Miben különbözik a Nanorostos Gél a Mikrorostos Géltől?

2020. 02. 16. 00:00:00

A Nanorostos Gél be tud épülni a bélnyálkahártyába, így képes a saját bélflóránkat feléleszteni. Mit jelent az, hogy saját bélflóránk?

Saját bélflóránk milliárd mikrobát jelent, melyek a születésünk pillanatától fejlődik a vastagbelünkben. Mintegy másfél kilónyi mikroba tömeget jelent a bélflóra és több száz fajta, velünk barátságban élő törzs telepedik meg bennünk az életünk során. A vastagbél falát kb. 800 mikron vastagságú, nagy víztartalomú nyálkahártya fedi. Ebben a nyálkában élnek ökoközösségben e mikrobák a bélhámsejtek és a béltartalom társaságában. Az ökoközösség annyit jelent, hogy a közösségben élő egyedek egymás anyagcseretermékeivel is táplálkoznak, egészségük egymás egészségétől függ.

Ebben a közegben csak a közösség tagjai érzik jól magukat, a számunkra és a közösség számára idegen mikrobáknak nem kedvező e nyálka közege. Ezáltal már egy védelmi vonalat is jelet a nyálkahártya, mert az enyhén savas és elektronleadó környezet csak a hozzánk tartozó mikrobáknak kedvez. Az idegen mikrobákat kórokozóknak hívjuk, mert a mi közösségünkbe, ha beférkőzik, akkor ott betegséget, fertőzést indít. A béltartalom felől kaphatjuk a patogén mikrobák támadásait. Ha kellően vastag nyálkahártya fedi le a bélfal hámsejtjeit, akkor nem juthatnak el a hámsejtekig a kórokozók, ellenben, ha vékonyodás, netalán hiány van a bélnyálka folytonosságában, akkor esélyük lehet a kórokozóknak.
 

nanorostos-gel-belnyalkahartya
 

A bélnyálkahártyát poliszaharid molekulák, az úgynevezett mucinok alkotják. A mucinok nanométer vastagságú hosszú molekulák, nagy hidrofil felületeikkel nagy mennyiségű vizet tudnak megkötni. A Nanorostos Gél rostjai szintén nanométer szélességű, szalagszerű, hosszú hidrofil rostok, melyek szintén nagy mennyiségű vizet képesek megkötni. A hasonló méretű és tulajdonságú vékony rostok könnyen tudnak egymásba kapaszkodni, és közös hálózatot létrehozni. A Nanorostos Gél nanorostjai kompatibilisek a nyálkahártya nanorostjaival, tehát kisegítheti a bélnyálkahártya hiányokat. Ahol gyulladások vannak a bélben, ott a bélnyálkahártya elvékonyodik, vagy a legrosszabb esetben eltűnik. Tehát a gyulladás helye jobban ki van téve a kórokozók támadásainak. Ekkor felléphet bélszivárgás, áteresztés és a bélfalon túli gazdaszervezet krónikus betegségbe eshet.

  1. A megfelelő tömegű nyálkahártya egy fizikai akadályt jelent a béltartalon felöli támadásokkal szemben.
  2. Ugyanakkor a nyálka egy élhető közeget is jelent a több száz baráti mikrobának. A bélnyálkahártyában nagy tömegben élő baráti mikroba pedig egy kémiai és biológiai akadályt jelent a kórokozóknak. A velünk baráti mikrobák olyan kémiai és biológiai környezetet hoznak létre, melyek a kórokozók életfeltételeinek nem felelnek meg. Minél több az ökorendszerben élő mikroba törzs, annál egységesebb és ellenálóbb kémiailag és biológiailag a nyálkahártya közege.
  3. Van egy harmadik védelmi vonal is, mégpedig az immunrendszer. Az immunrendszer állandóan pásztázza a nyálkát, hogy nincs-e benne ellenséges kórokozó. Ha van, akkor az immunsejtek támadásba lendülnek és elpusztítják a betolakodókat.

A nyálkahártyában élő baráti mikrobák érzékenyek bizonyos gyógyszerekben lévő mérgekre, de különösen az antibiotikumokra. Az antibiotikumos kezelések után jelentősen csökken az állományuk. Mint láttuk, a 2-es védelmi vonal nekik köszönhető, ha ez a védelem sérül, akkor az jelentős veszteség a védelmünkben. A bélnyálkahártyában élő mikrobákat nevezzük bélflórának, a tájékozottabbak azt is tudják, hogy manapság már mikrobiomnak nevezik őket. Mint mondottam a jó bélflórában több száz törzs él és alkot közösséget. A kereskedelemben kaphatóak már olyan törzsek, melyek tejcukrokat emésztenek, ezeket probiotikumoknak hívják, ma már több mint 10 ilyen probiotikum kapható. A probiotikumok hatásairól alig 10 év alatt rengeteg cikk jelent meg.  Kezdetben azt hitték, hogy megtalálták az igazi módját a bélflóra regenerálásának, de több vizsgálat kimutatta, hogy az idegen probiotikumok nem tudnak megtapadni és tartósan ottmaradni a bélnyálkahártyában. Ezért a hatásuk csak ideiglenes lehet. Az igazi cél az lenne, hogy mindenkinek a saját bélflóráját, mikrobiomját kellene regenerálni az antibiotikumos kezelések után.
 

gyogyszerek
 

A jó hír az, hogy az ép nyálkahártyákban megtalálhatóak, igaz alvó formában, az eredeti mikrobák. Ezek újjáéleszthetők lennének, ha a nyálkahártyát egészséges formájában meg tudnánk erősíteni. A bélnyálkahártya megerősítésében nagy reményeket fűzünk a Nanorostos Gélünkhöz, mint a nyálkahártya tömegnövelőjéhez és megerősítőjéhez.

Az a különbség a Mikrorostos és a Nanorostos Gél között, hogy a Mikrorostos Gél kevésbé képes beépülni a bélnyálkahártyába. A Mikrorostos Gél viszont, ha nem is olyan hatékony a mikrobiom regenerálásában, már több, mint 20 éve bizonyít. A béltisztításban kiváló, a béltartalom víztartalmának szabályozásában egyedülálló, tehát a széklet normalizálásában nélkülözhetetlen. Külön ki kell emelni azt, hogy a béltartalomban szaporodó jótékony mikrobák életkörülményeit is segíti, nemcsak a tejcukrot erjesztőkét! A vastagbél tartalmát redukálóvá teszi, ezáltal másfél kilónyi antioxidáns béltartalomhoz segít hozzá: ez önmagában legjobb anti-aging hatást jelenti, vagyis fiatalon tart!

A Nanorostos Gél minazt tudja, amit a Mikrorostos, csak a bélnyálkahártyába való beépülése a többlet, de az sokszor jelentős!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek
Az oldal tetejére