2017

A vízben kétféle erő működik: egyik a kohéziós, a másik az adhéziós erő.

A kohéziós erők a vízmolekulák között működnek, ezek az erők tartják egyben a vízmolekulákat, ezért létezik a folyékony halmazállapota is a víznek. Ha nem lenne kohézió a molekulák között, akkor csak gáz halmazállapotban lenne a víz.

A másik, víz állapotát szabályozó erő, az adhéziós, akkor és ott lép fel, ahol a víz egy víztől különböző objektummal találkozik. A víz és a másik objektum határfelületén!

Az október hónap egy tudományos konferenciára való felkészülés és részvétel jegyében telt el.

Ez is az egyik oka, hogy már régen írtam blogbejegyzést. Mióta nem dolgozom egyetemen, azóta kihagytam a tudományos konferenciákat. Igaz, még a tudományos mondandóm sem állt össze idáig. De most megígértem magamnak, hogy máshogy lesz: rendszeresen részt veszek tudományos megmérettetéseken. Egyrészt, motivál, hogy új dolgokat közöljek, másrészt, rengeteget tanulhatok másoktól, főleg a hasonlóan gondolkodóktól.

 A rostok a vastagbélben fejtik jótékony hatásukat. A vastagbélben találhatók a jótékony mikrobák, ezek együttesét jótékony bélflórának nevezik.

A vastagbélben mikrobiális emésztés történik. A béltartalmat a mikrobák feldolgozzák, táplálkoznak, és saját anyagcsereterméküket kibocsájtják.

A világvezető orvostudományi folyóirat, a Lancet, 2017. augusztus 29-én közölt egy kiterjedt, 18 országból 135 335 részvevő adatait feldolgozó tanulmány eredményeit. A Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) tanulmány egy nagy, epidemiológiai kohorszvizsgálat a 35-70 évesek körében (beiratkozott: 2003. január 1. és március 31. között).

Több egészségportálon olvasható a jó tanács, vigyázzunk a hasi, a belek között kialakuló zsírpárnáikra, mert az nagyon veszélyes!

Sokan el hisszük ezt a jó tanácsot, de igazán nem értjük, hogy mi az oka, hogy a belek közötti zsír veszélyesebb!

A minap úgy adódott, hogy teleettem magam, és utána haza kellett bicikliznem. Bajban voltam azokon az

A helyzet drámai! Ezt mindenkinek el kell olvasnia! Nem viccelek!

Sok esetben hallom, mindent megtettem, mégsem javulok. Mi lehet ennek az oka? A betegségeknek van egy alattomos összetevője, amely majd minden esetben jelen van, és nem tehetünk semmit ellene, mert a táplálékainkban is jelen van. De a baj azért is nagy, mert a táplálékainkból sem tudjuk kiirtani, ugyanis a termőföldjeink vannak e „titkos” összetevővel megterhelve. Nem ellenséges űrlények szórták meg a földjeinket, hanem a mi magunk, a mi modern mezőgazdasági tudományunk találta fel azt a szert, ami kipusztítja a gyomokat és nem kell többet kapálni. A gyomirtóknak van egy közös összetevőjük, amelyről kiderült több évtizedes használat után, hogy alattomos módon, nemcsak a gazokat írtja, hanem bennünket is.

A neve ennek az alattomosan gyilkoló összetevőnek: glifozát (angolul: glyphosate). A glutént már sokan ismerik, sok embernél kiderült, hogy glutén érzékeny. Egy gyulladást okozó molekula, amely a gabona magvakban található, e molekula hatása végül az, hogy átjárhatóvá teszi a sejtmembránt, így a bélfalakat alkotó sejtek is átjárhatóvá válnak. A kórokozók könnyedén átjutva a bélfalon bentről támadhatnak bennünket. A glifozát hatásának eredménye végül nagyon hasonló, csak teljesen más útvonalon éri el ezt az eredményt.

(Ezekkel a lépésekkel legtöbb betegség kialakulása megelőzhető!)

Az alapfeltételezésem szerint a betegségmegelőzés és a hosszú egészséges élet legfőbb titka a jó vérkeringés. Jó keringés a kapillárisokban és a szintén kapilláris méretű nyirokerekben. Gyulladások, tartós gyulladások (betegségek) akkor lépnek fel bizonyos területeken, ha nem kielégítő a keringés.

Nagyon jó lehetőségem támadt az alaptételem igazolására az egyik elmúlt hétvégén.

Hűvös, nyirkos idő volt, maximum 12 fok. Az előző nap jobb idő volt, így könnyedebben vettük az időjárást. Egy egész napos sportrendezvényen vettem részt. Mint tudjuk az intenzív mozgás, a sporttevékenység javítja a vérkeringést, így nem érezzük úgy a hideget és könnyedebben öltözködünk. Néha pályára kellett lépni, ekkor jól kimelegedtem, különösebb gond nélkül leültem a hideg műanyag székre a rövid sportnadrágommal, amint várakoztam a következő „fellépésre”. A könnyelműségem következménye másnap jelentkezett.

Mikor növeli a só fogyasztás a magas vérnyomást? 

Hosszú évekig sok vita folyt arról, hogy a só fogyasztást csökkentve csökken-e, vagy nem, a vérnyomás?

Egyre több kutatás azt igazolja, hogy a só fogyasztás mennyisége önmagában nem befolyásolja a magas vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát. Van egy másik ásvány a kálium, amelynek a hiánya leginkább befolyásolja a kérdéses keringési betegségeket. Ezek a vizsgálati eredmények logikusnak tűnnek annak a fényében, hogy a mai, modern táplálkozásban az alapanyagok finomításával és a ételek kezelésével egyre kevesebb lesz a végtermék kálium tartalma.

Azon elmélet hatására, hogy a só növeli a magas vérnyomást, sok ételgyártó elkezdte a sót helyettesíteni egy adalékkal a nátrium glutamáttal, így az étel kevesebb sót tartalmazott, az íze mégis megfelelő volt. De ez az adalék számos betegséget okozott.

„A halál a belekben lakozik!”,

„Az immunrendszer 70 %-a a belekhez kapcsolódik!” Sokszor hallottuk már ezeket a mondatokat. E kijelentésekből sejthetjük, hogy a jól működő immunrendszer kulcsa valahol a belekben található. Ha elemezzük, hogy melyik bélszakaszban mi történik és felfedjük a logikus összefüggéseket, akkor józan paraszti ésszel is rájöhetünk, hol rejtőzik a titok a belek és az immunrendszer szoros kapcsolatában.

Mikor télen dúl az influenza, a megbetegedések súlyosságából és számából következtethetünk, tesztelhetjük, az immunrendszerünket. Tesztelhetjük a lakosság immunrendszerének az állapotát. Számomra úgy tűnik, hogy a legutolsó „teszt” nagyon szomorú eredményt mutat a teljes lakosság körében.

Az első kérdés, kell-e vitaminokat és menyit szednünk?
Egyáltalán, elérhetünk-e egészséges immunrendszert kellő mennyiségű vitamin és étrend kiegészítő szedésével? Ebben a cikkben megpróbálok e kérdésekre választ adni egyszerű tényekből kiindulva.

A sejtek környezetének elsavasodását a fermentáció okozza. A sejtek akkor fermentálnak, ha nincs elég oxigénellátásuk, ha nincs elég egészséges mitokondriumuk. Mondhatjuk tehát, ha a sejtjeinkben van elegendő számú, egészséges mitokondrium, akkor tökéletes az oxidáció és nincs szüksége a sejteknek fermentálni, hogy energiához jussanak.

A tökéletes oxigénellátásról már beszéltem az előző cikkeimben. Az volt a következtetésem, hogyha jó a véráramlás az erekben, akkor jó az oxigénben való ellátottság is. A jó vérkeringés fenntartására a legjobb megoldás a rendszeres, intenzív (de nem hosszú) testmozgás.

Dr Hummel Mikrorostos Gél

Forradalmi termék!

Nincs még egy rostfajta, amely annyi vizet lenne képes a bélcsatornánkban tartani, mint a Mikrorostos Gélben lévő mikrobiális cellulóz.
Víz nélkül nincs élet!

Elég víz nélkül nincs egészséges élet! A sejtjeink vízzel való ellátását hidratációnak nevezik.

Minél több vizet képes egy élő sejt megkötni, minél hidratáltabb, annál fiatalabb és annál egészségesebb. Ez az ÉLET egyik alapszabálya.

Adnék Önnek valamit:

Iratkozzon fel hírlevelemre és én minden tudományos felfedezésemről azonnal értesítem!

+ Minden akcióról és kedvezményről azonnal értesülhet!

captcha 
Elfogadom: Használati feltételek

Egészséges Fogyókúra!

Semmi sem állhat Ön
és az álomalakja között!

3 egyszerű lépés
az álomalakja eléréséhez!

Kezdje el még ma,
tekintse meg a módszert!