Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dr. Hummel Zoltán

Az immunrendszer 70%-a a belekben található és a belek rejtett gyulladásai a felelősek komoly betegségek kialakulásáért. Minden betegséget valamilyen gyulladás előz meg. A belek gyulladásainak esküdt ellensége vagyok.

 

Ifjú biofizikus kutatóként az izomsejtekben lévő fehérjék víz- és ionmegkötésével foglalkoztam. A sejtekben a víz- és ionkötés szempontjából kétféle állapot van. Egy szabad és egy kötött. Akkor jöttem rá, hogy a víznek hányféle "arca" van. Akkor gondolkodtam el azon, hogyha a tartalmas húslevest hűvös helyen tartjuk kocsonya lesz belőle. A kocsonyában pontosan annyi víz van, mint a húslevesben és mégis mennyire máshogy néz ki. Csak azáltal, hogy a húslevesben lévő víz nagy mennyiségben hozzákötődött a húsban lévő inakból a főzés alatt kioldódott rostokhoz. Ekkor jöttem rá, hogy mi az a kötött víz. Ezért van az, hogy a húst vagy a gyümölcsöket és zöldségeket is, ha apró darabokra vágjuk, turmixszoljuk, akkor sem folyik ki belőle a víz, hanem pép lesz belőle.

 

Az egészséges sejtjeinkben ilyen kötött állapotban vannak a vízmolekulák. A gyulladásos és osztódó sejtekben több a szabad víz, az MRI készülékek meg tudják különböztetni a szabadon lévő vízmolekulákat a kötöttektől. Ezért van az, hogyha befekszünk az MRI készülékbe, megállapítható hol van bennünk gyulladás vagy rákos daganat. Úgy magához kötött a kocsonyában megnyilvánuló kötött víz, hogy az óta sem tudok elszabadulni tőle. Megkötött.

 

A világban, jártamban-keltemben mindig keresem azokat a rostfajtákat, melyek jól kötik a vizet. Így találtam rá az Egyesült Államokban egy ecetsav baktériumra, amely olyan finom cellulóz rostokat növeszt ki magából, hogy a vízmegkötés világbajnokának nevezem. Több mint tíz éve szerettem bele ebbe a baktériumba, azóta is minden nap együtt vagyunk, úgy látszik egy életre megtaláltam az igazit. Ennek a baktériumnak a segítségével fedeztem fel a prímbiotikumot, a beleinkben székelő kocsonyát, mely nélkül a bélbaktériumaink nem tudnának növekedni, szaporodni, élni, állandó vízellátást biztosít a baktériumoknak, azt pedig régóta tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet.

 

Lehet, hogy a bemutatkozás gyanánt azt vártad tőlem, hogy elsoroljam a titulusaimat, a tudományos fokozataimat, de most csak a szerelmemről beszélek. Már ifjú kutatóként sem értettem, miért kell a kutatónak a rang, a titulus? Azóta rájöttem, sokan a titulusukkal egy hiányt pótolnak, nincsenek magukkal megelégedve, valami hiányállapotban élnek, a címek gyűjtése ennek a hiánynak a kompenzációja. Az ihletett állapotban leledző kutatónak nincs hiányérzete, mert ott van neki a kutatni való kérdés, amivel mindig örömmel foglalkozhat. Szilárd Leótól a zseniális atomfizikustól egyszer megkérdezték, miért nincs neki semmi címe, pozíciója? Erre azt válaszolta:" ha egy kutatót ki akarsz iktatni, adj neki pozíciót!"

 

Küldetésem, hogy a mai modern kor emberét megtanítsam jelen körülmények között arra, hogyan táplálkozzon egészségesen, illetve segítsek fellebbenteni a fátylat az élelmiszeriparban található összeesküvésekről. Úgy gondolom mindenkinek alapvető emberi joga egészségesnek lenni!

 

Élelmiszeripari Technikumot jártam Budapesten az Izabella utcában. Az ELTE Fizikus szakát végeztem, majd a Pécsi Orvosi Kar Biofizikai Intézetében kutattam és oktattam az orvostanhallgatókat kb. 20 évig. Később más Intézetekben is dolgoztam.

 

Jómagam semmire sem tartom a papírokat, a végzettségeket, és a rangokat, mert csak a teljesítmény érdekel. De azért a világos és tiszta látás miatt elmondom azt, hogy a legmagasabb végzettségem PhD, biofizikából szereztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Három évet kivéve, ott dolgoztam 1972 - 2006 között kutatóként és oktatóként. Azóta feltalálóként és a szabadalmaimat gyártó cég vezetőjeként tevékenykedem. Pécsen élek. Három egyetemista fiam van: Dávid, Márk és Gergely. A bemutatkozásomból az is kitűnik, hogy soha nem foglalkoztam betegek gyógyításával. Elsősorban feltalálónak és kutatónak tekintem magam. A legutóbbi három évben elsősorban táplálkozáskutatással foglalkozom. A kutatások általános jellegűek, az eredményeit mindenki hasznosíthatja, célom az, hogy minél több ember baján segíthessek. Azért végzem a kutatásaimat a táplálkozással, mert úgy hiszem, hogy a legtöbb betegségünket a rossz táplálkozás miatt szerezzük.

 

Nem vagyok sem gyógyítással foglalkozó orvos, sem természetgyógyász. Kutató vagyok, aki csak egészség megőrzési kutatásokkal és kérdésekkel foglalkozik!

 

Dr. Hummel Zoltán

feltaláló

Az oldal tetejére