenyomom, hasi légzés, majd a bordáimat kitágítom. Ezután befogom az orromat és visszatartom a levegőt, ameddig csak tudom, közben számolok.

Ezt megcsinálom 3 - 4-szer. Megpróbálom mindig tovább benntartani a levegőt. Nekem működik, általában elmúlik a fejfájásom ezek után. Most a súlyosabb fejfájásokról nem beszélek. Akinek magas a vérnyomása, és szeretné ezt a módszert kipróbálni, annak nagyobb türelmet ajánlok. 2-3 hét legalább kell hozzá.

Akinek nem sikerül, az kezdje el az orvosi kivizsgálást, hogy mi lehet az ok, mert akkor más a történet.