Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan öli meg az immunrendszerünk a vírusokat és egyéb kórokozókat?

2020. 04. 13. 00:00:00

A szabadgyökök jótékony hatásairól keveset tudunk, csak annyit, hogy a szervezetünkbe bekerülve roncsolnak. A szabadgyökök e roncsoló tulajdonságát használja ki az immunrendszerünk is. A saját maga által előállított szabadgyökökkel roncsolja a kórokozókat. Az immunrendszerünk tehát számunkra hasznossá teszi a szabadgyököket azáltal, hogy általuk megvéd bennünket. Nemcsak külső támadó szabadgyökök léteznek, hanem belső védekezők is.
 

 A vírusok membránnal vannak körülvéve. A membránba ún. cukorfehérjék ágyazódnak be. A koronavírusnál rengeteg ilyen típusú molekula van, és kinyúlik a membránból, mint egy hosszú kar. A kinyúló karokon egy tányér látható. Emiatt a kiálló karok miatt nevezik korona-vírusnak ezt a kórokozót. E karokkal kapaszkodik hozzá a megtámadott sejthez. Az oxidáció következtében a kiálló kar alakja megváltozik. Ha a korona-vírus kiálló csápjainak az alakja megváltozik akkor alkalmatlanná válik a tapadásra, ezáltal a fertőző képességét is elveszíti. A szabadgyök a vírust két helyen is támadhatja oxidációval, magát a vírus membránját és a tapadó csápokat.
 

 Az immunrendszerünk elő tud állítani szabadgyököket. Ilyen reaktív oxidáló gyökök, mint a hidrogénperoxid, szuperoxidok, nitrogénoxid, hipoklórsav (Hipó) és az ózon, mind olyan alkotóelemei az immunrendszerünknek, amelyekkel harcolunk a fertőzések ellen.
 

A jelenlegi fertőzést egy légutakat támadó vírus okozza, ezért beszéljünk most az ózonról, mint az egyik vírusölő molekuláról. Az ózon az oxigén molekulákból keletkezik, tehát gáz halmazállapotú. Ahol sok az oxigén, ott mindenhol megtalálható. Már írtam róla, hogy az oxidáció maga a leépülés, az öregedés és a betegségek kezdete. Akkor, hogy kell a bennünk lezajló oxidációkra tekintenünk? Jó vagy rossz nekünk? A helyzete válogatja! Csak a célzott oxidációt szabad engednünk bennünk. A mitokondriumokban lezajló oxidáció jó nekünk, mert energiát termel, de a sejt többi részében már ártalmas. A bennünket megtámadó kórokozók megtámadási helyén nekünk a szabadgyök által végzett oxidáció, mert megvéd a fertőzéstől, de más helyen ártalmas.


fertozes-virus
 

Az orr- és szájnyálkahártyába kerül be a vírus, a fertőző egyén leszakadt nyálkájával együtt. A két nyálka egyesül és ott kialakul egy góc a fertőző vírusokból. Az immunrendszer érzékeli a nyálkahártyába rekedt vírusokat. Megindul a nyirokáramlás abban az irányban. Ha már van antitestünk az adott vírussal szemben, akkor az antitest rátapad a vírusra és az immunrendszer áldozatává teszi azt. Ha nincs antitestünk az adott vírus ellen, akkor elkezdi az immunrendszer kitermelni. Ha eléggé beágyazódott a nyálkahártyába a vírustelep, akkor van időnk az ellenanyag kifejlesztésére. (több napig eltarthat ez az állapot!) Ekkor megvan az ellenanyagunk, de a fertőzésnek nem volt ideje kifejlődnie. Akkor vagyunk jó állapotban, ha a vírustelepet elintéztük még a nyálkahártyában. A jó nyálkahártya egy jó mikrobiommal (mikro flórával) nem ad teret a kórokozó elszaporodásának!
 

 A baj ott kezdődik, ha nincs olyan állapotban a nyálkahártyánk, hogy megakadályozza a vírustelep szaporodását és az lejut a tüdő lélegző hólyagocskákig, ott eléri a hólyagocskák hámsejtjeit. A hámsejteken átjutva már benn van a vér kapillárisaiban, megtámadhatja a vérlemezkéket és az oxigént szállító hemoglobin molekulákat. Ha a bejutott vírusok lerontják a hemoglobin oxigénmegkötő-képességét, akkor nem jut el egy szervbe sem elég oxigén, nem lesz elég energiájuk a normális működéshez. Ez a legrosszabb forgatókönyv, mert nincs orvosi tapasztalat, protokoll, az ilyen helyzet kezelésére. Ebben a helyzetben nem segít az oxigén befúvása a tüdőbe.
 

 Az elkövetkező időszakban óriási feladat fogja nyomni az orvosi társadalom vállát.

 • Rövid idő alatt ki kell dolgozni a védőoltást, hogy legyen elég ellenanyagunk!
 • Rövid idő alatt ki kell dolgozni a protokollt e különös tüdőgyulladás kezelésére!
 • Az életveszélyes tüdőgyulladás kezeléséhez sokkal nagyobb személyzet kell, mint eddig gondoltuk!
 • Nagyon nagy mennyiségű rehabilitációt kell elvégeznie akár évekig.
   

Ez a legrosszabb forgatókönyv.

 A legjobb lehetséges forgatókönyv: ha minél hamarabb ártalmatlanná mutálódik a vírus.

A tüdőgyulladás kezeléséhez nem tudok hozzászólni, de drukkolok az orvosoknak, hogy minél előbb megtalálják a hatékony kezelés kulcsát!
 

tudogyulladas-kezeles
 

A tüdőgyulladás kialakulásáig viszont vannak lehetőségeink nekünk, laikus állampolgároknak is!

 • Húzzuk el az időt, lassítsuk a fertőzés kialakulását önkéntes karanténjainkkal, míg a vakcina el nem készül!
 • Az immunrendszer hatékonysága nagyban függ a vérkeringés hatékonyságától. A nyirok kapillárisokban, amelyekben az ellenanyag juthat el a vírustámadás helyéig, csak akkor lesz áramlás, ha az utolsó kapillárisig is eljut a vér. A jó vérkeringés kellő mozgással és intenzív légzési gyakorlatokkal tartható fenn. Tanuljunk meg a karanténban jógázni, próbáljunk légzési gyakorlatokat végezni. Kapcsolódjunk fel az online jógaprogramokra! A stressz is azért ártalmas, mert akadályozza a vérkeringést a stressz által befeszített izomzat. Stresszoldásra jó a jóga meditáció!
 • Próbáljuk meg még a levegőben megölni a vírust. A karantén levegőjét legalább tegyük vírusmentessé! Tanuljunk az immunrendszertől! Használjunk ózont a levegőnk fertőtlenítéséhez. (Az ózon különben mérgező, de most, kontrollálva, időszakosan alkalmazva hasznos lehet. Legtöbb légfrissítő készülék termel ózont. De vannak külön ózongenerátorok is.)
 • Figyeljünk oda a nyálkahártyánk egészségére. Együnk több savanyúságot, több fermentált zöldséget, kefirt, joghurtot, nanorostos gélt! A lényeg, hogy a nyálkahártyánk legyen savanyú kémhatású és elektronban gazdag, így az ózon káros oxidáló hatását is csökkenti a fertőzésen kívüli helyeken.
 • Nagyon érdekes videókat láttam, kínai koronavírusos betegekről. Hidrogén és oxigén keveréket lélegeztettek be velük, és arról számoltak be, hogy jobban érzik magukat. A hidrogén elnyelődik a nyálkahártyában és növeli az elektronleadó képességet, antioxidáns tulajdonságát a nyálkának. Az oxigén dús gázban sok az ózon, az meg passzíválja a vírus érzékelőjét. Így nem tud rákötődni a sejtjeinkre vagy a hemoglobinjainkra. Könnyen előállítható a víz elektrolitikus bontásával egy ilyen oxigén-hidrogén-keverék. Csak arra kell vigyáznunk, nehogy durranógázt kapjunk és azt belobbantsuk. Ez csak egy merész ötlet, de azt mutatja, hogy a nyálkahártya állapota nagyon fontos!
   

Az immunvédelemről sokan prédikálnak sok mindent. De szerintem a legfontosabb immunvédelem:

 • a vérkeringés fenntartása a levékonyabb kapillárisokban és
 • az elektronban gazdag savanyú kémhatású, bőséges nyálkahártya!
   

Arra kérek mindenkit, hogy vegye komolyan! Ne jusson el a tüdőgyulladás állapotáig, mert ott már csak 50% az esély!

Maradjunk otthon a saját önkéntes karanténjainkban! Reméljük jön majd a vakcina!
 

Nyitókép: Designed by Harryarts / Freepik

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek
Az oldal tetejére