Bemutatkozás

Dr Hummel Zoltán

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Dr Hummel Zoltán a Mikrorostos gél feltalálója, a béltiszttás, méregtelenítés, bélflóra helyreállítás és székletszaályozás szakértője.

Egészség, blog, mikrorostos, immunrendszer, bélflóra helyre állíáts, méregtelenítés, mikrorostos gél, prim protein, béltisztítás

Az immunrendszer 70%-a a belekben található és a belek rejtett gyulladásai a felelősek komoly betegségek kialakulásáért.

Minden betegséget valamilyen gyulladás előz meg. Ezért én a belek gyulladásainak esküdt ellensége vagyok.

Ifjú biofizikus kutatóként az izomsejtekben lévő fehérjék víz- és ionmegkötésével foglalkoztam. A sejtekben a víz- és ionkötés szempontjából kétféle állapot van. Egy szabad és egy kötött. Akkor jöttem rá, hogy a víznek hányféle “arca” van. Akkor gondolkodtam el azon, hogyha a tartalmas húslevest hűvös helyen tartjuk kocsonya lesz belőle.

A kocsonyában pontosan annyi víz van, mint a húslevesben és mégis mennyire máshogy néz ki. Csak azáltal, hogy a húslevesben lévő víz nagy mennyiségben hozzákötődött a húsban lévő inakból a főzés alatt kioldódott rostokhoz. Ekkor jöttem rá, hogy mi az a kötött víz. Ezért van az, hogy a húst vagy a gyümölcsöket és zöldségeket is, ha apró darabokra vágjuk, turmixszoljuk, akkor sem folyik ki belőle a víz, hanem pép lesz belőle.


Az egészséges sejtjeinkben ilyen kötött állapotban vannak a vízmolekulák. A gyulladásos és osztódó sejtekben több a szabad víz, az MRI készülékek meg tudják különböztetni a szabadon lévő vízmolekulákat a kötöttektől. Ezért van az, hogyha befekszünk az MRI készülékbe, megállapítható hol van bennünk gyulladás vagy rákos daganat. Úgy magához kötött a kocsonyában megnyilvánuló kötött víz, hogy az óta sem tudok elszabadulni tőle. Megkötött.

Azóta is a világban, jártamban-keltemben mindig keresem azokat a rostfajtákat, melyek jól kötik a vizet. Így találtam rá az Egyesült Államokban egy ecetsav baktériumra, amely olyan finom cellulóz rostokat növeszt ki magából, hogy a vízmegkötés világbajnokának nevezem. Több mint tíz éve szerettem bele ebbe a baktériumba, azóta is minden nap együtt vagyunk, úgy látszik egy életre megtaláltam az igazit.  Ennek a baktériumnak a segítségével fedeztem fel a prímbiotikumot, a beleinkben székelő kocsonyát, mely nélkül a bélbaktériumaink nem tudnának növekedni, szaporodni, élni, állandó vízellátást biztosít a baktériumoknak, azt pedig régóta tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet.

Lehet, hogy a bemutatkozás gyanánt azt vártad tőlem, hogy elsoroljam a titulusaimat, a tudományos fokozataimat, de most csak a szerelmemről beszélek.
Már ifjú kutatóként sem értettem, miért kell a kutatónak a rang, a titulus? Azóta rájöttem, sokan a titulusukkal egy hiányt pótolnak, nincsenek magukkal megelégedve, valami hiányállapotban élnek, a címek gyűjtése ennek a hiánynak a kompenzációja. Az ihletett szerelmi állapotban leledző kutatónak nincs hiányérzete, mert ott van neki a szerelme tárgya, mivel mindig örömmel foglalkozhat.

Szilárd Leótól a zseniális atomfizikustól egyszer megkérdezték, miért nincs neki semmi címe, pozíciója? Erre azt válaszolta:” ha egy kutatót ki akarsz iktatni, adj neki pozíciót!”

Küldetésem, hogy a mai modern kor emberét megtanítsam jelen körülmények között arra, hogyan táplálkozzon egészségesen, illetve segítsek fellebbenteni a fátylat az élelmiszeriparban található összeesküvésekről. Úgy gondolom mindenkinek alapvető emberi joga egészségesnek lenni!

Egyébiránt a víz a szabadidőmben is komoly szerepet kap ugyanis mindenféle halmazállapotában szeretem sportolásra használni, nyáron szörfözök, télen korcsolyázom és síelek.

Jómagam semmire sem tartom a papírokat, a végzettségeket, és a rangokat, mert csak a teljesítmény érdekel. De azért a világos és tiszta látás miatt elmondom azt, hogy a legmagasabb végzettségem PhD, biofizikából szereztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Három évet kivéve, ott dolgoztam 1972 – 2006 között kutatóként és oktatóként.

Azóta feltalálóként és  a szabadalmaimat gyártó cég vezetőjeként tevékenykedem. Pécsen élek. A fenti bemutatkozásomból az is kitűnik, hogy soha nem foglalkoztam betegek gyógyításával. Elsősorban feltalálónak és kutatónak tekintem magam. A legutóbbi három évben elsősorban táplálkozáskutatással foglalkozom, ezt a honlapot is azért hoztam létre, hogy megosszam olvasóimmal ebbéli tapasztalataimat.

A kutatások általános jellegűek, az eredményeit mindenki hasznosíthatja, célom az, hogy minél több ember baján segíthessek. Azért végzem a kutatásaimat a táplálkozással, mert úgy hiszem, hogy a legtöbb betegségünket a rossz táplálkozás miatt szerezzük. Étkezési tanácsaim MINDENKINEK szólnak nem EGYÉNEKNEK! Ezért is kérlek benneteket, hogy EGYÉNI problémákkal, betegségekkel lehetőleg ne keressetek meg, nem tudok egyéni problémákra válaszolni, mert az egyénekre adott tanácsoknál nagyon sok részletet is kellene ismerni , az egyén életvitelét, étkezési szokásait, lelki állapotát, személyiségét, stb.

Nem vagyok sem gyógyítással foglalkozó orvos, sem természetgyógyász.
Kutató vagyok, aki csak egészségmegőrzési kutatásokkal és kérdésekkel foglalkozik!

Tegye fel kérdését!